fbpx

Uklanjanje akni ELOS-om

Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija
July 16, 2016

Uklanjanje akni ELOS-om

O AKNAMA


Akne (bubuljice i ciste) se javljaju na koži kao posledica upalnih procesa u području zapušenih kožnih pora, koje su otvori lojnih žlezda. Kada lojne žlezde proizvode višak sebuma, on se zadržava u žlezdama (stvara se komedon – zadržani loj i čep), a bakterije se javljaju kod zapušene lojne žlezde, što dovodi do upalnog procesa. Ova kožna patologija pogađa do 85% ljudi u pubertetu i do 20% odraslih osoba.
Akne se razvijaju kao rezultat različitih narušavanja funkcija čitavog organizama. Uzroci koji dovode do nastajanja akni su: retenciona folikularna hiperkeratoza, pojačano lučenje sebacealnih žlezda, bakterija propionibacterijum acnes, androgeni faktori koji kod genetski predisponiranih osoba izazivaju pojačano lučenje sebuma i retencionu folikularnu hiperkeratozu. Posebno značajno kod stvaranja akni je naseljavanje lipofilne bakterije Propionbacterium acnes u samoj sebacelanoj žlezdi i na površini kože (nema je u dermu). Bakterija oslobađa niz enzima, proteolitičkih, lipolitičkih i saharolitičkih. Proizvodi nastali pod dejstvom ovih enzima (bakterija) šire se iz sebacealne žlezde u derm i izazivaju zapaljenje na površini kože. Broj bakterija je proporcionalan količini sebuma, pa je cilj u terapiji akni redukovati broj prisutnih bakterija i smanjiti lučenje sebuma, što je suština tretmana akni ELOS-om.
Posledice pojave akni su: furunkulose, absces, atrofički i hipertrofički ožiljci, hiper i hipopigmentacija koje pogađaju veliki površine tela, te nisu samo estetski nedostaci, već su često i razlog depresije i drugih psiholoških problema.
Najbolji rezultati u lečenju akni se mogu postići kompleksnim pristupom, koji obuhvata:
- uklanjanje uzročnih faktora i korekciju funkcionisanja organizama u celosti,
- normalizaciju funkcionisanja kože i intenziviranje štitnih svojstava kože,
- lokalno delovanje na zonu zahvaćenu aknama.
Lokalno lečenje akni podrazumeva normalizaciju funkcije masnih i lojnih žlezda, uklanjanje upalnih procesa, sprečavanje širenja aktivnosti propionbakterija, stafilokoka i streptokoka. Uporedo sa preparatima koji sadrže antibiotske, antibakterijske, antiupalne sastojke za lečenje akni, primenjuju se i tretmani koji poboljšavaju cirkulaciju kože i uništavaju patogene bakterije.

KAKO IZGLEDA POSTUPAK UKLANJANJA AKNI ELOS-om?


U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos, u sastavu kompleksnog lečenja akni, koristi se fizioterapija primenom ELOS tehnologije.
ELOS terapija akni je spoj delovanja optičke energije u vidu intenzivnog impulsa svetla (IPL) tj. laserskog zraka i energije elektromagnetnih talasa, koji se emituju u određenom radiofrekventnom dijapazonu.
Koristeći ELOS tehnologiju moguće je potpuno uklanjanje ili značajno smanjenje uticaja dva faktora, koji igraju najznačajniju ulogu u razvoju problema akni – propionbakterija (kao prvog faktora) i prekomernog stvaranja kožnog loja u masnim žlezdama (kao drugog faktora).
Broj tretmana uklanjanja akni ELOS-om je strogo individualan i zavisi od stanja kože na dan prvog pregleda. Prosečno se preporučuje serija tretmana od 6-8 sa razmakom od 3-4 dana, posle čega se razmak između tretmana povećava na 7 dana, pa do 2 tretmana mesečno. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se jedan tretman mesečno.
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se praktikuje kompleksni pristup rešavanju problema akni, koji ne obuhvata samo laserski tretman lica, već i preporuku načina ishrane, korišćenja određenih dodataka ishrani, različitih preparata, kao i samog načina života.

INDIKACIJE ZA PRIMENU ELOS-a


  • komedogene akne,
  • papularne akne,
  • papulopustularne akne,
  • cistične akne,
  • ožiljci od akni.

EFEKTI UKLANJANJA AKNI ELOS-om


  • bezbedno i bezbolno uklanjanje akni,
  • efikasno uklanjanje ožiljaka od akni,
  • biostimulativno, analgetičko i antiseptičko dejstvo tretmana na kožu,
  • antiupalno dejstvo na kožu, koje smiruje infekcije i podstiče regeneraciju kože,
  • estetski efekat vidljiv već nakon prvog tretmana.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više