fbpx

Značaj SMAS sloja kože

19. jula 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting lica

Šta je SMAS sloj i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

SMAS je područje muskulature lica. SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem”. SMAS čine: mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). SMAS sloj se je smešten između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo). Iz SMAS sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Tretman koji to omogućava je Ultrazvučni SMAS lifting, koji deluje direktno na SMAS sloj, te otuda i naziv tretmana – Ultrazvučni SMAS lifting. Tehnologija, koja se pri tome koristi, važna za uspeh tretmana je 3D HIFU tehnologija, koja pogađa duboko fokusiranim ultrazvukom upravo SMAS sloj kože lica, podmlađujući ga.
11. januara 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting lica

Značaj SMAS sloja za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

SMAS čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). SMAS sloj se je smešten između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo). Iz SMAS sloja „rastu“ vlakna kolagena i elastina. Kako starimo, na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože, jer dolazi do gubitka elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane, budući da je došlo do smanjenja i opadanja prirodne regeneracija kolagena. SMAS sloj je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting prvenstveno jer je on sloj koji je „zadužen“ za starenje i nastanak bora, a kako se Ultrazvučni SMAS lifting radi u cilju nestanka bora i zatezanja i podmlađivanja kože, SMAS sloj je ključni deo, čijom regeneracijom se postižu željeni efekti – kompletni lifting efekat.
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više