fbpx

Svakodnevna nega lica u službi lepote i očuvanja mladalačkog izgleda

Negativan uticaj šećera na organizam i efekte tretmana
14 decembra, 2018
HIFU aparat
Prednosti 3D HIFU tehnologije
19 decembra, 2018
Prikaži sve

Svakodnevna nega lica u službi lepote i očuvanja mladalačkog izgleda

Kozmetika Vita Elos

KAKO PRAVILNO NEGOVATI LICE

Osnovno pravilo, vezanu za pravilnu negu lica, je redovna nega tj. svakodnevna nega prilagođena vašem tipu kože. Pored tipa kože, različit način održavanja kvaliteta kože lica se primenjuje i zavisno od godišnjeg doba.
Redovna nega kože obuhvata:
1. Čišćenje lica
Svakodnevno umivanje i temeljno čišćenje lica tonicima na prirodnoj bazi (bez agresivnih dodataka), kao i micelarnom vodom, su najbolje rešenje.
2. Piling lica
Piling lica, bilo da kupujete gotove maske za piling ili ih sami pravite, se preporučuje jednom nedeljno u cilju odstranjivanja nečistoća i površinskog sloja izumrlih ćelija. Piling predela oko očiju se nikako ne preporučuje.
3. Kvalitetna ishrana kože
upotreba krema za lice (jutarnja I večernja ishrana kože) svakako doprinosi ishrani kože I očuvanju njenog zdravog izgleda. Preporučuju se kreme sa dodacima raznih ulja (zavisno od tipa kože), elastinom i kolagenom.
4. Hidratantna nega
kožu je od velikog značaja očuvanje vode u ćelijama – sprečavanja dehidratacije (isušivanja) kože. Koža bez dovoljno vode je suva, sa više bora, izraženijim pigmentnim promenama i bez sive boje. Kako bi se očuvalo pravilno i stalno hidratiranje kože, preporuka je korišćenje preparata sa dodatkom hijalurona.
5. Posebna nega predela oko očiju
oko očiju je izuzetno tanka i vrlo osetljiva, te zahteva posebnu pažnju I negu. Ovaj predeo je poželjno tretirati posebnim kremama i preparatima (najbolje na prirodnoj bazi, bez agresivnih dodataka), koji će je intenzivno hidrirati i sprečavati stvaranje sitnih bora.
6. Zaštita kože od sunca i UV zraka tokom leta, odnosno niskih temperature tokom zime
U letnjem periodu kožu je neophodno dodatno negovati preparatima koji je štite od UV zračenja, posebno predeo oko očiju. Tokom zimskog perioda se nega kože bazira na korišćenju preparata koji će sprečiti njeno dodatno isušivanje.
Posebno mesto u očuvanju kvaliteta kože, ima ishrana: vitamin C, što više vode, ishrana bogata svežim voćem i povrćem, ribom, uz izbegavanje slatkiša, soli, alkohola i gaziranih pića.
Pravilna i redovna nega kože u kombinaciji sa korišćenjem kvalitetnih proizvoda je odlična dopuna tretmanima, koje nudimo, kao što su:
- Radiotalasni lifting lica,
- Ultrazvučni SMAS lifting lica,
- Uklanjanje bora Plasma Pen-om,
- Laserski karbonski piling,
- Depigmentacija laserom i
- Uklanjanje akni Elos-om.

Uz redovnu i pravilnu nega kože lica pre, posle i između tretmana koje nudimo, osiguravate sebi mladalački izgled dugoročno!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više