fbpx

Face lifting

January 19, 2022

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman upravo SMAS fascijalnog sloja lica, jer je to sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina, koji su najvažniji za Ultrazvučni SMAS lifting tretman, kojim se podstiče regeneracija kolagen vlakana.
January 14, 2022

Prednosti nehirurškog u odnosu na hirurški face lifting

Hirurški face lifting je operativni zahvat, koji podrazumeva ili odstranjivanje dela kože ili ugradnju određenih implanta u lice. Zavisno od dela lica koji se operiše, i komplikovanost zahvata je različita. Ono što je uvek zajedničko je da postoje rezovi, konci, anestezija, period oporavka i rizici. Pored hirurgije, čiji je cilj face lifting, postoje i brojni drugi invazivni tretmani, kao što su botoks tretmani ili tretmani face liftinga upotrebom mezoniti. Kod nehirurškog face lifting-a, koji se radi u našem Kabinetu, vrši se zatezanje opuštene kože lica, ali uz značajnu razliku - nema operativnog zahvata. Nehirurški face lifting je neinvazivan metod podmlađivanja lica, koji koristi dostupne kozmetičke aparate, kao što su laseri, ultrazvuk, radiotalasi ili Plasma olovka. Efekti nehirurškog face lifting-a su kao i kod hirurškog face lifting-a dugoročni.
January 12, 2022

Primena 3D HIFU aparata u Vita Elos-u

Kada se u kozmetičke svrhe koriste aparati za rešavanje određenih estetskih problema, govorimo o aparatnoj kozmetici. Vita Elos Novi Sad je kabinet koji se specijalizovao za aparatni vid kozmetologije. Jedan od aparata, koji se koristi u Vita Elos-u je i 3D HIFU aparat, namenjen tretmanu Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela. 3D HIFU aparat je jedina, trenutno prisutna oprema za Ultrazvučni SMAS lifting, koja je odobrena od strane FDA (Agencija za upravljanje kontrole kvaliteta lekova i hrane SAD). 3D HIFU oprema je testirana, efikasna i bezbedna oprema sa sertifikatom.
January 10, 2022

Tretman radiotalasni lifting – efekti koje postižemo

Radiotalasni lifting je tretman koji omogućava proces prirodnog podmlađivanja i zatezanja kože lica i tela. Efekti, koji se postižu tretmanom Radiotalasni lifting, su brojni. Nakon serije tretmana Radiotalasni lifting: koža postaje zdravija, mlađa i elastičnija, drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus, dolazi do brisanja sitnijih i umanjenja dubokih bora (usled podizanja tonusa kože obraza, smanjenjem nazolabijalnih brazdi i podbratka), postiže se veoma dobar efekat kod opuštene kože čitavog tela, prvenstveno stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina, normalizuje se lučenje sebuma (eliminiše se pojava akni), znatno se popravlja kvalitet kože u predelu vrata, radiotalasi svojim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, čime se koža vidno podmlađuje i zateže se opuštena koža kompletnog tela.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više