fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting

Nehirurška blefaroplastika Plasma Pen-om
September 12, 2018
Trajna epilacija 808 Diod laserom
Trajna epilacija 808 Diod laserom
July 16, 2016

Ultrazvučni SMAS lifting

ŠTA JE ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING?


Usluga Ultrazvučni SMAS lifting je trenutno najsavremenija i najefikasnija neinvazivna metoda povećanja tonusa i zategnutosti kože lice (ili druge tretirane regije) bazirana na povećanju čvrstine kože zagrevanjem kolagenih vlakana primenom 3D HIFU tehnologije. Efekat, koji se postiže ovim tretmanom u estetskoj kozmetologiji je podjednak efektu estetske hirurgije, ali uz osnovnu razliku – prirodan je, neinvazivan, bezbolan i bez neželjenih nuspojava. Ultrazvučni SMAS lifting je procedura koja se ubraja među najefikasnije i najpreciznije oblike termoliftinga, kao alternativa operaciji. Česti nazivi za ovu vrstu usluge su Ultrazvučni ili duboki SMAS lifting.
Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurški tretman za zatezanje kože lica, podbratka, vrata i dekoltea. Reč je o svetski priznatoj terapiji za podizanje i učvršćivanje kože, korišćenjem fokusirane ultrazvučne energije, kojom se stimuliše nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Rezultati Ultrazvučnog SMAS liftinga su dugotrajni (između 1,5 i 3 godine).
Naziv SMAS lifting je skraćenica od Superficial Muscular Aponeurotic System (površinski mišićni aponeurotični sistem). SMAS je muskuloaponeurotički sloj, koji se nalazi ispod sloja kože i potkožnog masnog tkiva i mišića, a čine ga slojevi vezivnog tkiva (aponeuroses). Delovanje na ovaj, duboki sloj kože, se smatra daleko efikasnijim od drugih postupaka zatezanja kože, jer omogućava da se dobije više izraženo, efektnije i dugoročnije dejstvo postupka. SMAS, nehirurška terapija zatezanja kože, dovodi do prirodnih rezultata, budući da telo prirodnim putem zamenjuje istrošeni kolagen novim.

KOME JE NAMENJEN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING?


Proces starenja je individualan, zavisno od genetskih karakteristika, ali bez obzira na to meka tkiva lica sa godinama spuštaju na dole, gubeći svoju elastičnost usled smanjenja količine kolagena. Proces starenja ne utiče samo na kožu. I mišići sa vezivnim tkivom, koji daju izgled i mladalački okvir licu, postepeno gube svoju elastičnost takođe. Kao rezultat toga se javlja gravitacioni ptoz ili opuštanje kože, uz formiranje podočnjaka, pojavu dubokih bora oko očiju i na čelu, stvaranje "bulldog obraza", opuštanje tonusa tkiva brade, kao i pojavu nazolabijalnih bora.
Za one koji žele da dobiju efekat sličan efektu plastične hirurgije, izbegavajući sve negativne efekte operacija, Duboki SMAS lifting je neinvazivno rešenje uz primenu savremene 3D HIFU tehnologije, koji je razvio metodu ultrazvučnog podizanja kože lica, vrata i dekoltea.
Ultrazvučni lifting je namenjen dvema grupama klijenata:
- onima koji imaju vidljive prve znake starenja i stanje kože je takvo da je već moguće podvrći se hirurškom face lifting-u, ali koji ne žele da se izlažu opasnostima hirurškog zahvata,
- onima koji su uradili hirurško zatezanje kože pre nekoliko godina, a žele da produže efekat operacije neinvazivnom metodom.
SMAS lifting se preporučuje onim klijentima koji su stariji od 40 godina. Izuzetak su klijenti čije stanje kože je podložno preranom starenju, te se u takvim slučajevima Ultrazvučni SMAS lifting terapija može raditi u 35-oj godini.

3D HIFU TEHNOLOGIJA


SMAS liftingNajnovija dostignuća iz oblasti aparatne kozmetike su donela novi, neinvazivan metod podmlađivanja, sa boljim i dužim efektima u odnosu na ostale prisutne metode zatezanja kože - aparat 3D HIFU tehnologija, kojim se radi tretman Ultrazvučni SMAS lifting.
3D HIFU (High intensity focused ultrasound) tehnologija predstavlja sigurnu i bezbolnu alternativu hirurškom liftingu lica. 3D HIFU aparat radi po principu emitovanja fokusiranih ultrazvučnih talasa visokog intenziteta na dublje slojeve kože, te postiže izvanredne lifting rezultate, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima. Ovakav ultrazvuk podrazumeva neinvazivnu terapiju, bez nuspojava, koja smanjuje bore, učvršćuje tonus lica, tonira (zateže) područja oko očiju, čela, obraza, nazolabijalni predeo, kao i predeo brade, vrata i dekoltea. Tretman Ultrazvučni SMAS lifting se može raditi i na celom telu – zatezanje opuštenog stomaka, butina, zadnjice ili ruku.
Terapija 3D HIFU tehnologijom predstavlja terapeutski postupak, koji izazivajući toplotnu koagulaciju proteina u sastavu tkiva, dovodi do efekta podizanja kože - poboljšava teksturu i glatkoću kože uz eliminisanje opuštene kože.

KAKO IZGLEDA POSTUPAK ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING?


Postupak Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurška tehnika podmlađivanja i zatezanja kože, dejstvom visoko fokusiranog ultrazvuka, kojim se direktno deluje na dublje slojeve kože, stimulišući stvaranje prirodnog kolagena i elastina u tretiranim regijama.
Ultrazvučni talasi 3D HIFU aparata prolaze kroz površinske slojeve kože i fokusiraju se na unapred definisanoj dubini slojeva kožnog tkiva. Koža ne biva oštećena dejstvom ultrazvuka, ne postoji opasnost od infektivnih komplikacija. Fokusiranje nastaje na mestu lokalnog zagrevanja tkiva, koji izaziva denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena i dovodi do njihovog smanjenja uz istovremeno stimulisanje proizvodnje novih kolagenih vlakana.
SMAS liftingDejstvo ultrazvuka je na strogo, unapred određenoj dubini, koja je različita, zavisno od željenog rezultata ili izabrane regije: 4,5 mm ili 3 mm ili 1,5 mm (za lice i vrat). Okolna tkiva, iznad ili ispod sloja koji se tretira, ostaju netaknuta. Pri dubinama od 13mm ili 8mm, zavisno od regije, tretira se tkivo ruku, stomaka, butine, ili zadnjice.
Po proceduri, mogu se koristiti različiti dodaci 3D HIFU aparata, čija je svrha sprovođenje ultrazvučnih talasa na željenu dubinu. Kod svakog od njih, dejstvo je na 2,5 cm površine kože sa razmakom između ultrazvučnih linija od 1-2 mm na pomenutoj širini od 2,5 cm. Kada se uradi tretman na površini kože od 2,5 cm, ponavlja se isti postupak na novih 2,5 cm, udaljenih od prve površine svega 2-3 mm. Svaka ultrazvučna linija je sastavljena od 25 ultrazvučnih pulsnih tačaka. Ukupan broj pulsnih, ultrazvučnih tačaka lica je oko 15.000, što je ujedno i broj tačaka na licu na koje se deluje u cilju stvaranja novog kolagena. Na monitoru aparata se taj broj linija prikazuje u vidu sheme obeleženih linija (11 linija) i tačkica, koje su mesta tretiranja 3D HIFU dodatkom.
SMAS liftingTokom čitavog postupka, lekar prati nivo uticaja ultrazvučnih talasa na monitoru 3D HIFU aparata, čime se isključuje mogućnost bilo kakve greške tokom procedure. Lekar takođe i komunicira sa klijentom tokom izvođenja SMAS liftinga, prateći njegovo stanje (šta oseća, kog je intenziteta osećaj, ostala čula), što je važan faktor za postizanje željenih rezultata.
Kao rezultat postupka Ultrazvučni SMAS lifting, javljaju se dva osnovna efekta:
- veliki broj akupresure dovodi do značajnog smanjenja oblasti fascije i podiže tkivo lica (tretirane regije),
- kao odgovor na denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena, javlja se značajna aktivacija metaboličkih procesa, koji podmlađuju tkivo lica (tretirane regije). Program, kroz koji se ultrazvučni talasi pretvaraju u sliku na monitoru 3D HIFU uređaja je dizajniran tako da lekar može videti ne samo pojedinačne slojeve tkiva, već i količinu tkiva kod kojih je smanjen kolagen, što omogućava kontrolu simetrije tretmana, kako bi se izbegla pojava asimetrije lica nakon tretmana.
Pre početka tretmana, lice se čisti od šminke i nečistoća posebnim losionom ili penom. Nakon 30 minuta, lice se pere sredstvima za dezinfekciju i vrši se specijalno označavanje kože u predelu gde se obavlja postupak. Na lice se zatim nanosi gel, koji poboljšava prolaz ultrazvučnih talasa iz mlaznice aparata u tkivo. Tokom rada, klijent oseća toplotu i peckanje.
Prema protokolu postupka se najpre tretira polovina lica, tako da može da proceni učinak promena koje su vidljive odmah nakon delovanja ultrazvučnih talasa. Nakon toga, tretira se druga polovina lica (regije). Nakon završetka postupka, otklanja se gel i nanosi umirujuća krema na bazi biljke aloe vera. Prirodni SMAS lifting ne zahteva mirovanje pacijenta u toku narednih 24h. U sledeća 2 do 4 meseca nakon tretmana, vidi se zatezanje kože i njeno podizanje. Kontinuirano poboljšanje elastičnosti kože biće vidljivo 6 meseci nakon jedne 30-45 minutne terapije, a trajnost postignutih efekata je od 1,5 do 3 godine, računajući od trenutka kada su postignuti maksimalni efekti terapije (6 meseci nakon procedure).

KONTRAINDIKACIJE ZA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING


 • trudnoća i laktacija,
 • ugrađen pejsmejker,
 • mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost,
 • dijabetes, epilepsija,
 • postojanje već ugrađenih sintetskih filera,
 • metalni predmeti u predelu tretiranog područja (pirsing, metalne ili zlatne niti u koži),
 • sistemske bolesti vezivnog tkiva (sistemski lupus eritematozus, reumatoidni artritis, skleroderma),
 • koža sa aknama u aktivnoj fazi,
 • autoimune bolesti,
 • infektivne bolesti,
 • infektivne bolesti kože lica i vrata (gljivice, virusi, bakterije),
 • kancer i onkološke promene,
 • terapija lekova koji smanjuju zgrušavanje krvi.

EFEKTI ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA


 • maksimalni efekti zategnutosti kože nakon 6 meseci tretmana,
 • prirodan i dugoročan face lifting (između 1,5-3 godine, računajući od trenutka dostignutog maksimalnog efekta nakon 6 meseci od tretmana),
 • izraz lica dobija konturu i postaje izraženiji, mlađi i lepši,
 • zategnuta koža na obrazima,
 • podignuti uglovi očiju i usana,
 • vraćanje jasnog i prirodnog oblika lica i brade u celini,
 • značajno poboljšanje izgleda (tonusa i bora) prednje površine vrata,
 • nestajanje dubokih bora na koži,
 • povećanje proizvodnje kolagena prirodnim putem,
 • drastično smanjenje opuštenosti tkiva kože lica (smanjen višak kožnog tkiva na licu prirodnim putem),
 • drastično smanjenje opuštenosti tkiva kože tela (stomaka, ruku, unutrašnji ili spoljašnji deo butina, zadnjica),
 • uspešno rešavanje problema kvaliteta kože uz smanjenje sloja potkožnog masnog tkiva.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više