fbpx

Kolagen – zašto je važan za mladalački izgled

Uklanjanje tetovaža
Tretman uklanjanje tetovaža – najčešća pitanja
25. mart 2024.
Uklanjanje papiloma i keratoza laserom – cena tretmana
29. mart 2024.
Uklanjanje tetovaža
Tretman uklanjanje tetovaža – najčešća pitanja
25. mart 2024.
Uklanjanje papiloma i keratoza laserom – cena tretmana
29. mart 2024.
Prikaži sve

Kolagen – zašto je važan za mladalački izgled

Kolagen

ŠTA JE KOLAGEN

Kolagen je protein, čiji sastav čine aminokiseline, koje su najvažnije za sprečavanje gubitka vode u tkivima. Iz tog razloga kolagen daje čvrstoću i stabilnost tkivu i omogućava zategnutost kože lice i tela.
Oko 30-35% ukupnih belančevina u telu su upravo kolageni. Sastav ove belančevine čine aminokiseline, kao što su: glicin, prolin, hidroksiprolin i hidroksilizin. Ove aminokiseline su hidrofilne, te su najvažnije za sprečavanje gubitka vode u tkivima. Zbog toga kolagen daje čvrstoću i stabilnost tkivu.
Kolagen ima oblik grane, koja se sastoji od “korena” (na oko 4,5 mm) i “grana” (površinski slojevi kože). Suština funkcije i očuvanja kolagena je regeneracija njegovog korena, jer koren kolagena direktno utiče i na stanje grana kolagena. Ukoliko je koren kolagena oslabio, grane se smanjuju se i razređuju, a time se smanjuje i funkciju čitave strukture vezivnog tkiva – dolazi do pojave prvih znakova starenja.
Nedostatak kolagena uzrokuje brojne neželjene pojave, kao što su: bore, celulit, suva koža, kosa i koža bez sjaja, narušava se prirodni (mladalački) oblik tela, dolazi do poremećaja koštano-mišićnog sistema (ukočenost, artritis, česte mišićne povrede), kao i poremećaj u funkciji imunog sistema.

TRETMAN ZA PRIRODNO OBNAVLJANJE KOLAGENA – ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Kolagen ima sposobnost da se prirodno obnavlja. Obnavljanjem kolagena eliminišu se i svi negativni efekti koje njegov nedostatak uzrokuje.
Kako bi se proces gubitka i regeneracije kolagena usporio i umanjili negativni efekti ove pojave, u našem Kabinetu nudimo revolucionarnu uslugu iz domena aparatne kozmetike koja na prirodan način utiče ne regeneraciju i obnavljanje kolagena i njegovih funkcija – terapija – Ultrazvučni SMAS lifting.
Ultrazvučni SMAS lifting je duboko fokusirani, ultrazvučni, neinvazivni, nehirurški SMAS lifting lica i tela, kod kog se najsavremenijim ultrazvukom (3D HIFU tehnologijom) deluje na dubini kože od 4,5 mm – na sam „koren“ kolagena, te podstiče njegovo prirodno obnavljanje, koje se postepeno širi i na “grane” kolagena.
Efekti Ultrazvučnog SMAS lifting traju do 3 godine, a ogledaju se u sledećem: nestanak bora, zategnutost kože, vraćanje mladalačkog izgleda na prirodan i neinvazivan način.

Direktnim dejstvom na kolagen i njegovom regeneracijom vraćanje mladalačkog izgleda tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više