fbpx

Tretman Ultrazvučni SMAS lifting i 3D HIFU tehnologija

Trajna epilacija ELOS-om
Tretman Trajna epilacija laserom u našem Kabinetu
4. decembar 2023.
Lifting lica (face lifting) – cene tretmana
8. decembar 2023.
Trajna epilacija ELOS-om
Tretman Trajna epilacija laserom u našem Kabinetu
4. decembar 2023.
Lifting lica (face lifting) – cene tretmana
8. decembar 2023.
Prikaži sve

Tretman Ultrazvučni SMAS lifting i 3D HIFU tehnologija

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak elastičnosti dovodi do opuštanja kože i pojave bora na licu, jer gubitak elastičnosti kože znači da je prirodna regeneracija kolagena značajno opala.
Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurški tretman sa kompletnim face lifting efektom, kojim se duboko fokusiranim ultrazvukom (3D HIFU tehnologija) deluje na SMAS sloj kože. SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Dejstvom fokusiranog ultrazvuka odnosno 3D HIFU tehnologije, podstiču se rast i regeneracija kolagen vlakana i elastina, što ima za rezultat podmlađivanje – zatezanje opuštene kože lica u vidu nehirurškog liftinga lica (nehirurški face lifting).
Kao rezultat postupka Ultrazvučnog SMAS liftinga lica, javljaju se dva osnovna efekta:
1. veliki broj akupresure dovodi do značajnog smanjenja oblasti fascije i podiže tkivo lica (tretirane regije),
2. kao odgovor na denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena, javlja se značajna aktivacija metaboličkih procesa, koji podmlađuju tkivo lica (tretirane regije) i postiže efekat lifting-a.

3D HIFU TEHNOLOGIJA

3D HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) je tehnologija koja koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima.
3D HIFU tehnologije (aparat) ima specijalni računarski program, kojim se određuje debljina sloja mekog tkiva (kože, potkožne masti, mišića) na koje se fokusirano deluje ultrazvukom na stimulaciju kolagena i na taj način postižu zavidni efekti liftinga lica (face lifting).
Suština delovanja 3D HIFU tehnologije se bazira na dejstvu ultrazvuka na dubini potkožnog tkiva gde se nalazi SMAS sloj i to na dubini do koje ne dopire ni jedan drugi neinvazivni kozmetički uređaj. 3D HIFU tehnologija deluje na optimalnoj temperaturi za regeneraciju kolagena, što omogućava stimulaciju proizvodnje kolagena u njegovom korenu, a kao rezultat se javlja (klinički dokazano) značajno podizanje tkiva tokom 3 do 6 meseci od tretmana Ultrazvučni SMAS lifting. Pored koagulacije tkiva, primena 3D HIFU tehnologije (ultrazvuka) izaziva denaturaciju i kompresiju kolagena u potkožnom vezivnom tkivu. Rezultat procesa je zgušnjavanje i skraćivanje kolagenih vlakana i veoma uspešan lifting. Princip rada HIFU tehnologije (aparata) je takav da je dejstvo ultrazvuka je na strogo, unapred određenoj dubini, koja je različita, zavisno od željenog rezultata ili izabrane regije: 4,5 mm ili 3 mm. Okolna tkiva, iznad ili ispod sloja koji se tretira kako bi se postigao face lifting, ostaju netaknuta.

Najsavremenija tehnologija i nehirurški lifting lica u našem Kabinetu, zakažite svoj termin već danas!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više