fbpx

Kolagen

January 19, 2022

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman upravo SMAS fascijalnog sloja lica, jer je to sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina, koji su najvažniji za Ultrazvučni SMAS lifting tretman, kojim se podstiče regeneracija kolagen vlakana.
December 22, 2021

Ultrazvučni SMAS lifting i 3D HIFU tehnologija – Vita Elos tretman

Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurški tretman za zatezanje kože lica, podbratka, vrata i dekoltea, kao i željenih delova tela. Ultrazvučni SMAS lifting je svetski priznata terapiji za podizanje i učvršćivanje kože, korišćenjem fokusirane ultrazvučne energije (3D HIFU tehnologije), kojom se stimuliše nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Rezultati Ultrazvučnog SMAS liftinga su dugotrajni (između 1,5 i 3 godine). 3D HIFU tehnologija omogućava postizanje maksimalnih, dugoročnih efekata kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.
December 15, 2021

Stimulisanjem regeneracije kolagena na prirodan način do mladalačkog izgleda – Ultrazvučni SMAS lifting

Kako starimo, javlja se trajni deficit kolagena usled sve sporijeg njegovog prirodnog obnavljanja. Rezultat deficita kolagena je lako uočljiv – pojavljuju bore, a proces starenja postaje sve vidljiviji. Kolagen ima tu sposobnost da se prirodno obnavlja. Upravo na toj njegovoj sposobnosti se bazira tretman Ultrazvučni SMAS lifting – duboko fokusiranim ultrazvukom se stimuliše kolagen i podstiče njegovo prirodno obnavljanje, a efekti su zatezanje kože i gubitak ili smanjenje bora.
November 17, 2021

Ultrazvučni SMAS lifting za uspešno obnavljanje kolagena i mladalački izgled

Kolagen čini jedno od osnovnih tkiva ljudskog organizma - vezivno tkivo, koje zajedno sa tkivom hrskavice i koštanim tkivom potporno tkivo, rasprostranjeno po celom telu. Ljudskom organizmu je kolagen, kao protein, neophodan zbog rasta i zamene istrošenih tkiva, zarastanja i obnove povređenog tkiva. Usled nedostatka kolagena telo se menja, što se manifestuje sledećim estetskim pojavama: bore, celulit, kože postaje suva, kosa i koža bez sjaja i narušava se prirodni (mladalački) oblik lica i tela. Kako kolagen, kao prirodni gradivni element vezivnog tkiva, omogućava zategnutost kože lice i tela, njegovim obnavljanjem se vraća i mladalački izgled – zateže se koža lica. Proces prirodnog obnavljanja kolagena je moguć tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više