fbpx

Šta je lifting lica (face lifting)

Uklanjanje papiloma i keratoza laserom – cena tretmana
29. mart 2024.
Uklanjanje bora ultrazvukom
3. april 2024.
Uklanjanje papiloma i keratoza laserom – cena tretmana
29. mart 2024.
Uklanjanje bora ultrazvukom
3. april 2024.
Prikaži sve

Šta je lifting lica (face lifting)

LIFTING LICA (FACE LIFTING)

Lifting lica (face lifting) je najčešća vrsta estetske hirurgije, koja uključuje uklanjanje znakova starenja na licu i vratu. Danas postoji nekoliko vrsta operacija zatezanja lica (lifting lica ili face lifting), koje su se vremenom usavršavane, kako bi se najbolje prilagodile zahtevima pacijenata.
Lifting lica (face lifting) je opšti termin koji je u upotrebi za bilo koju hiruršku proceduru koja poboljšava zategnutost kože lica i vrata, uklanjajući znake starenja premeštanjem ili uklanjanjem kože, masti i/ili mišića. Znaci starenja koje lifting lica (face lifting) može da ukloni uključuju:
• opuštenu kožu lica,
• duboke bore između nosa i uglova usta, oko očiju, opušteni kapci,
• masnoću na licu koja se smanjila tokom vremena,
• opuštenu kožu na obrazima i/ili vilici (“bulldog obrazi”),
• opuštenu kožu i višak sala na vratu, koji izgleda kao „dvostruka brada“.
Hirurški lifting lica (face lifting) ne može da zaustavi proces starenja, niti može da tretira površne bore, oštećenja od sunca ili nepravilnosti u boji kože. Hirurški zahvati za lifting lica (face lifting) su veoma individualizovane operacije, koje su jedinstvene za svakog pacijenta i rezultati su takođe individualni.

NAČINI NA KOJI JE MOGUĆ LIFTING LICA (FACE LIFTING)

Razvojem savremene kozmetologije i tehnika koje ona koristi, omogućeno je da se lifting lica (face lifting) radi ne samo kao tradicionalni (hirurški), već i na druge, nehirurške i neoperativne načine. Zahvaljujući tome, postoji dva osnovna načina za lifting lica (face lifting), koji uključuju:
• hirurški lifting lica (face lifting),
• nehirurški lifting lica (nehirurški face lifting).
Tradicionalni ili hirurški lifting lica (face lifting) je operacija zatezanja lica tako što se prave rezovi oko ušiju, linije kose i ispod brade. Hirurg odvaja kožu od osnovnih tkiva i zateže mišiće i druge potporne strukture lica i vrata. Hirurg takođe uklanja višak masti na vratu i vilici po potrebi, a zatim ponovo postavlja kožu na lice na prirodan način i uklanja višak kože. Ova operacija nosi sa sobom brojne rizike, kao što su moguće infekcije, otoci, podlivi, asimetrije.
Nehirurške tehnike zatezanja lica (lifting lica, face lifting) su sve popularnije i brojnije, a kao najčešće se izdvajaju: zatezanje lica botoksom, mezoterapija, laserski tretmani za face lifting, radiofrekventna lifting lica, hemijski piling, karboksiterapija, kriolipoliza, PRP tretman, HIFU tehnologija, lifting lica (face lifting) Plasma Pen-om. Svi nehirurški načini zatezanja lica (lifting lica, face lifting) nude brojne prednosti u odnosu na hirurški način podmlađivanja, počev od niže cene tretmana sa podjednako dugim efektima, pa sve do popravljanja teksture lica, ujednačavanja boje, uklanjanje plitkih uz smanjenje dubokih bora, pa sve do eliminisanje rizika koji prate hirurški način zatezanja lica (lifting lica, face lifting).
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos Novi Sad se rade isključivo nehirurške i neoperativne metode zatezanja lica (lifting lica, face lifting), kao što su: Ultrazvučni SMAS lifting, Radiotalasni lifting i lifting lica Plasma Pen tehnologijom. Pomenute tretmane radi lekar i kozmetičar iz Moskve sa preko 15 godina iskustva u oblasti nehirurškog liftinga lica.

Lifting lica primenom najsavremenije tehnologije bez hirurške intervencije!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više