fbpx

SMAS sloj kože

4 novembra, 2020
Ultrazvučni SMAS lifting lica

Šta je SMAS sloj i zašto je važan kod tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman ovog, SMAS fascijalnog sloja lica. Upravo je to razlog iz kog proističe značaj i važnost SMAS sloja za Ultrazvučni SMAS face lifting tretman.
20 novembra, 2019
Ultrazvučni SMAS lifting lica

Značaj SMAS sloja kože za efekte Ultrazvučnog SMAS liftinga

Lifting lica je najefikasniji ukoliko se radi tretman SMAS sloja. Ultrazvučni SMAS lifting sprečava znakove starenja, zatežući mišiće, uklanjajući masne naslage i skraćivanjem viška kože aktivacijom nove proizvodnje kolagena u svom korenu i granama – kolagena u svim svojim gradivnim i sastavnim delovima, na potpuno prirodan, neinvazivan način i bez neželjenih nuspojava.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više