fbpx

Ultrazvučna kavitacija – kako se razgrađuju masne naslage

Prednosti nehirurškog u odnosu na hirurški face lifting
14 januara, 2022
Ultrazvučni SMAS lifting lica
Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj
19 januara, 2022
Prikaži sve

Ultrazvučna kavitacija – kako se razgrađuju masne naslage

Ultrazvučna kavitacija

KAKO SE DELUJE TRETMAN ULTRAZVUČNA KAVITACIJA NA MASNE NASLAGE

Ultrazvučna kavitacija je metod koji koristi prednosti i efekte određenih frekvencija ultrazvuka, do sada neprimenjenog u oblasti estetske medicine u cilju uništavanja masnih ćelija. Ultrazvučna kavitacija je tretman bezbolne i efektivne redukcije lokalizovanih masnih naslaga, što direktno rezultira u smanjenju obima tela.
Ultrazvučna kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka 40 kHz, čijim delovanjem dolazi do razgradnje masne ćelije (lipocita), odnosno do pucanja njene membrane i razlivanja u međućelijske prostore. Razbijanjem membrane masnih ćelija dolazi do oslobađanja masnoća u obliku triglicerida u međućelijsku tečnost. Ostaci razbijenih masnih ćelija eliminišu se putem limfnog sistema i jetre. Nakon toga se pod delovanjem enzima razgrađuju i limfnim putem se eliminišu iz tela.
Niskofrekventni ultrazvučni talasi deluju na tačno određenu dubinu u tkivu, pa se razbijaju masne ćelije bez oštećenja okolnog tkiva (kože, mišići, živci i tetive). Zahvaljujući njihovim specifičnih frekvencijama i amplitudama moguće je pristupiti određenim delovima tela: delovi tela sa intenzivnijim nakupljanjem masnog tkiva tretiraju se talasima veće frekvencije, dok delovi tela sa manje masnog tkiva zahtevaju manju frekvenciju (kako bi se zaštitili mišići). Nakon tretmana Ultrazvučna kavitacija površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.
Trajanje tretmana Ultrazvučna kavitacija je najčešće traje 40 minuta, a zavisi od površine koja se tretira i debljine masnog tkiva. Ukoliko osoba ima zdravstvenih problema poput povišenog holesterola ili enzima jetre, tretman Ultrazvučna kavitacija obavezno traje kraće kako bi postepeno otpuštale masne stanice. Kako organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana Ultrazvučna kavitacija bi trebao biti najmanje 7 dana.
Posle sprovedenog seta tretmana Ultrazvučna kavitacija je važno pridržavati se određenih pravila, kako bi rezultati bili što duži: ponavljanje tretmana u određenim razmacima, unošenje dovoljne količine vode svakodnevno, povećana fizička aktivnost, zdrava ishrana.

EFEKTI KOJI SE POSTIŽU TRETMANOM ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

Ultrazvučna kavitacija se najjednostavnije može definisati kao nehirurška liposukcija, ali uz nekoliko osnovnih razlika u odnosu na taj metod redukcije telesne mase:
- kod tretmana Ultrazvučna kavitacija nema bola, nema anestezije, nema igala, niti ožiljaka, jer je u pitanju nehirurški i neinvazivni tretman,
- tretmanom Ultrazvučna kavitacija se direktno gube lipociti (mast), pa su samim tim i rezultati koji se postižu trajni,
- Ultrazvučna kavitacija (lipoliza) se bori protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti,
- gubitkom masnih ćelija, tretman Ultrazvučna kavitacija dovodi do reoblikovanja tela,
- Ultrazvučna kavitacija čini kožu tretirane regije glatkom i ujednačenom.
U kombinaciji sa tretmanom Radiotalasni lifting, Ultrazvučna kavitacija je idealan način za uklanjanje celulita.
Tretmani Ultrazvučna kavitacija se sprovode svakih 7 do 14 dana dok se ne dosegne željeni obim i izgled tela. Kasnije se savetuje osobama sa sniženim metabolizmom da nastave sa tretmanima Ultrazvučna kavitacija jednom mesečno, kako bi održavale postignute rezultate.

Uklonite masne naslage tretmanom Ultrazvučna kavitacija u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više