fbpx

Šta je 3D HIFU tehnologija – najvažnije informacije

Naša preporuka – tretman Trajna epilacija nogu
11. septembar 2023.
Radiotalasni ligting
Jedan od tretmana podmlađivanja – Radiotalasni lifting
15. septembar 2023.
Naša preporuka – tretman Trajna epilacija nogu
11. septembar 2023.
Radiotalasni ligting
Jedan od tretmana podmlađivanja – Radiotalasni lifting
15. septembar 2023.
Prikaži sve

Šta je 3D HIFU tehnologija – najvažnije informacije

HIFU aparat

O 3D HIFU TEHNOLOGIJI

Korišćenje najsavremenije tehnologije je jedna od odlika Vita Elos-a. Cilj je pružanje usluga najvišeg kvaliteta, najsavremenijih, nehirurških, namenjenih zatezanju naborane kože sa postizanjem dugoročnih efekata. Jedna od tehnologija koja se koristi je i 3D HIFU tehnologija, kojom se radi tretman Ultrazvučni SMAS lifting – nehirurški lifting lica i tela.
3D HIFU tehnologija je neinvazivna terapija bez nuspojava, koja omogućava veoma uspešan face lifting, učvršćuje kožu i poboljšava tonus kože na dugi rok (do 3 godine).
3D HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) je dobila naziv po tome što ima 3 dimenzije za razliku od prethodnog 2D HIFU aparata, koji ima samo 2 dimenzije (dubina i dužina). Novi, savremeniji i unapređeniji 3D HIFU aparat ima 3 dimenzije kada se crtaju linije u toku rada manipulatora aparata i to dubina (4,5 i 3 mm) dužina (2,5 cm) i širina (do 1 cm). Iz tog razloga 3D HIFU aparat može da crta više linija odjednom (do 11 linija) sa korakom od 1mm između pojedinačnih linija, za razliku od 2D HIFU aparata koji crta samo 1 liniju.
Suština delovanja 3D HIFU tehnologije se bazira na dejstvu ultrazvuka na dubini potkožnog tkiva gde se nalazi SMAS sloj i to na dubini do koje ne dopire ni jedan drugi neinvazivni kozmetički uređaj. 3D HIFU tehnologija deluje na optimalnoj temperaturi za regeneraciju kolagena, što omogućava stimulaciju proizvodnje kolagena u njegovom korenu, a kao rezultat se javlja (klinički dokazano) značajno podizanje tkiva tokom 3 do 6 meseci od tretmana Ultrazvučni SMAS lifting. Pored koagulacije tkiva, primena 3D HIFU tehnologije (ultrazvuka) izaziva denaturaciju i kompresiju kolagena u potkožnom vezivnom tkivu. Rezultat procesa je zgušnjavanje i skraćivanje kolagenih vlakana i veoma uspešan lifting. Princip rada HIFU tehnologije (aparata) je takav da je dejstvo ultrazvuka je na strogo, unapred određenoj dubini, koja je različita, zavisno od željenog rezultata ili izabrane regije: 4,5 mm ili 3 mm. Okolna tkiva, iznad ili ispod sloja koji se tretira kako bi se postigao face lifting, ostaju netaknuta.

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Ultrazvučni SMAS lifting je svetski priznata terapiji za podizanje i učvršćivanje kože, korišćenjem fokusirane ultrazvučne energije (3D HIFU tehnologije), kojom se stimuliše nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože.
Uklanjanje sitnih bora i značajno smanjenje dubokih bora primenom terapije Ultrazvučni SMAS lifting daje dugoročne rezultate nakon samo jednog tretmana (1,5 do 3 godine).
Kao rezultat postupka ove vrste lifting-a primenom terapije Ultrazvučni SMAS lifting, javljaju se dva osnovna efekta:
1. veliki broj akupresure dovodi do značajnog smanjenja oblasti fascije i podiže tkivo lica (tretirane regije),
2. kao odgovor na denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena, javlja se značajna aktivacija metaboličkih procesa, koji podmlađuju tkivo lica (tretirane regije) i postiže efekat lifting-a.

Iskoristite prednosti i efekte najsavremenije tehnologije koju koristimo u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više