fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. hirurški lifting lica

SMAS lifting
Nova usluga u Vita Elos-u
13. april 2017.
3D HIFU vs. Mezoniti
Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. mezoniti nehirurški lifting lica
22. april 2017.
SMAS lifting
Nova usluga u Vita Elos-u
13. april 2017.
3D HIFU vs. Mezoniti
Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. mezoniti nehirurški lifting lica
22. april 2017.
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. hirurški lifting lica

SMAS nehirurški lifting

ŠTA JE LIFTING?

Lifting predstavlja zatezanje naborane kože hirurškim putem. Ovo je uobičajena definicija liftinga koja potiče iz perioda kada se zatezanje kože radilo isključivo hirurškim putem – estetska hirurgija, kao deo plastične hirurgije. Postoji veliki broj operacija koje se već dugo rade, najčešće na licu ali sve češće i telu, kako bi se ono učinilo mlađim, lepšim, simetričnijim ili kako bi se korigovale nepravilnosti ili deformiteti.
Novije shvatanje liftinga, ne podrazumeva samo hirurgiju, već i drugi niz procedura i postupaka, koji mogu podmladiti i zateći kožu lica ili tela. Reč je o kozmetičkim tretmanima, u koje se ubrajaju: radiotalasni lifting, mezoterapija, podmlađivanje matičnim ćelijama i ćelijama rasta, botoks, fileri i razne druge metode. One se međusobno razlikuju po invazivnosti, ceni i efektima.
Ono što se u Vita Elos-u radi kao lifting terapija je isključivo neinvazivno, prirodno podmlađivanje lica i tela. U tom smislu se nude dve vrste usluga: radiotalasni lifting i ultrazvučni SMAS lifting, kao najnovija tehnologija nehirurškog liftinga u svetu.

KAKO SE RADI HIRURŠKI LIFTING?

Hirurški lifting lica ili tela je operativni zahvat, koji podrazumeva ili odstranjivanje dela kože ili ugradnju određenih implanta u telo. Zavisno od dela tela koji se operiše, i komplikovanost zahvata je različita.
Ono što je uvek zajedničko je da postoje rezovi, konci, anestezija, period oporavka i rizici : crvenilo, svrab kože, otok i krvni podlivi, prolazni osećaj utrnutosti kože, povreda grana ličnog živca, pojava hipertrofičnih ožiljaka, u nekim slučajevima privremena slabost okolnih mišića, a u retkim slučajevima i trajna alopecija (gubitak kose oko reza u kosmatom delu glave) ili blagi i privremeni pad gornjeg kapka ili obrve (ako se radi face lifting). Dodatni rizik kod ugradnje implanta je mogućnost neprihvatanja implanta, kao stranog tela.
SMAS lifting se preporučuje onim klijentima koji su stariji od 40 godina. Izuzetak su klijenti čije stanje kože je podložno preranom starenju, te se u takvim slučajevima Ultrazvučni SMAS lifting može raditi u 35-toj godini.
Ukoliko rezultati estetske hirurgije nisu kao očekivani, jedino rešenje u tom slučaju je nova hirurška intervencija.

KAKO SE RADI ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING?

SMAS lifting se radi HIFU tehnologijom (aparatom) koji radi na principu fokusiranih ultrazvučnih talasa visokog intenziteta, koji prodiru na različitu dubinu kože (kod lica je to oko 4,5 mm), utičući na prirodnu proizvodnju kolagena. Ovakav ultrazvuk podrazumeva neinvazivnu terapiju, bez skalpela, ožiljaka, bez nuspojava i predstavlja terapeutski postupak podmlađivanja i zatezanja lica.
Prirodni SMAS lifting traje oko 1,5 h i ne zahteva mirovanje pacijenta u toku narednih 24 h posle tretmana, kao kod estetske hirurgije. U periodu od 2 do 4 meseca nakon tretmana, vidi se zatezanje koža i njeno podizanje. Kontinuirano poboljšanje elastičnosti kože biće vidljivo 6 meseci nakon jedne terapije, a trajnost postignutih efekata je od 1,5 - 3 godine, računajući od trenutka kada su postignuti maksimalni efekti terapije (6 meseci nakon procedure).
Osnovna razlika, a time i prednost SMAS liftinga u odnosu na hirurški lifting se ogleda u sledećem:
- nema ožiljaka, anestezije, niti rezova,
- nema podliva, niti modrica,
- nema perioda oporavka,
- rezultati se postižu na celom licu, a ne parcijalno,
- do rezultata se stiže prirodnim putem, bez skalpela,
- rezultati se poklapaju sa očekivanim, jer se radi vraćanje prirodnog izgleda lica (koje ste već ranije imali),
- cena tretmana je drastično različita u korist SMAS liftinga, uz iste rezultate, ali prirodnim putem.
Sve navedene prednosti i izuzetni efekti su razlozi zbog kojih se ultrazvučni SMAS lifting smatra trenutno najbezbednijim i najefikasnijim načinom liftinga lica i tela priznatim u svetu, a od sada je dostupan i u Kabinetu Vita Elos, Novi Sad, Srbija.

Podmladite lice i telo na prirodan način uz najsavremeniju metodu nehirurškog liftinga. Zakažite svoj termin po najpovoljnijim cenama u regiji!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više