fbpx

Prirodna stimulacija rasta kolagenih vlakana ultrazvukom

TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Radiotalasni lifting – paket uštede koji nudi Vita Elos za ovu vrstu usluge
13. septembar 2021.
Depigmentacija laserom
Uklanjanje fleka sa lica i tela tretmanom Depigmentacija laserom
17. septembar 2021.
TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Radiotalasni lifting – paket uštede koji nudi Vita Elos za ovu vrstu usluge
13. septembar 2021.
Depigmentacija laserom
Uklanjanje fleka sa lica i tela tretmanom Depigmentacija laserom
17. septembar 2021.
Prikaži sve

Prirodna stimulacija rasta kolagenih vlakana ultrazvukom

Kolagen

ZAŠTO JE KOLAGEN VAŽAN ZA MLADALAČKI IZGLED

Kolagen je najzastupljenija belančevina u ljudskom organizmu i glavna proteinska komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva. Oko 30-35% ukupnih belančevina u telu su upravo kolageni. Sastav ove belančevine čine aminokiseline, koje su hidrofilne, te su najvažnije za sprečavanje gubitka vode u tkivima, te kolagen daje čvrstoću i stabilnost tkivu.
Kolagen ima oblik grane. U dubljim slojevima kože (na oko 4,5 mm) smešten je „koren“ kolagena, a grane su raspoređene u plićim (površinskim) slojevima kože.
Suština funkcije i očuvanja kolagena je regeneracija njegovog korena, čije obnavljanje se odražava na postepeno obnavljanje i rast grana kolagena, što direktno utiče i na funkciju čitave strukture vezivnog tkiva.
Tokom godina, javlja se sve trajniji deficit kolagena i slabi njegova sposobnost prirodne regeneracije, što ima uticaja na izgled kože - pojavljuju se bore, a znaci starenja su sve vidljiviji. Starenjem, prirodna sinteza kolagena i njegovog obnavljanja opada, tako da posle 25. godine života telo gubi kolagen od 1,5% godišnje.
Kolagen ima sposobnost prirodnog obnavljanja. Prirodno obnavljanje kolagena je moguće dejstvom duboko fokusiranog ultrazvuka (3D HIFU tehnologija) u dubljim slojevima kože (SMAS sloj), gde se nalazi koren kolagena.

STIMULACIJA PRIRODNE REGENERACIJE KOLAGENA PRIMENOM ULTRAZVUKA

Terapijom Ultrazvučni SMAS lifting se vrši prirodna stimulacija rasta kolagena, što direktno utiče na vraćanje mladalačkog izgleda i postizanje lifting efekat tretirane regije lica ili tela. Priroda funkcionisanja ljudskog organizma je takva da se proces prirodnog obnavljanja kolagena ne može odvijati u kratkom vremenskom periodu, već postepeno – do 6 meseci, kada su vidljivi i puni rezultati tretmana Ultrazvučni SMAS lifting.
Fokusirani ultrazvučni talasi (3D HIFU tehnologija), koja se tokom terapije Ultrazvučni SMAS lifting primenjuje, deluju direktno na koren kolagena, izazivajući njegovu denaturaciju, nakon čega počinje proces prirodne, postepene regeneracije kolagena i njegovog obnavljanja. Obnovljene grane kolagena u najdubljim slojevima kože (na 4,5 mm) počinju da utiču na dubinsko zatezanje kože i na poboljšavanje metaboličkih, unutrašnjih procesa. Kako se postupak regeneracije nastavlja tj. širi na grane kolagen vlakana, dolazi i do plićih slojeva kože, tako da je čitavo kožno tkivo podmlađeno, zategnuto – vraća se mladalački izgled tretirane regije (dolazi do zatezanja kože). Ujedno se ultrazvukom utiče i na regeneraciju elastina u koži, te je efekat tretman Ultrazvučni SMAS lifting potpuniji.

Zatezanje kože lica i tela je moguće na prirodan način – terapijom ultrazvučni SMAS lifting u Vita Elos-u!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više