fbpx

Radiotalasni lifting

Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke
July 16, 2016
Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija
July 16, 2016

Radiotalasni lifting

ŠTA JE RADIOTALASNI LIFTING?


Radiofrekventni ili radiotalasni lifting (RF-LIFTING) je tretman koji se danas podjednako uspešno, kao najbolji i najefikasniji nehirurški i neinvazivni tretman sa višestrukim efektima, primenjuje i na licu i na telu. Radiotalasni lifting prvenstveno služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože i kože bez volumena, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Radiotalasni lifting je tretman sa višestrukim efektom, pre svega usmerenim na poboljšanje izgleda i zategnutosti kože celog tela. U pojedinačnim tretmanima, radiotalasima je moguće je tretirati regije lica, vrata, ruku, stomaka, nogu ili zadnjice.
To je bipolarna radiofrekventna metoda, koja radi na frekvenciji od 3 MHz. Radiotalasima se deluje na derm, gde se prirodno proizvode elastin i kolagen, koji su zaslužni za čvrstinu i zategnutost naše kože. Ceo princip se bazira na selektivnom, dubokom zagrevanju tkiva, što podstiče kontrakciju kolagenih vlakana i stvaranje kolagena, elastina i nove “armature” u koži, koja doprinosi svežijem i mladalačkom izgledu.
Radiotalasni lifting je veoma popularan metod, koji ublažava postojeće znake starenja, kao što su bore i opuštena koža, ali deluje i preventivno, protiv nastanka prvih znakova starenja.

KAKO SE RADI RADIOTALASNI LIFTING?


Prirodni kolagen, kog ima u svakoj ćeliji naše kože, nosilac je funkcije regeneracije organizma, pa se on smatra „odgovornim“ za elastičnost i mladost naše kože. Stvaranje kolagena se usporava starenjem, te koža vremenom gubi svoju prirodnu elastičnost i postaje suva i zborana. Radiotalasni lifting je tretman koji omogućava proces prirodnog podmlađivanja.
Tretman radiotalasnog liftinga je bezbolan, bezbedan, neinvazivan i prijatan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Procedura započinje nanošenjem gela preko tretirane regije i malom sondom (bipolarnim manipulatorom sa kontaktnim nanogelom) se prelazi po tretiranoj površini, čime se stvara toplota - radiotalasi zagrevaju srednji sloj kože (do 42⁰C) u kojem se nalaze kolagen i elastin, a elastična vlakna, koja daju čvrstinu koži, na to zagrevanje reaguju pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana (vrši se stimulacija fibroblastnih ćelija). Starenjem, vlakna kolagena, koja koži daju čvrstinu, se opuštaju, ispravljaju, pa kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i učvršćivanja. Tretman radiotalasnog liftinga ne daje nikakva neželjena dejstva, niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana, a rezultati su vidljivi odmah.
Radiotalasni lifting se može raditi tokom cele godine. Prilikom konsultacije pre prvog tretmana, procenjuje se stanje kože klijenta i shodno tome se kreira individualna shema tretmana, pa tako to mogu biti serije od 5 do 20 tretmana sa razmakom 7-10 dana između serija tretmana. Za postizanje (i održavanje) najboljeg rezultata posle svih tretmana, potreban je odgovarajući režim održavanja kože, kako bi se pojačali i produžili ostvareni efekti.
Kontraindikacije za ovu proceduru postoje: maligni procesi u organizmu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo srčanog pejsmejkera, prisustvo metalnih implanata, poremećaj koagulacije, epilepsija, hepatitis infekcije, otvorene rane, bolesti kože, trudnoća i dojenje.

KADA RADITI RADIOTALASNI LIFTING?


 • kada se pojave bore i prvi znaci starenja,
 • slaba i opuštena koža posle trudnoće i/ili mršavljenja,
 • kod opuštenosti kože na licu, vratu, stomaku, rukama, nogama, dekolteu,
 • kod pojave spuštenih kapaka, kesica oko očiju, bora na čelu i licu, kesastih obraza, nazolabijalnih bora,
 • ako je prisutno „fotostarenje“ kože, zbog pojačanog dejstva i izloženosti Suncu,
 • ako se želi efekat liftinga bez hirurškog zahvata,
 • kod preventivnog sprečavanja gubitka elastina i kolagena u koži,
 • prisutne dehidratacije kože, smanjenog turgora kože,
 • pre i posle hirurških tretmana,
 • nakon kavitacijskog tretmana,
 • ukoliko je potrebno zatezanje grudi, gluteusa, otklanjanje strija i celulita.

EFEKTI RADIOTALASNOG LIFTINGA


 • koža postaje zdravija, mlađa i elastičnija,
 • drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus,
 • brisanje sitnijih i umanjenje dubokih bora (usled podizanja tonusa kože obraza, smanjenjem nazolabijalnih brazdi i podbratka),
 • veoma zadovoljavajući efekat kod opuštene kože čitavog tela, prvenstveno stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina,
 • normalizuje se lučenje sebuma (eliminiše se pojava akni),
 • znatno se popravlja kvalitet kože u predelu vrata,
 • efikasno se uklanja celulit i smanjuju se masne naslage,
 • radiotalasi svojim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, čime se koža vidno podmlađuje,
 • zateže se opuštena koža kompletnog tela.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više