fbpx

Prednosti nehirurškog u odnosu na hirurški face lifting

3D HIFU
Primena 3D HIFU aparata u Vita Elos-u
12. januar 2022.
Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija – kako se razgrađuju masne naslage
17. januar 2022.
3D HIFU
Primena 3D HIFU aparata u Vita Elos-u
12. januar 2022.
Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija – kako se razgrađuju masne naslage
17. januar 2022.
Prikaži sve

Prednosti nehirurškog u odnosu na hirurški face lifting

HIRURŠKI FACE LIFTING I OSTALI INVAZIVNI FACE LIFTING TRETMANI

Hirurški face lifting je operativni zahvat, koji podrazumeva ili odstranjivanje dela kože ili ugradnju određenih implanta u lice. Zavisno od dela lica koji se operiše, i komplikovanost zahvata je različita. Ono što je uvek zajedničko je da postoje rezovi, konci, anestezija, period oporavka i rizici.
Rizici hirurškog face liftinga obuhvataju sledeće: crvenilo, svrab kože, otok i krvni podlivi, prolazni osećaj utrnutosti kože, povreda grana ličnog živca, pojava hipertrofičnih ožiljaka, u nekim slučajevima privremena slabost okolnih mišića, a u retkim slučajevima i trajna alopecija (gubitak kose oko reza u kosmatom delu glave) ili blagi i privremeni pad gornjeg kapka ili obrve (ako se radi lifting kapka), povrede nerava i privremena nervna paraliza je drugi po učestalosti rizik hirurškog face lifting-a (povrede živaca se mogu očekivati u oko 1% slučajeva), nekroza kože, serom reza posle operacije (teško zarastanje reza), infekcija u oko 0,2% slučajeva, zbog vanredne cirkulacije lica. Ukoliko rezultati estetske hirurgije nisu kao očekivani, jedino rešenje u tom slučaju je nova hirurška intervencija.
Pored hirurgije, čiji je cilj face lifting, postoje i brojni drugi invazivni tretmani, kao što su botoks tretmani ili tretmani face liftinga upotrebom mezoniti.
Rizici, koji se mogu javiti kod botoks face lifting tretmana se najčešće odnose na: nepravilne i preterane upotrebe toksina (botoksa), neadekvatan (asimetrični) izraz lica, „viseći kapak“, dvostruki vid, nepravilan osmeh, gubitak sposobnosti zatvaranja očnih kapaka ili umanjenje snage mišića za žvakanje čvrste hrane (kod ubrizgavanja toksina u vilične mišiće).
Kod primene mezoniti u cilju face lifting-a, prisutne neželjene nuspojave mogu biti: bolan postupak, podlivi i otoci, mogućnost oštećenja krvnih sudova lica, što dovodi do fleka i pojave hemangioma. Jedan od dodatnih rizika je mogućnost asimetrije lice (tretirane zone) usled loše ubrizganih ili neravnomerno ubrizganih mezoniti. Tretman se radi na dubini do 3 mm, čime mezoniti utiču samo na delove kolagena („grane kolagena“, ne i „koren“ kolagena, koji je ključan za duže efekte).

PREDNOSTI NEHIRURŠKIH FACE LIFTING TRETMANA NAŠEG KABINETA

Kod nehirurškog face lifting-a, koji se radi u našem Kabinetu, vrši se zatezanje opuštene kože lica, ali uz značajnu razliku - nema operativnog zahvata. Nehirurški face lifting je neinvazivan metod podmlađivanja lica, koji koristi dostupne kozmetičke aparate, kao što su laseri, ultrazvuk, radiotalasi ili Plasma olovka. Efekti nehirurškog face lifting-a su kao i kod hirurškog face lifting-a dugoročni.
Prednosti nehirurškog face lifting-a, koje su ujedno i osnovni razlozi zbog kojih se ova vrsta zatezanja kože lica preporučuje klijentima i praktikuje u našem Kabinetu, su:
- zatezanje opuštene kože lica se vrši primenom najsavremenijih tehnologija iz oblasti aparatne kozmetike,
- face lifting efekti se postižu isključivo podsticanjem prirodnog načina obnavljanja kolagena stimulacijom kolagenih vlakana (i korena i grana kolagena),
- zadržava se prirodna simetrija i fizionomija lica uz postizanje mladalačkog izgleda,
- face lifting efekat se postiže bez uklanjanja viška kože hirurškim putem, te nema otoka, podliva i ožiljaka,
- period oporavka kod nehirurškog face lifting-a je izuzetno kratak ukoliko ga i ima (zavisno od vrste tretmana, a najduže do 7 dana),
- mogućnost tretiranja svih vrsta bora na licu, vratu i dekolteu,
- prirodni face lifting sa dugoročnim efektima,
- pored osnovnog efekta (zatezanje opuštene kože lica), face lifting tretmani nude i prateće efekte kao što su uklanjanje svih ostalih znakova starenja sa kože lica (pege, fleke, ožiljci, promene u pigmentaciji),
- podstiče se rast novih stanica kože lica, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i lepša,
- vrlo povoljne cena nehirurških face lifting tretmana u Kabinetu.

Iskoristite prednosti nehirurškog face lifting-a u našem Kabinetu i zakažite neki od naših tretmana!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više