fbpx

Šta je SMAS sloj i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Zatezanje kapaka nehirurškom metodom
17. jul 2023.
Laserska trajna epilacija – najvažnije o tretmanu
24. jul 2023.
Zatezanje kapaka nehirurškom metodom
17. jul 2023.
Laserska trajna epilacija – najvažnije o tretmanu
24. jul 2023.
Prikaži sve

Šta je SMAS sloj i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica

ŠTA JE SMAS SLOJ LICA

Tretman koji to omogućava je Ultrazvučni SMAS lifting, koji deluje direktno na SMAS sloj, te otuda i naziv tretmana – Ultrazvučni SMAS lifting. Tehnologija, koja se pri tome koristi, važna za uspeh tretmana je 3D HIFU tehnologija, koja pogađa duboko fokusiranim ultrazvukom upravo SMAS sloj kože lica, podmlađujući ga.
SMAS je područje muskulature lica. SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem”. SMAS čine:
- mišićni sloj („platisma“),
- vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna).
SMAS sloj se je smešten između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo). Iz SMAS sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
Aponeurotik deo lica se još naziva i fascija („fascia“). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani fascijom čineći SMAS sloj jedinstvenom celinom. SMAS sloj takođe koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva gradeći strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze.
Lifting lica je najefikasniji ukoliko se radi tretman fascijalnog sloja.

ZAŠTO JE VAŽAN SMAS SLOJ ZA TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

SMAS sloj je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting prvenstveno jer je on sloj koji je „zadužen“ za starenje i nastanak bora, a kako se Ultrazvučni SMAS lifting radi u cilju nestanka bora i zatezanja i podmlađivanja kože, SMAS sloj je ključni deo, čijom regeneracijom se postižu željeni efekti – kompletni lifting efekat.
Zašto je još važan je SMAS sloj:
• sama tehnologija (3D HIFU tehnologija) i način rada ovog tretmana je takva da direktno deluje na SMAS sloj u kom su smešteni elastin, „koren“ kolagena i njegove „grane“ ,
• tretman se radi duboko fokusiranim ultrazvukom na SMAS sloj (3D HIFU tehnologija) delujući direktno na kolagen i elastin u celosti,
• delujući ultrazvukom na kolagen i elastin, koji su kod starijih osoba smanjeni, kolagen može da se regeneriše prirodnim putem dejstvom 3D HIFU tehnologije, počev od korena kolagena pa postepeno preko grana kolagena,
• kolagen, koji je regenerisan tretmanom, počinje da „raste“, lice se zateže, bore bivaju sve manje izražene, dok vremenom ne nestanu,
• prirodna regeneracija kolagena traje prosečno 6 meseci, te je nakon tog perioda SMAS sloj u celosti regenerisan tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting.

Prirodno podmlađivanje lica samo jednim tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više