fbpx

Trajna epilacija 808 Diod laserom

Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Laserski karbonski piling
16. jul 2016.
SMAS lifting
Ultrazvučni SMAS lifting
12. april 2017.
SMAS lifting
Ultrazvučni SMAS lifting
12. april 2017.
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Laserski karbonski piling
16. jul 2016.

Trajna epilacija 808 Diod laserom

  ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA 808 DIOD LASEROM?


  Trajna epilacija je metod uklanjanja dlačica, koji obezbeđuje trajne rezultate. Laserska trajna epilacija je danas najpopularnija i najdostupnija metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata (tkiva u neposrednoj blizini tretirane regije se ne oštećuju). Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno rešavanje neželjenih dlačica. Laserska trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca.
  Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi nemačkim Diod 808 laserom, laserom najnovije generacije (Germany bars) sa pojačanim sistemom hlađenja. Velike dimenzije manipulatora (27x15 mm) ovog lasera omogućavaju brz i komforan tretman, kojim se uklanjanju čak i svetle dlačice. Jedino ograničenje tretmana laserska trajna epilacija je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment.
  Kontraindikacije za tretman laserska trajna epilacija:
  - trudnoća,
  - oslabljen imuni sistem zbog virusne ili bakterijske infekcije,
  - onkološke bolesti kože,
  - alergija na svetlost i sunce,
  - poremećaj zgrušavanja krvi, upotreba lekova koji snižavaju zgrušavanje krvi,
  - hormonska terapija koju treba realizovati u naredna tri meseca ili primanje lekova iz grupe tetraciklina,
  - hronične bolesti: sistemski lupus, epilepsija, dijabetes,
  - oštećenje kože u regiji tretmana,
  - depilacija (npr. toplim voskom) u toku meseca koji prethodi trajnoj epilaciji Diod 808 laserom, prisustvo srčanog stimulatora,
  - duboki hemijski piling u poslednja 3 meseca,
  - mentalna nestabilnost ili nerealna očekivanja.
  Za tretman trajna epilacija je potrebno da dlaka bude dužine između 1-2 mm. Broj tretmana je individualan (prosečno oko 8) i zavisi od boje, debljine, perioda rasta i procenata dlaka u aktivnoj fazi rasta u regiji tretmana. Razmak između tretmana je od mesec dana do tri meseca i određuje se zavisno od procene našeg stručnog lica nakon prethodnog tretmana.
  Tretman laserska trajna epilacija može da se radi tokom cele godine, ali idealno vreme za tretmane trajne epilacije 808 Diod laserom je zimski period, kada je telo pokriveno slojevima garderobe i nije izloženo suncu.
  Trajna epilacija 808 Diod laserom je namenjena svima, od perioda adolescencije do starije životne dobi, pri čemu to mogu bez razlike biti i žene i muškarci. Najčešće su to klijenti sa izraženom prekomernom maljavošću, ali i oni sa neželjenom maljavošću.

  PRIPREMA ZA TRETMAN TRAJNA EPILACIJA LASEROM

  Prethodne depilacije
  Pre otpočinjanja procesa uklanjanja dlaka laserskom trajnom epilacijom, veoma je važno da se dlaka ne čupa pincetom ili voskom u periodu od 4 nedelje, jer se na taj način dlake dovode u različite faze rasta, što samo povećava broj laserskih epilacija.
  Izlaganje suncu
  Regija kože koja se tretira laserom u cilju trajnog otklanjanja dlaka ne može da bude oštećena (bilo da je oštećenje kože nastalo usled izlaganja suncu ili na neki drugi način). Kožno tkivo sa kojeg se uklanjaju dlačice mora biti potpuno zdravo. Nakon samog tretmana trajne laserske epilacije je zabranjeno sunčanje u toku narednih 48 sati, kao i korišćenje saune, parnog kupatila, solarijuma ili kupanja u vreloj vodi.
  Konsultacija sa lekarom u Vita Elos-u
  Specijalno obučeno lice u našem Kabinetu će obaviti pregled i konsultacije, te uputiti u sam proces trajne epilacije i efekte koje možete očekivati. Neophodno je da tokom razgovora kažete koje hronične bolesti imate i koje lekove trenutno koristite, jer izvesni lekovi spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova, te je neophodno uskladiti moment laserske epilacije i njihove primene.

  KAKO FUNKCIONIŠE TRETMAN?


  Tretman trajna epilacija je veoma jednostavan i brz i smatra se najefikasnijim u svetu. Praćen je blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane.
  Laserski snop 808 Diod lasera je usmeren na kožu, direktno deluje kroz melanin (pigment) i zagreva folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti. Ovako oštećen koren neželjene dlake više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Svakim sledećim tretmanom trajne epilacije se ovo oštećenje povećava, te posle 6-8 tretmana (u intervalima koje naš lekar odredi) dolazi do trajnog izostanka rasta dlake.
  Tokom tretmana trajna epilacija laserom se oseća blago peckanje na koži, posebno na delovima kože koji su osetljiviji ili su gušće pokriveni dlakama. Laser deluje na pigment dlake, pa je samim tim moguće tretirati isključivo dlake koje imaju pigment (nije moguće tretirati dlake bez pigmenta - sede dlake). Laserska trajna epilacija sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera. Trajnu epilaciju na istoj regiji je neophodno ponoviti u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake.
  Ukupan broj tretmana trajna epilacija zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta.
  U toku tretmana laserske trajne epilacije koža tretirane zone je bez ikakvog crvenila i ostaje hladna, zbog pojačanog sistema hlađenja, karakterističnog za upotrebu 808 Diod lasera. Nakon tretmana tretiranu regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana laserske epilacije možete se sunčati. Sve navedeno je upravo i prednost 808 Diod lasera, koji se koristi u našem Kabinetu.

  KOJI DELOVI TELA SE MOGU TRETIRATI?


  • svi delovi lica i tela koji su pokriveni dlakama,
  • svi delovi prekriveni dlačicama (lice i telo) i kod žena i kod muškaraca,
  • nausnice, brade, regije pazuha, ruku, stomaka, leđa, prepone, regije nogu.

  EFEKTI TRAJNE EPILACIJE 808 DIOD LASEROM


  • značajno smanjenje broja terminalnih (jakih, crnih) dlaka posle tretmana laserom,
  • posle svakog tretmana, postiže se trajni gubitak 15-20% dlaka sa tretiranog područja,
  • nakon 6-8 laserskih tretmana željene regije se postiže kompletno uklanjanje dlačica na tretiranom mestu.
  ListOnama
  Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
  Čitaj više