fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting terapija

January 19, 2022

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman upravo SMAS fascijalnog sloja lica, jer je to sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina, koji su najvažniji za Ultrazvučni SMAS lifting tretman, kojim se podstiče regeneracija kolagen vlakana.
December 8, 2021

Zatezanje nadlaktica nehirurškim putem samo jednim tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting uspešno rešava problem opuštene, viseće, mlohave kože nadlaktica samo jednim tretmanom. Rezultati koji se postižu tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting kože nadlaktica: stimuliše se rast novog kolagena duboko u naboranoj koži nadlaktica, vraćajući koži elastičnost, vraćanje tonusa, čvrstine i turgora kože nadlaktice, poboljšanje kvaliteta kože nadlaktice, nestajanje sitnih bora na koži nadlaktice, rezultati su vidljiviji tokom tri do šest meseci, pacijenti imaju zategnutu kožu nadlaktica duži vremenski period (do 3 godine).
November 29, 2021

Lifting lica – metode i tehnike koje primenjujemo

Lifting lica, koji se radi u Vita Elos-u, predstavlja zatezanje naborane kože isključivo nehirurškim putem. Tretmani za Lifting lica se rade kako bi lice bilo zategnutije, mlađe, lepše, simetričnije ili kako bi se korigovale nepravilnosti ili deformiteti. Metode i tehnike, koje se u Kabinetu primenjuju, su različite i mogu se međusobno kombinovati. Za lifting lica se koriste radiotalasi, Plasma Pen i 3D HIFU tehnologija. Tretmani za nehirurški lifting lica, koje Kabinetu nudi, su: Ultrazvučni SMAS lifting lica, Radiotalasni lifting lica, Nehirurška blefaroplastika, Uklanjanje bora Plasma Pen-om.
November 24, 2021

Kontraindikacije za terapiju Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting se preporučuje onim klijentima koji su stariji od 40 godina. Izuzetak su klijenti čije stanje kože je podložno preranom starenju, te se u takvim slučajevima Ultrazvučni SMAS lifting terapija može raditi u 35-oj godini. Ono što je obavezno u kabinetu Vita Elos je prethodni pregled lekara Kabineta i informisanje o zdravstvenom stanju klijenta. Poštujući sve dobijene informacije i želje pacijenta, konačnu odluku o tretmanu donosi lekar Kabineta, jer je Vita Elos prvenstveno mesto gde se lepota neguje isključivo ukoliko je bezbedna i sigurna za svakog klijenta. Kontraindikacije za tretman Ultrazvučni SMAS lifting su sledeće, kada se tretman neće raditi, su: trudnoća i laktacija, ugrađen pejsmejker, mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost, dijabetes, epilepsija, postojanje već ugrađenih sintetskih filera, metalni predmeti u predelu tretiranog područja (pirsing, metalne ili zlatne niti u koži), sistemske bolesti vezivnog tkiva (sistemski lupus eritematozus, reumatoidni artritis, skleroderma), koža sa aknama u aktivnoj fazi, autoimune bolesti, infektivne bolesti, infektivne bolesti kože lica i vrata (gljivice, virusi, bakterije), kancer i onkološke promene, terapija lekova koji smanjuju zgrušavanje krvi.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više