fbpx

Šta je face lifting i tretmani liftinga lica koje Vita Elos nudi

Puder obrve
Puder obrve – idealno rešenje za prirodan i negovan izgled obrva
3 septembra, 2021
Obuka u našem kabinetu za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
8 septembra, 2021

FACE LIFTING

Face lifting je vrsta je postupka kozmetičke hirurgije koja se koristi za podmlađivanje lica.
Face lifting ili Rhytidectomy (od starogrčkog rytis „bora“ i ektomē „isecanje“) je uklanjanje bora hirurškim putem. Face lifting obično uključuje uklanjanje viška kože lica sa ili bez zatezanja donjih tkiva, operativnim putem u opštoj anesteziji.
Face lifting se do 70-tih godina radio tehnikom povlačenjem kože lica i odsecanjem opuštenih delova. Vremenom su se načini i tehnike hirurškog face lifting-a usavršavali i rezultati poboljšavali. Face lifting ili Rhytidectomy je jedna od najzastupljenijih kozmetičkih operacija.
Face lifting, kao hirurška metoda uklanjanja bora i zatezanja lica, tretira:
- horizontalne bore na čelu,
- vertikalne bore između obrva,
- horizontalne bore u korenu nosa,
- radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju,
- nazolabijalne bore koje idu od nosa do spoljašnjih uglova usana,
- marionetske bore koje idu od spoljašnjih uglova usana naniže prema bradi,
- poprečne bore na vratu.
Kako je aparatna kozmetika napredovala, tako su se razvijale i tehnike nehirurškog face lifting-a, koje su danas često zastupljenije u odnosu na hirurški face lifting zbog svojih brojnih prednosti: nema rezova niti ožiljaka, nema dugog perioda oporavka, eliminisan je rizik nestručnog lica koje radi face lifting, kao i mogućnosti neželjenog ishoda i narušavanje prirodne fizionomije lica.

FACE LIFTING TRETMANI U VITA ELOS-u

U Vita Elos-u se rade isključivo nehirurški face lifting tretmani. Nehirurški face lifting je postupak zatezanja kože lica, kako bi se otklonili znaci starenja, primenom najsavremenijih tehnologija iz oblasti aparatne kozmetike, a koje podstiču isključivo prirodno obnavljanje kolagena i elastina na različitim dubina (zavisno od vrste nehirurškog face lifting tretmana).
Metode face lifting-a koje su dostupne u našem Kabinetu su:
1. Radiotalasni face lifting (neinvazivni tretman za uklanjanje bora koji se preporučuje u slučajevima kada su bore manje izražene i tretman se radi kao serija tretmana, najčešće oko 10 tretmana uklanjanje bora radiotalasima, a rezultati su vidljivi odmah).
2. Ultrazvučni SMAS face lifting (radi se samo jedan tretman u cilju postizanja dugoročnih rezultata i u grupi je neinvazivnih tretmana koji koristi 3D HIFU tehnologiju, baziranu na primeni duboko fokusiranog ultrazvuka).
3. Face lifting Plasma Pen-om (lifting kapaka i uklanjanje jastučića ispod očiju odnosno Nehirurška blefaroplastika i lifting celog lica, kojim se mogu ukloniti bore sa čela, bore oko usana, nazolabijalne bore, ali i bore na teško dostupnim mestima, kao što su uši).
Ove usluge face lifting-a daju vrhunske rezultate, a koja metoda će biti primenjena zavisi od stanja lica, godina starosti i procene našeg stručnog tima. Pomenute metode je moguće kombinovati, kako bi se postigli najbolji rezultati.

Iskoristite sve predanosti nehirurških face lifting tretmana koje nudi naš Kabinet i zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više