fbpx

Uklanjanje strija bez hirurškog zahvata Plasma Pen tehnologijom

Ultrazvučni SMAS lifting – tretman za nehirurško zatezanje kože
22. novembar 2023.
Uklanjanje ožiljaka Plasma Pen tehnologijom
27. novembar 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting – tretman za nehirurško zatezanje kože
22. novembar 2023.
Uklanjanje ožiljaka Plasma Pen tehnologijom
27. novembar 2023.
Prikaži sve

Uklanjanje strija bez hirurškog zahvata Plasma Pen tehnologijom

PLASMA PEN TEHNOLOGIJA

Plasma Pen tehnologija je revolucionarna metoda za uklanjanje strija sa svih delova tela. Plasma Pen je nehirurška tehnika, u kojoj se ne koriste skalpel ili neki drugi hirurški instrument, te ne postoje operativni rizici kod ovog tretmana za Uklanjanje strija.
Plasma Pen deluje tako da kod Uklanjanja strija stvara strogo i precizno kontrolisanu povredu specifičnih kožnih ćelija u cilju podsticanja proizvodnje kolagena, što utiče na zatezanje kože i time veoma uspešno uklanja strije.
Plasma Pen se koristi za Uklanjanje strija sa bokova, stomaka i nogu.

TRETMAN UKLANJANJE STRIJA

Prvi korak tretmana Uklanjanje strija podrazumeva da se očistiti koža u području gde su prisutne strije (regija tretmana) i dezinfikuje antiseptikom. Zatim se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Kada počne dejstvo anestezije, Plasma Pen-om se tretira površina kože pogođena strijama tako što se prave precizni i kratki pokreti, kojima se stvaraju ablacione tačke. One su pozicionirane na udaljenosti od 1 do 2 mm od kože. Pokretima se formiraju serije tačaka duž linije strija. U svakoj ablacionoj tački, koja se stvara tokom tretmana Uklanjanje strija, počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što rezultira zatezanjem kože tretirane regije i umanjivanje vidljivosti strija tj. njihovo nestajanje.
U oblasti akupresure, tokom tretmana Uklanjanje strija, formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane regije kože u roku od 30 dana. Nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je nanošenje "Pantenol" masti na tretiranu regiju.
Ono što je moguće da se javi nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je period oporavka, koji traje od 3 do 5 dana.
U periodu oporavka, potrebno je kožu adekvatno negovati (po savetu lekara Kabineta), uz primenu Pantenol masti. Posle tretmana Uklanjanje strija strogo je zabranjeno uklanjanje krastica – one same otpadaju u roku od 5 do 7 dana nakon tretmana. Takođe se ne preporučuje izlaganje suncu 3 meseca nakon tretmana, te je idealno vreme za Uklanjanje strija Plasma Pen-om zimski period.
Naredni tretman Uklanjanje strija (ukoliko postoji potreba za tim) je moguće ponoviti za 3 meseca.

Oslobodite se strija i rešite svoj estetski problem tretmanom u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više