fbpx

Zašto je važno poznavanje strukture kože kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Uklanjanje tetovaža
Prednosti tretmana Uklanjanje tetovaža laserom – Vita Elos Novi Sad
27. maj 2024.
Trajna epilacija u kabinetu Vita Elos Novi Sad po najpovoljnijim cenama za bilo koju regiju
31. maj 2024.
Uklanjanje tetovaža
Prednosti tretmana Uklanjanje tetovaža laserom – Vita Elos Novi Sad
27. maj 2024.
Trajna epilacija u kabinetu Vita Elos Novi Sad po najpovoljnijim cenama za bilo koju regiju
31. maj 2024.
Prikaži sve

Zašto je važno poznavanje strukture kože kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica

STRUKTURA KOŽE LICA

Struktura kože lica sastoji se od tri glavna sloja, od kojih svaki ima specifične funkcije. Prvi sloj kože je epidermis (površinski sloj) u kojem su smeštene ćelije koje proizvode melanin, keratin, receptori za dodir i ćelije koje su važne za imuni sistem kože. Drugi sloj kože je dermis (srednji sloj), smešten ispod epidermisa i čine ga kolagena vlakna, vlakna elastina, krvni i limfni sudovi, nervni završeci, lojne i znojne žlezde. Hipodermis (potkožni sloj) je treći sloj kože, koji je smešten ispod dermisa, a sastavljen je od masnog tkiva, vezivnog tkiva, krvnih sudova.
Važnost dobrog poznavanja strukture kože i potkožnih slojeva za izvođenje Ultrazvučnog SMAS liftinga je od ključne važnosti za lice koje tretman radi, jer se tretmanom ciljaju kolagena vlakna smeštena u SMAS sloju kože. Pored toga, poznavanje strukture kože lica je neophodno kako bi tretman Ultrazvučni SMAS lifting bio siguran i bez neželjenih nuspojava.
U kabinetu Vita Elos Novi Sad tretman Ultrazvučni SMAS lifting radi lekar sa preko 15 godina iskustva u oblasti nehirurški face lifting.

ZNAČAJ POZNAVANJA STRUKTURE KOŽE KOD TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Za poznavanje strukture kože i potkožnog tkiva se, pored poznavanja 3D HIFU tehnologije, kaže da je presudno kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting. Razlozi za to su:
• razumevanje načina starenja i posledica koje izaziva,
• efikasnost tretmana,
• bezbednost pacijenta,
• prilagođavanje tretmana svakom pacijentu posebno,
• praćenje napretka.
Tokom procesa starenja menja se struktura kože. Na koji način se koža menja je važno poznavati, jer se na taj način mogu predvideti i blagovremeno tretirati specifični problemi, koji se javljaju kod starijih pacijenata.
Tretman Ultrazvučni SMAS lifting cilja specifične slojeve kože (SMAS sloj) u kojima se nalaze kolagen i elastin, kako bi se ublažili i otklonili znaci starenja. Poznavanje anatomije kože lica i njene strukture omogućava precizno usmeravanje duboko fokusirane ultrazvučne energije na ovaj sloj, što dovodi do željenih rezultata.
Precizno poznavanje strukture kože omogućava da se izbegnu oštećenja drugih važnih struktura kože lica, poput krvnih sudova i nerava, čime se minimalizuju rizici od neželjenih efekata i komplikacija. Na ovaj način je bezbednost pacijenta maksimalna.
Svaki pacijent ima jedinstvenu strukturu kože i potkožnih slojeva. Razumevanje ovih individualnih varijacija omogućava da se tretman Ultrazvučni SMAS lifting prilagodi svakom pacijentu posebno, čime se postižu optimalni rezultati.
Znanje iz oblasti strukture kože lica omogućava stručnim licima koji rade tretman Ultrazvučni SMAS lifting da efikasno prate napredak tretmana i prilagođavaju pristup rada, ukoliko je to potrebno, što može poboljšati dugoročne rezultate.

Ne samo pristupačna cena tretmana Ultrazvučni SMAS lifting, već i najviši nivo stručnosti u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više