fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting za uspešno obnavljanje kolagena prirodnim putem

Kako se uspešno uklanjanju tetovaže laserom u našem Kabinetu
1. avgust 2022.
Specijalizovane usluge za muškarce u Vita Elos-u
Trajna epilacija – tretman koji je namenjen i muškarcima
5. avgust 2022.
Kako se uspešno uklanjanju tetovaže laserom u našem Kabinetu
1. avgust 2022.
Specijalizovane usluge za muškarce u Vita Elos-u
Trajna epilacija – tretman koji je namenjen i muškarcima
5. avgust 2022.
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting za uspešno obnavljanje kolagena prirodnim putem

Kolagen

VAŽNOST KOLAGENA ZA MLADALAČKI IZGLED

Kolagen je najzastupljenija belančevina u ljudskom organizmu (oko 30-35% ukupnih belančevina u telu su upravo kolageni) i glavna su proteinska komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva. Sastav kolagena, kao belančevine, čine aminokiseline, koje su hidrofilne, što je od izuzetne važnosti za sprečavanje gubitka vode u tkivima. Zato kolagen daje čvrstoću i stabilnost tkivu i mladalački, zategnuti izgled.
Tokom godina, javlja se sve trajniji deficit kolagena i slabi njegova sposobnost prirodne regeneracije, što ima uticaja na izgled kože – pojavljuju se bore, a znaci starenja su sve vidljiviji. Starenjem, prirodna sinteza kolagena i njegovog obnavljanja opada, tako da posle 25. godine života telo gubi kolagen od 1,5% godišnje.
Ono što je važno za kolagen je njegova osobina prirodnog obnavljanja. Upravo na toj osobini počiva tretman Ultrazvučni SMAS lifting, kojim se na potpuno prirodan način stimuliše ponovni rast kolagena i vraćanje zategnutosti – mladalačkog izgleda bez bora.

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING I REGENERACIJA KOLAGENA ZA MLADALAČKI IZGLED

Ultrazvučni SMAS lifting vrši prirodnu stimulaciju rasta kolagena, što direktno utiče na vraćanje mladalačkog izgleda i postizanje lifting efekat tretirane regije lica ili tela. Priroda funkcionisanja ljudskog organizma je takva da se proces prirodnog obnavljanja kolagena ne može odvijati u kratkom vremenskom periodu, već postepeno – do 6 meseci, kada su vidljivi i puni rezultati tretmana Ultrazvučni SMAS lifting.
Fokusirani ultrazvučni talasi (3D HIFU tehnologija), koja se tokom terapije Ultrazvučni SMAS lifting primenjuje, deluju direktno na koren kolagena u dubljim slojevima kože, izazivajući njegovu denaturaciju, nakon čega počinje proces prirodne, postepene regeneracije kolagena i njegovog obnavljanja.
Obnovljene grane kolagena u najdubljim slojevima kože (na 4,5 mm) počinju da utiču na dubinsko zatezanje kože i na poboljšavanje metaboličkih, unutrašnjih procesa. Kako se postupak regeneracije nastavlja tj. širi na grane kolagen vlakana, dolazi i do plićih slojeva kože, tako da je čitavo kožno tkivo podmlađeno, zategnuto – vraća se mladalački izgled tretirane regije (dolazi do zatezanja kože). Ujedno se ultrazvukom utiče i na regeneraciju elastina u koži, te je efekat tretman Ultrazvučni SMAS lifting potpuniji. Pored toga koži se vraća njen izgubljen volumen, sama koža postaje sjajna i glatka, ujednačena, bez vidljivih deformiteta nastalih starenjem. Efekti tretmana traju i do 3 godine.

Zategnite kožu na prirodan način, stimulišući regeneraciju kolagena 3D HIFU tehnologijom!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više