fbpx

Laserska trajna epilacija – najvažnije o tretmanu

Ultrazvučni SMAS lifting lica
Šta je SMAS sloj i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
19. jul 2023.
Sve prednosti nehirurškog face lifting-a u poređenju sa hirurškim
26. jul 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting lica
Šta je SMAS sloj i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
19. jul 2023.
Sve prednosti nehirurškog face lifting-a u poređenju sa hirurškim
26. jul 2023.
Prikaži sve

Laserska trajna epilacija – najvažnije o tretmanu

ŠTA JE LASERSKA TRAJNA EPILACIJA

Tretman Laserska trajna epilacija je postupak trajnog uklanjanje neželjenih dlaka upotrebom lasera. Laserska trajna epilacija je jedna od najčešće primenjivanih kozmetičkih procedura za trajno rešavanje pitanja neželjene maljavosti i kod žena i kod muškaraca.
Laserska trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću 808 Diod lasera. Laserska trajna epilacija je metod trajnog uklanjanja neželjenih dlačica sa regija, kao što su: ruke, noge, lice i svi ostali delovi tela koji su prekriveni dlakama sa pigmentom (melaninom). Tretmanom Laserska trajna epilacija se uklanjanju čak i svetle dlačice. Jedino ograničenje tretmana Laserska trajna epilacija je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment.
Tretman Trajna epilacija laserom je praćen blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane. Postupak tretmana Laserska trajna epilacija je veoma jednostavan i bez nuspojava i može se raditi tokom cele godine.

KAKO SE RADI TRETMAN LASERSKA TRAJNA EPILACIJA

808 Diod laser, koji se koristi tokom tretmana Laserska trajna epilacija, za razliku od većine drugih vrsta aparata za tretman Laserska trajna epilacija, garantuje dublje prodiranje zraka u potkožni sloj ka folikulama i efikasno ih uništava.
U toku tretmana Laserska trajna epilacija laserski snop 808 Diod lasera se usmerava na kožu tretirane regije lica ili tela i direktno deluje kroz melanin (pigment) zagrevajući folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom tretmana Laserska trajna epilacija se dlaka u potpunosti i trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u tretiranoj regiji, više neće biti (one više neće rasti). Ovako oštećen koren neželjene dlake više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Svakim sledećim tretmanom Laserska trajna epilacija se ovo oštećenje povećava, te posle 8 do 15 tretmana Laserska trajna epilacija (u intervalima koje lekar Kabineta odredi) dolazi do trajnog izostanka rasta dlake. Laserska trajna epilacija sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera, a tretmani se ponavlja u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake.
Ukupan broj tretmana Laserska trajna epilacija zavisi od pigmenta dlake, gustine dlaka i jačine, hormonskog statusa klijenta, kao i pola.
Nakon tretmana Laserska trajna epilacija regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana Laserska trajna epilacija možete se sunčati.

Zakažite svoj termina za tretman Laserska trajna epilacija u našem Kabinetu i trajno rešite problem neželjene maljavosti!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više