fbpx

Razlike u delovanju ultrazvuka, lasera, radiotalasa i Plasma pen tehnologije kod tretmana koje nudimo

Tretman za uklanjanje strija u kabinetu Vita Elos
2 aprila, 2021
Uklanjanje ožiljaka
Uspešno uklanjanje ožiljaka u našem kabinetu Plasma olovkom
7 aprila, 2021

APARATURA KOJU KORISTIMO

Vita Elos je Kabinet specijalizovan za aparatnu kozmetiku, koji nudi kozmetičke tretmane za žene i muškarce uz visok nivo stručnosti, efikasnosti, zavidan kvalitet usluga po pristupačnim cenama.
Kada se u kozmetici primenjuju aparati za rešavanje određenih estetskih problema, govori se o aparatnoj kozmetici. Najčešći aparati koji se koriste u kozmetici su bazirani na primeni laserskih talasa, ultrazvuka, radiotalasne energije, optičke energije ili sinergije više pomenutih elemenata zajedno.
Pristup aparatnoj kozmetici u Vita Elos-u je profesionalan i obuhvata primenu testiranih, odobrenih i savremenih aparata sa visokim procentom uspešnosti tretmana, bez nuspojava, neinvazivnih sa dugoročnim efektima na tretiranim regijama.
Aparati i tehnologije, koje koristimo prilikom naših tretmana, su:
- duboko fokusirani ultrazvuk (High Intensity Focused Ultrasound) za tretman Ultrazvučni SMAS lifting uz primenu 3D HIFU tehnologije, gde je dejstvo ultrazvuka na unapred određenoj dubini od 1,5 mm do 13 mm zavisno od regije,
- ultrazvuk sa frekvencijom 40 kHz koji se koristi za tretman Ultrazvučna kavitacija,
- 808 DIOD laser (dužina talasa 808 nm) se koristi samo za Lasersku trajnu epilaciju,
- Nd:YAG laser (ima 3 različite vrste filtera, čime je omogućena primena dužine talasa od 532 nm, 1064 nm i 1320 nm) za tretmane Laserski karbonski piling, depigmentacija i uklanjanje tetovaža i trajne šminke,
- radiotalasi (bipolarna radiofrekventna metoda) frekvencije od 3 MHz za tretman Radiotalasni lifting,
- Plasma Pen (jonizovan gas) za tretmane Nehirurška blefaroplastika i Uklanjanje bora, strija i ožiljaka.

NAČIN FUNKCIONISANJA POJEDINAČNIH TEHNOLOGIJA I APARATA

Duboko fokusirani ultrazvuk koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima – tretman Ultrazvučni SMAS lifting. Primenom 3D HIFU tehnologije moguće je unapred i strogo, po proceduri, odrediti fokusirano dejstvo ultrazvuka na stimulaciju kolagena u mekom tkivu (kože, potkožne masti, mišića). Dubina dejstva ovog ultrazvuka je od 1,5 mm do 13 mm zavisno od regije. Duboko fokusirani ultrazvuk (High Intensity Focused Ultrasound) je najsavremeniji ultrazvuk za neinvazivnu terapiju, koja zatežući kožu smanjuje bore, učvršćuje tonus lica, zateže područja oko očiju, obraza, nazolabijalni predeo, kao i predeo brade, vrata i dekoltea, butina, ruku, stomaka i zadnjice na period do 3 godine.
Ultrazvuk frekvencije 40 kHz, za razliku od High Intensity Focused Ultrasound, deluje na znatno pliće slojeve kože. Ovaj ultrazvuk prodire u dermis, gde ima nagomilanih masnih ćelija, te ih razbija – tretman Ultrazvučna kavitacija. Nakon tretmana Ultrazvučna kavitacija narednih 5 do 7 dana organizam izbacuje masnoću putem limfnog sistema i masne naslage se smanjuju.
808 DIOD laser ima dužinu talasa od 808 nm i ta velika dužina talasa, za razliku od većine drugih vrsta aparata za trajnu epilaciju, garantuje duboko prodiranje zraka u dermu, u potkožni sloj ka folikulama i efikasno ih uništava, trajno uništavajući dlake – tretman Laserska trajna epilacija. Generator 808 DIOD lasera ima gipko regulisanje, razvija veliku jačinu sa visokim brojem ponavljanja impulsa (frekvencija) i laser je sa pojačanim sistemom hlađenja.
Nd:YAG laser je vrsta lasera koji je u suštini multifunkcionalan, jer 3 različite vrste filtera, čime je omogućena primena dužine laserskih talasa od 532 nm, 1064 nm i 1320 nm. Dužinom laserskog talasa od 1320 nm radi se samo jedan tretman – čišćenje lica ili bilo koje druge regije tela tj. tretman laserski karbonski (ugljenikov) piling sa pojačivačem QS karbonskim nanogelom. Dužinom Nd:YAG laser laserskog talasa od 1064 nm i 532 nm rade se sledeće vrste tretmana: depigmentacija i uklanjanje tetovaža i trajne šminke.
Radiotalasi frekvencije 3 MHz sa koriste za podmlađivanje i zatezanje kože - tretman Radiotalasni lifting. Radiotalasni lifting (RF) je fizioterapija kojom na skroz prirodni i neinvazivni princip delovanja (bazira se na selektivnom, dubokom zagrevanju tkiva) podstiče kontrakcija kolagenih vlakana i stvaranje kolagena i elastina, te podmlađuje koža, smanjuju bore i dobija svežiji i zdraviji izgled.
Plasma Pen tehnologija se bazira na principu koagulacije plazme (jonizovan gas). Jonizovan gas omogućava stvaranje malog električnog luka (munjevit električni impuls), kojim se epidermis regije sa estetskim problemom, tretira bez širenja neželjene toplote na okolna tkiva. Pražnjenje električne energije se vrši kroz iglu, koja se usmerava na pacijentovu kožu (igla je na udaljenosti od 1-2 mm od tretirane regije, ne dodiruje kožu). Plasma Pen tretmani se rade pod strogo i vrlo precizno kontrolisanim uslovima, stvarajući na površini kože mikro-opekotine, koje izazivaju regeneraciju kolagena – tretmani Nehirurška blefaroplastika (zatezanje kapaka i uklanjanje jastučića ispod očiju) i Uklanjanje bora, strija i ožiljaka.

Zavisno od estetskog problema koji imate, naši stručni tim će preporučiti najefikasniju aparaturu i tretman za otklanjanje vašeg problema!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više