fbpx

Nastanak bora i kako ih ublažiti i otkloniti

Kolagen
O kolagenu
4. maj 2017.
Trajna epilacija
Trajna epilacija malih i velikih regija – spremite se za leto
16. maj 2017.
Kolagen
O kolagenu
4. maj 2017.
Trajna epilacija
Trajna epilacija malih i velikih regija – spremite se za leto
16. maj 2017.
Prikaži sve

Nastanak bora i kako ih ublažiti i otkloniti

Lifting lica - Vita Elos

ŠTA SU BORE I KAKO NASTAJU

Bore, poznate kao i ritide, su nabori na koži nastali usled opuštanja kože. Kožne bore se obično javljaju kao rezultat starenja, uobičajenog položaja prilikom spavanja, gubitka telesne mase ili privremeno, kao rezultat dugotrajnog izlaganja (boravka) u vodi.
Bore su najvidljiviji oblik promena na koži, odnosno simptom starenja koji najpre primećujemo. Starosne bora na koži se stvaraju: ponavljanjem ustaljenih izraza lica, usled oštećenja kože pod dejstvom sunca i UV zračenja, nekih lekova, pušenja, stresa, loše hidratacije, kao i pod uticajem raznih drugih faktora, među kojima su i genetska predispozicija.
U periodu između 30-40-te godine života usporava se prirodna proizvodnja kolagena i elastina, što utiče na smanjenje kvaliteta i broja kolagenskih vlakna. I slobodni radikali, bilo iz okoline ili kao nusprodukti našeg organizma, utiču na stanje kože lica. U tom periodu u koži otpočinje proces glikacije - proces vezivanje šećera za kožne proteine, te se ubrzava starenje kože, što ima za rezultat pojavu dubokih bora i promenu kompletne fizionomije lica. Dubina najvećih i najdubljih bora može biti i do 2 mm.
Vrste bora na licu se dele prema faktoru nastanka na:
- dinamičke ili mimične bore, koje se javljaju za vreme mrštenja ili smejanja, koje postaju stalno prisutne na koži lica zbog strukture kože. Na licu se nalazi 25 mišića, koji daju mimiku lica, te se ove bore najčešće nazivaju mimične bore, vidljive na čelu, oko očiju i na obrazima.
- statičke bore, koje nastaju čak i kada spavamo, mogu se pojaviti bilo gde na licu, obrazima, oko usana i to su bore koje se javljaju kao posledice starenja kože.
- nabori ili pregibi, koji nastaju zbog opuštanja kože i pada tonusa mišića.
Proces starenja je kompleksan proces i pogađa baš sve tipove kože i zahteva svakodnevnu negu kako bi se zadržala elastičnost kože. Zato je stil života, pored genetike, jedan od bitnih faktora u sprečavanju pojave bora, jer može da utiče na ubrzano narušavanja i opadanja vezivnog tkiva u koži, koje je odgovorno za mladalački izgled i zategnutost kože, a gubitak vezivnog tkiva dovodi do gubitka elastičnosti kože i pojave bora.

KAKO UBLAŽITI I OTKLONITI BORE – ANTI-AGE TRETMANI

Nastanak bora je neizbežan proces, koji se ne može zaustaviti, već samo usporiti konstantnom negom i zaštitom kože. Odgovarajuća nega kože lica će svakako usporiti nastanak bora. Borba sa borbama treba da počne što ranije.
Rastegljivi protein, kolagen, daje koži mladalački izgled, elastičnost i zategnutost. Molekuli kolagena složeni su u snopove, složene jedan iznad drugog, dajući koži punoću i glatkoću. On je, hemijski gledano, vrlo laka meta za slobodne radikale, čije prisustvo tokom godina uzrokuje promenu strukture kolagena (slabe veze između slojeva kolagena i on postaje mekan i neelastičan). Usled toga koža lica gubi svoja svojstva, kao što su: elastičnost, glatkoća, ujednačena boja, jedrost, postaje sve suvlja, i na kraju dolazi do formiranja bora.
Anti – aging tretmani lica podrazumevaju ublažavanje dubokih bora lica i uklanjanje plićih bora. Lifting lica tretira horizontalne bore na čelu, vertikalne bore između obrva, horizontalne bore u korenu nosa, radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju, nazolabijalne bore koje idu od nosa do spoljašnjih uglova usana, zatim marionetske bore koje idu od spoljašnjih uglova usana naniže prema bradi, kao i poprečne bore na vratu.
U Vita Elos-u nudimo dva osnovna lifting tretmana, oba prirodna, neinvazivna i nehirurška: Ultrazvučni SMAS lifting terapiju i Radiotalasni lifting.
Ukoliko ste starosti do 40 godina i želite da uklonite bore, preporučujemo tretman Radiotalasni lifting lica. Ovaj tretman se radi pomoću radiotalasa (na plićim slojevima kože) i nema nuspojava, bezbolan je. Radi se u serijama od 5-10 tretmana, zavisno od stanja kože. Efekat tretmana Radiotalasni lifting je vidljiv odmah – svežije lice, zategnutija koža, pliće bore. Nakon serije tretmana vraća vam se prirodan izgled lica i fizionomija koju ste imali kao mladi.
Ukoliko ste starosti 40 godina i više (izuzetni slučajevi i oko 35. godine), tretman koji vam nudimo je ultrazvučni SMAS lifting lica. Ovaj tretman deluje na dublje slojeve kože (i do 4,5 mm), gde je smešten koren kolagena. Ultrazvukom se direktno deluje na stimulisanje kolagen vlakana i oni se vremenom počinju obnavljati. Ultrazvučni SMAS lifting ili duboki, nehirurški SMAS lifting lica je jednokratni postupak, sa efektima i do 3 godine, kao što su: nestajanje plitkih bora, značajno ispravljanje najdubljih bora lica i vrata, vraćanje pune elastičnosti kože, regeneracija površinskog sloja kože, poboljšavanje metaboličkih procesa u koži i rešavanje estetskog pitanja izgleda lica.
Tretmane Radiotalasni lifting i ultrazvučni SMAS lifting možete kombinovati ili nakon urađenog ultrazvučnog SMAS liftinga lica, produžiti postignute rezultate tretmanima Radiotalasni lifting.

Nastanak bora ne možete sprečiti, ali njihov efekat možete eliminisati tretmanima u Vita Elos-u. Izaberite nehirurški SMAS lifting ili radiotalasni lifting i vratite nekadašnji izgled lica!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više