fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting tretman

January 19, 2022

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman upravo SMAS fascijalnog sloja lica, jer je to sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina, koji su najvažniji za Ultrazvučni SMAS lifting tretman, kojim se podstiče regeneracija kolagen vlakana.
December 22, 2021

Ultrazvučni SMAS lifting i 3D HIFU tehnologija – Vita Elos tretman

Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurški tretman za zatezanje kože lica, podbratka, vrata i dekoltea, kao i željenih delova tela. Ultrazvučni SMAS lifting je svetski priznata terapiji za podizanje i učvršćivanje kože, korišćenjem fokusirane ultrazvučne energije (3D HIFU tehnologije), kojom se stimuliše nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Rezultati Ultrazvučnog SMAS liftinga su dugotrajni (između 1,5 i 3 godine). 3D HIFU tehnologija omogućava postizanje maksimalnih, dugoročnih efekata kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.
December 15, 2021

Stimulisanjem regeneracije kolagena na prirodan način do mladalačkog izgleda – Ultrazvučni SMAS lifting

Kako starimo, javlja se trajni deficit kolagena usled sve sporijeg njegovog prirodnog obnavljanja. Rezultat deficita kolagena je lako uočljiv – pojavljuju bore, a proces starenja postaje sve vidljiviji. Kolagen ima tu sposobnost da se prirodno obnavlja. Upravo na toj njegovoj sposobnosti se bazira tretman Ultrazvučni SMAS lifting – duboko fokusiranim ultrazvukom se stimuliše kolagen i podstiče njegovo prirodno obnavljanje, a efekti su zatezanje kože i gubitak ili smanjenje bora.
November 24, 2021

Kontraindikacije za terapiju Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting se preporučuje onim klijentima koji su stariji od 40 godina. Izuzetak su klijenti čije stanje kože je podložno preranom starenju, te se u takvim slučajevima Ultrazvučni SMAS lifting terapija može raditi u 35-oj godini. Ono što je obavezno u kabinetu Vita Elos je prethodni pregled lekara Kabineta i informisanje o zdravstvenom stanju klijenta. Poštujući sve dobijene informacije i želje pacijenta, konačnu odluku o tretmanu donosi lekar Kabineta, jer je Vita Elos prvenstveno mesto gde se lepota neguje isključivo ukoliko je bezbedna i sigurna za svakog klijenta. Kontraindikacije za tretman Ultrazvučni SMAS lifting su sledeće, kada se tretman neće raditi, su: trudnoća i laktacija, ugrađen pejsmejker, mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost, dijabetes, epilepsija, postojanje već ugrađenih sintetskih filera, metalni predmeti u predelu tretiranog područja (pirsing, metalne ili zlatne niti u koži), sistemske bolesti vezivnog tkiva (sistemski lupus eritematozus, reumatoidni artritis, skleroderma), koža sa aknama u aktivnoj fazi, autoimune bolesti, infektivne bolesti, infektivne bolesti kože lica i vrata (gljivice, virusi, bakterije), kancer i onkološke promene, terapija lekova koji smanjuju zgrušavanje krvi.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više