fbpx

Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. mezoniti nehirurški lifting lica

SMAS nehirurški lifting
Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. hirurški lifting lica
19. april 2017.
Poklon Vaučer
Vrste kozmetičkih usluga u Vita Elos-u
25. april 2017.
SMAS nehirurški lifting
Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. hirurški lifting lica
19. april 2017.
Poklon Vaučer
Vrste kozmetičkih usluga u Vita Elos-u
25. april 2017.
Prikaži sve

Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting lica vs. mezoniti nehirurški lifting lica

3D HIFU vs. Mezoniti

ŠTA JE MEZONITI LIFTING?

Mezoniti lifting je medicinska procedura kojom se vrši podmlađivanje i zatezanje kože. Postupak se obavlja tako što se biorazgradive niti uvode pod kožu uz pomoć tankih iglica (provodnika – u njima se nalazi mezonit), debljine 0,10 do 0,40 mm (zavisno od debljine niti). Iglice se nakon uvođenja niti vade, a u odgovarajućem delu tkiva ostaje sintetički monofilamentni, hirurški razgradivi konac.
Niti mogu biti različite dužine i debljine, a postavljaju se u više pravaca i na više nivoa, tako da se stvara specifična “armaturu” u koži od uvedenih niti, oko kojih se vremenom formira potpuno nov kolagen (u toku 2 meseca od tretmana). U proseku se za jedan tretman primenjuje 20-50 mezoniti.
Resorpcija mezoniti traje oko 6 meseci, koliko traje i stimulacija kolagena. Efekat liftinga traje duže, ali je potrebno ponavljanje postupka. Mezoniti lifting može da radi isključivo lekar, edukovan za primenu estetskih procedura.

NEDOSTACI MEZONITI LIFTINGA

Pored svojih prednosti, mezoniti lifting ima i brojne nedostatke:

1. Mezoniti lifting traje koliko i uvedene niti pod kožom – oko 6 meseci, nakon čega se one razgrade i prestaje mogućnost stvaranja kolagena oko njih. Efekat, koji se postigne u toku tih 6 meseci, može da traje u najboljem slučaju 2 godine.
2. Mezoniti lifting se radi na dubini do 3 mm, čime niti utiču samo na delove kolagena („grane kolagena“).
3. Postupak je invazivan i bolan, jer podrazumeva korišćenje iglica kojima se ubacuju niti pod kožu tretirane regije.
4. Nakon tretmana mezoniti se u narednom periodu od 6-8 meseci, dok se niti ne razgrade, ne može raditi ni jedan dubinski tretman (ultrazvuk, radiotalasi), kojim bi se produžili efekti liftinga.
5. Nakon tretmana se javljaju podlivi i otoci, a postoji i mogućnost oštećenja krvnih sudova lica, što dovodi do fleka i pojave hemangioma. Jedan od dodatnih rizika je mogućnost asimetrije lice (tretirane zone) usled loše ubrizganih ili neravnomerno ubrizganih niti.
6. Ukoliko ovu proceduru obavlja nestručno lice ili se radi u nehigijenskim uslovima i nehigijenskim iglama, rizik od uspeha procedure je znatno veći, kao i rizik od mogućih negativnih posledica zahvata.
7. Cena zahvata je na nivou cena plastične hirurgije.

PRENOST ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA U ODNOSU NA MEZONITI LIFTING

Ultrazvučni SMAS lifting podrazumeva korišćenje testirane ultrazvučne energije za podizanje i zatezanje kože, potpuno prirodno, bez operacije, stvarajući svežiji, više mladalački izgled lica, dekoltea i tela. Bezbednost i efikasnost Ultrazvučni SMAS lifting terapije utvrđena je kliničkim studijama na preko 800.000 tretmana širom sveta. Ultrazvučni SMAS lifting ima FDA dozvolu za primenu u kozmetici, kao i Evropsku CE oznaka za neinvazivno dermatološko oblikovanje i podizanje gornjeg lica, donjeg dela lica, vrata i dekoltea.
Šta nudi Ultrazvučni SMAS lifting, kao prednost u odnosu na mezoniti:

1. Ultrazvučni SMAS lifting je novija, savremenija i efikasnija metoda podmlađivanja i zatezanja kože lica i tela.
2. Ultrazvučni SMAS lifting se radi na dubini od 4,5 mm, čime deluje na „koren“ kolagena i daje maksimalne rezultate u njegovom novom stvaranju.
3. Kod Ultrazvučnog SMAS liftinga nema iglica, niti bilo kakvog stranog tela koje se ubacuje pod kožu.
4. Postupak nije invazivan, niti bolan, već potpuno usklađen sa funkcijama kože, kolagena i mišića tretirane regije.
5. Nakon Ultrazvučnog SMAS liftinga, nakon 3 nedelje, moguće je raditi sve oblike liftinga u cilju održavanja i produžavanja postignutih rezultata.
6. Na potpuno prirodan način (ultrazvučnom stimulacijom) se postiže prirodno stvaranje kolagena tretirane regije.
7. Tretman se sve vreme prati na ekranu HIFU aparata, čime se obezbeđuje maksimalan efekat i simetrija zatezanja kože.
8. Nakon Ultrazvučnog SMAS liftinga nema podliva, oštećenja krvnih sudova, niti fleka, ožiljaka ili pojave hemangioma.
9. Trajnost Ultrazvučnog SMAS liftinga je i do 3 godine, jer je reč o terapiji dubokog, ultrazvučnog SMAS liftinga (omogućena proizvodnja kolagena duži vremenski period).
10. Najpovoljnije cene u regionu Ultrazvučnog SMAS liftinga za sve delove tela u Kabinetu Vita Elos Novi Sad.

Podmlađivanje ne mora da bude bolno, rizično, niti sa rizičnim nuspojavama. Mi Vam nudimo prirodno vraćanja mladalačkog izgleda uz visok nivo stručnosti i profesionalizma. Iskoristite pogodnosti Vita Elos-a i zakažite svoj termin za Ultrazvučni SMAS lifting.
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više