Ultrazvučni SMAS lifting">Ultrazvučni SMAS lifting je takva vrsta nehirurškog liftinga, koja duboko fokusiranim ultrazvukom deluje na koren i grane kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Regeneracijom kolagena koža se zateže i bore nestaju. Kako je proces obnavljanja kolagena, nakon terapije Ultrazvučni SMAS lifting potpuno prirodan, na efekte koji se postignu utiče, ne samo genetski faktor, već i imunološko i zdravstveno stanje klijenta, kao i način ishrane koji pospešuje prirodno obnavljanje kolagena.
Dobar imuni sistem i zdravstveno stanje su tesno povezani i međusobno uslovljeni. Na jačanje i očuvanje imuniteta od najznačajnijeg uticaja su izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost. Najveći deo našeg imunog sistema (oko 70%) se nalazi u našem gastrointestinalnom traktu - sistem organa za varenje je najznačajniji i najvredniji deo imunog sistema. Gastrointestinalni trakt (posebno creva) radi na tome da razlikuje loše bakterije od dobrih, koje su ključne za imuni sistem, te je zdrava ishrana veoma važna za njegovo očuvanje. Prirodni imunitet se može značajno umanjiti i pogoršati usled nezdravog načina života: stres, prehlada, opekotine, intoksikacije, prekomerna upotreba duvana i alkohola, hirurške intervencije, traume, nepravilna i neizbalansirana ishrana, često uzimanje lekova, nedovoljno fizičke aktivnosti nedovoljno sna, nekvalitetan odmor, previše intelektualnog i fizičkog rada, izlaganje dugotrajnoj hladnoći, preterano izlaganje Suncu.
Način ishrane takođe bitno utiče na proces regeneracije kolagena. Da bi taj proces bio pospešen, neophodna je ishrana bogata vitaminima C i E, kao i povećan unos belančevina. Unošenje potrebne količine vitamina C (paprika ili drugo voće i povrće bogato vitaminom C) podstiče prirodnu regeneraciju kolagena i sprečava opuštanje kože. Vitamin E se smatra idealnim antioksidansom, koji povećava elastičnost kože, te ga je takođe neophodno redovno unositi u dovoljnim količinama. Povećan unos proteina utiče na stanje kolagena zbog njegove biološke strukture – kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu, čiji sastav čine aminokiseline. Aminokiseline organizam može najviše iskoristiti iz unetih, zdravih belančevina životinjskog porekla.