fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting – tretman za nehirurško zatezanje kože

Zatezanje kapaka – Plasma Pen tretman Nehirurška blefaroplastika
20. novembar 2023.
Uklanjanje strija bez hirurškog zahvata Plasma Pen tehnologijom
24. novembar 2023.
Zatezanje kapaka – Plasma Pen tretman Nehirurška blefaroplastika
20. novembar 2023.
Uklanjanje strija bez hirurškog zahvata Plasma Pen tehnologijom
24. novembar 2023.
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting – tretman za nehirurško zatezanje kože

STARENJE I NASTANAK BORA

Bore su najvidljiviji oblik promena na koži, koje se kod starenja prvo primećuju. Bore ili ritide, su nabori na koži nastali usled opuštanja kože. Starosne bora na koži se stvaraju: ponavljanjem ustaljenih izraza lica, usled oštećenja kože pod dejstvom sunca i UV zračenja, nekih lekova, pušenja, stresa, loše hidratacije, kao i pod uticajem raznih drugih faktora, među kojima su i genetska predispozicija.
U periodu između 30-40-te godine života usporava se prirodna proizvodnja kolagena i elastina, što utiče na smanjenje kvaliteta i broja kolagenskih vlakna. U tom periodu u koži otpočinje proces glikacije – proces vezivanje šećera za kožne proteine, te se ubrzava starenje kože, što ima za rezultat pojavu dubokih bora i promenu kompletne fizionomije lica. Dubina najvećih i najdubljih bora može biti i do 2 mm.
Vrste bora na licu se dele prema faktoru nastanka na:
1. Dinamičke ili mimične bore, koje se javljaju za vreme mrštenja ili smejanja, koje postaju stalno prisutne na koži lica zbog strukture kože. Na licu se nalazi 25 mišića, koji daju mimiku lica, te se ove bore najčešće nazivaju mimične bore, vidljive na čelu, oko očiju i na obrazima.
2. Statičke bore, koje nastaju čak i kada spavamo, mogu se pojaviti bilo gde na licu, obrazima, oko usana i to su bore koje se javljaju kao posledice starenja kože.
3. Nabori ili pregibi, koji nastaju zbog opuštanja kože i pada tonusa mišića.

ANTI-AGING TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Nastanak bora se ne može zaustaviti, ali se može usporiti konstantnom negom i zaštitom kože, kao i odgovarajućim anti-aging tretmanima.
Anti-aging tretman lica, koji se radi kao jednokratni tretman, je Ultrazvučni SMAS lifting. Ovaj tretman poboljšava stanje i kvalitet kože, turgora, utiče na rast kolagena i elastina, te je na taj način moguće očuvati formu ovala lica. Smanjenje i nestanak bora se javljaju kao rezultat svih procesa na koje tretman Ultrazvučni SMAS lifting utiče.
Ultrazvučni SMAS lifting je tretman koji deluje na dublje slojeve kože (i do 4,5 mm), gde je smešten koren kolagena. Duboko fokusiranim ultrazvukom (3D HIFU tehnologija) se direktno deluje na stimulisanje kolagen vlakana, koji se vremenom počinju obnavljati. Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting je jednokratni postupak, sa efektima i do 3 godine.
Ultrazvučni SMAS lifting, pored uticaja na smanjenje bora, ima i sledeće efekte: bolja hidratiranost kože, rast volumena ćelija i vraćanje mladalačkog izgleda.

Uspešno vraćanje mladalačkog izgleda uklanjanjem bora samo jednim tretmanom – Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više