fbpx

Tretman Ultrazvučni SMAS lifting i SMAS sloj kože

Nehirurško uklanjanje strija u Vita Elos-u
Nehirurško uklanjanje strija – Plasma Pen
25. decembar 2023.
Radiotalasni lifting – jedan od nehirurških face lifting tretmana koje nudimo
29. decembar 2023.
Nehirurško uklanjanje strija u Vita Elos-u
Nehirurško uklanjanje strija – Plasma Pen
25. decembar 2023.
Radiotalasni lifting – jedan od nehirurških face lifting tretmana koje nudimo
29. decembar 2023.
Prikaži sve

Tretman Ultrazvučni SMAS lifting i SMAS sloj kože

SMAS nehirurški lifting

KOJE SLOJEVE KOŽE LICA RAZLIKUJEMO

Kod kože lica se razlikuju tri sloja: epidermis (površinski sloj), dermis (srednji sloj) i hipodermis (duboki sloj ili sloj potkožnog masnog ćelijskog tkiva).
Površinski sloj kože je epidermis. Epidermis, kao spoljašnji sloj kože, se može videti i dodirnuti. Epidermis ima zaštitnu funkciju – štiti kožu od toksina, bakterija i gubitka tečnosti. Face lifting-om ovog sloja kože postižu se kratkoročni rezultati.
Dermis je srednji sloj kože. On je debeo i elastičan sloj, koji je ujedno i čvrst srednji sloj kože. Glavne strukturalne komponente dermisa su kolagen, elastin i hijaluronska kiselina. Vezivna tkiva dermisa daju snagu i fleksibilnost koži. Dermis je vitalni deo zdrave, mladalačke kože.
Hipodermis ili potkožno masno ćelijsko tkivo se sastoji od masnih ćelija (adipocita), kolagena, elastina i krvnih sudova (kapilara). Hipodermis je odgovoran je za ishranu kože, sadrži vitamine i vodu i štiti kožu od udaraca.
Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman ovog fascijalnog sloja kože. SMAS face lifting može biti hirurški i Ultrazvučni (prirodni) face lifting.

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING LICA I SMAS SLOJ

Način života, spoljašnji faktori i genetika značajno utiču na stanje kolagena i elastina u SMAS sloju. Kako starimo, naša prirodna proizvodnja kolagena i elastina se usporava, a sposobnost kože da vezuje vodu se smanjuje. Koža izgleda manje tonirano i pojavljuju se prve bore. Upravo delujući na SMAS sloj kože određenom aparaturom (3D HIFU tehnologija) i postupcima, koji je odgovoran za naš izgled, moguće je podstaći novu proizvodnju kolagena na prirodan način i tako vratiti mladalački izgled. Procedura kojom se to izvodi se naziva Ultrazvučni SMAS face lifting tretman, a aparat 3D HIFU.
Kod prvih znakova starenja, SMAS se ponaša kao jedna celina, te se iz tog razloga na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak najpre dovodi do povijanja obraza duž vilične kosti, stvarajući viseće obraze, što povećava izražajnost nazolabijalnih bora. Takođe se vrlo često javlja i podbradak.
3D HIFU tehnologija deluje tako što se duboko fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta usmerava na veliki broj tačaka u SMAS sloju i „pogađajući“ koren kolagena utiče na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju. Kako kolagen ponovo „raste“ duž svog celog stabla, tako se vraća elastičnost kože i nestaju bore. Efekat tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting na kožu i bore je sličan hirurškom liftingu, ali uz niz prednosti: nema ožiljaka, nema pratećih negativnih nuspojava, rizik nepravilnog hirurškog zahvata je eliminisan, a prvenstveno se face lifting postiže na potpuno prirodan i proveren način. Efekti tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting su dugoročni – od 1,5 do 3 godine.

Delujemo na najosetljiviji sloj kože proverenom i testiranom aparaturom u cilju postizanja dugoročnog face liftinga!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više