fbpx

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija – kako se razgrađuju masne naslage
17 januara, 2022
Uklanjanje papiloma odnosno visećih bradavica laserom
Uklanjanje papiloma – tretman Depigmentacija laserom
21 januara, 2022
Prikaži sve

Kako deluje tretman Ultrazvučni SMAS lifting – SMAS sloj

Ultrazvučni SMAS lifting lica

O SMAS SLOJU KOŽE

SMAS je područje muskulature lica. SMAS je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem” (Superficial Muscular Aponeurotic System). Apneurotik deo lica se još naziva i fascija („fascia“). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani ovom fascijom i čine SMAS sloj jedinstvenom celinom.
Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
SMAS je sloj tkiva koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze. SMAS takođe sadrži i deo površnih mišića, koji pokrivaju donji deo lica i vrat.
Kod prvih znakova starenja, SMAS sloj se ponaša kao jedna celina, pa se na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak elastičnosti dovodi do opuštanja kože i pojave bora na licu, jer gubitak elastičnosti kože znači da je prirodna regeneracija kolagena značajno opala.
Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman upravo SMAS fascijalnog sloja lica, jer je to sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina, koji su najvažniji za Ultrazvučni SMAS lifting tretman, kojim se podstiče regeneracija kolagen vlakana.

KAKO ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING UTIČE NA SMAS SLOJ

3D HIFU tehnologija, koja se primenjuje u našem Kabinetu kod tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting, deluje tako što se fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta usmerava na veliki broj tačaka na dublje slojeve kože, odnosno SMAS sloj kože lica, „pogađajući“ sam koren kolagena. Na taj način duboko fokusirani ultrazvučni talasi utiču na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju. Kako kolagen počinje ponovo „raste“ duž svog celog stabla, rastu i njegove “grane”, te se postepeno vraća elastičnost kože i nestaju bore.
Efekat tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting na kožu je takav da daje niz prednosti u odnosu na hirurški face lifting, uz postizanje sličnih rezultata – lice sa značajnim smanjenjem dubokih bora i gubitak sitnih bora.
Treba naglasiti da se tretmanom Ultrazvučni SMAS face lifting zatezanje kože lica postiže na potpuno prirodan i proveren način samo jednim tretmanom, a efekti Ultrazvučnog SMAS face liftinga su dugoročni (od 1,5 do 3 godine).

Podmladite se i uklonite bore tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više