fbpx

Važnost ishrane i zdravstvenog stanja za produžene efekte tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Vita Elos, Novi Sad
Pristupačne cene svih face lifting tretmana u našem Kabinetu
19. april 2021.
Vita Elos – stručnost tima kao garancija uspeha Plasma Pen tretmana
23. april 2021.
Vita Elos, Novi Sad
Pristupačne cene svih face lifting tretmana u našem Kabinetu
19. april 2021.
Vita Elos – stručnost tima kao garancija uspeha Plasma Pen tretmana
23. april 2021.
Prikaži sve

Važnost ishrane i zdravstvenog stanja za produžene efekte tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Lepota nije luksuz, lepota je način života

KAKO ZDRAVSTVENO STANJE I ISHRANA MOGU UTICATI NA OČUVANJE EFEKATA ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA

Ultrazvučni SMAS liftingUltrazvučni SMAS lifting je takva vrsta nehirurškog liftinga, koja duboko fokusiranim ultrazvukom deluje na koren i grane kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Regeneracijom kolagena koža se zateže i bore nestaju. Kako je proces obnavljanja kolagena, nakon terapije Ultrazvučni SMAS lifting potpuno prirodan, na efekte koji se postignu utiče, ne samo genetski faktor, već i imunološko i zdravstveno stanje klijenta, kao i način ishrane koji pospešuje prirodno obnavljanje kolagena.
Dobar imuni sistem i zdravstveno stanje su tesno povezani i međusobno uslovljeni. Na jačanje i očuvanje imuniteta od najznačajnijeg uticaja su izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost. Najveći deo našeg imunog sistema (oko 70%) se nalazi u našem gastrointestinalnom traktu - sistem organa za varenje je najznačajniji i najvredniji deo imunog sistema. Gastrointestinalni trakt (posebno creva) radi na tome da razlikuje loše bakterije od dobrih, koje su ključne za imuni sistem, te je zdrava ishrana veoma važna za njegovo očuvanje. Prirodni imunitet se može značajno umanjiti i pogoršati usled nezdravog načina života: stres, prehlada, opekotine, intoksikacije, prekomerna upotreba duvana i alkohola, hirurške intervencije, traume, nepravilna i neizbalansirana ishrana, često uzimanje lekova, nedovoljno fizičke aktivnosti nedovoljno sna, nekvalitetan odmor, previše intelektualnog i fizičkog rada, izlaganje dugotrajnoj hladnoći, preterano izlaganje Suncu.
Način ishrane takođe bitno utiče na proces regeneracije kolagena. Da bi taj proces bio pospešen, neophodna je ishrana bogata vitaminima C i E, kao i povećan unos belančevina. Unošenje potrebne količine vitamina C (paprika ili drugo voće i povrće bogato vitaminom C) podstiče prirodnu regeneraciju kolagena i sprečava opuštanje kože. Vitamin E se smatra idealnim antioksidansom, koji povećava elastičnost kože, te ga je takođe neophodno redovno unositi u dovoljnim količinama. Povećan unos proteina utiče na stanje kolagena zbog njegove biološke strukture – kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu, čiji sastav čine aminokiseline. Aminokiseline organizam može najviše iskoristiti iz unetih, zdravih belančevina životinjskog porekla.

DVOJAKI EFEKTI TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Dejstvo i efekti tretmana Ultrazvučni, duboki SMAS lifting lica i tela ili Renew lift ne zavise isključivo od kvaliteta opreme, stručnosti lekara koji radi tretman, već i od ukupnog zdravstvenog stanja organizma pacijenta, što počiva na njegovom dobrom ili lošem imunom sistemu.
Neželjene promene imunološkog stanja organizma mogu značajno da utiču na rezultate tretmana Ultrazvučni SMAS lifting umanjujući ih. Zato je važno naglasiti da je dobro stanje imunološkog sistema pacijenta ključno za postizanje maksimalnih efekata tretmana, a rezultati i efekti tretmana su veoma individualni, zavisno od zdravstvenog stanja klijenta.
Ukoliko postoje zdravstveni problemi, Ultrazvučni SMAS lifting se ne može raditi, jer tretman može biti rizičan po pacijenta ili će izostati željeni efekti usled narušenog zdravstvenog stanja. Takvi slučajevi su: trudnoća i laktacija, ugrađen pejsmejker, mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost, dijabetes, epilepsija, postojanje već ugrađenih sintetskih filera, metalni predmeti u predelu tretiranog područja (piercing, metalne ili zlatne niti u koži), sistemske bolesti vezivnog tkiva (sistemski lupus eritematozus, reumatoidni artritis, skleroderma), koža sa aknama u aktivnoj fazi, autoimune bolesti, infektivne bolesti, infektivne bolesti kože lica i vrata (gljivice, virusi, bakterije), kancer i onkološke promene, terapija lekova koji smanjuju zgrušavanje krvi.

Pravilna ishrana i fizička aktivnost su ključni za imunitet i zdravstveno stanje, od čega zavisi i efekat tretmana Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više