fbpx

Faktori koji utiču na uspeh tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Šta sve treba da znate u vezi tretmana uklanjanje ožiljaka Plasma Pen-om
14. mart 2022.
Procedura i efekti tretmana radiotalasni lifting (RF)
18. mart 2022.
Šta sve treba da znate u vezi tretmana uklanjanje ožiljaka Plasma Pen-om
14. mart 2022.
Procedura i efekti tretmana radiotalasni lifting (RF)
18. mart 2022.
Prikaži sve

Faktori koji utiču na uspeh tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela

3D HIFU TEHNOLOGIJA (APARAT) I NAČIN NA KOJI SE TRETMAN RADI

Aparat kojim se radi tretman je jedan od faktora od uticaja na uspeh tretmana. Pored aparata, od uticaja na uspeh tretmana su način na koji se tretman radi (strogo po protokolu), kao i stručnost i iskustvo lekara koji tretman radi.
3D HIFU aparat (tehnologija) u Vita Elos-u radi na principu duboko fokusiranog ultrazvuka, koji stimuliše prirodnu regeneraciju kolagena u dubljim slojevima kože (SMAS sloj). Dejstvom duboko fokusiranog ultrazvuka se postižu najbolji rezultati ukoliko se radi na dve dubine u okviru istog tretmana i sa što većim brojem linija (trenutno maksimalno moguć broj linija je 11), kako bi se postigla što gušća mreža delovanja 3D HIFU tehnologije na kolagen (tretman se ne radi 1 linijom na jednom nivou dubine, gde je mogućnost greške veća, tretman duže traje, više je bolan i lošiji su rezultati). Rezultati tretmana Ultrazvučni SMAS lifting se vide kao maksimalni najčešće nakon 6 meseci od dana tretmana u Kabinetu i traju od 1,5 do 3 godine.
Procedura tretmana je takva da se Ultrazvučni SMAS lifting radi strogo po unapred definisanom protokolu. Po proceduri, mogu se koristiti različiti dodaci 3D HIFU aparata, čija je svrha sprovođenje ultrazvučnih talasa na željenu dubinu. Kod svakog od njih, dejstvo je na 2,5 cm površine kože sa razmakom između ultrazvučnih linija od 1 do 2 mm na pomenutoj širini od 2,5 cm. Kada se uradi tretman na površini kože od 2,5 cm, ponavlja se isti postupak na novih 2,5 cm, udaljenih od prve površine svega 2-3 mm. Svaka ultrazvučna linija je sastavljena od 25 ultrazvučnih pulsnih tačaka. Ukupan broj pulsnih, ultrazvučnih tačaka lica je oko 15.000, što je ujedno i broj tačaka na licu na koje se deluje u cilju stvaranja novog kolagena. Na monitoru aparata se taj broj linija prikazuje u vidu sheme obeleženih linija (11 linija) i tačkica, koje su mesta tretiranja 3D HIFU dodatkom. Tokom čitavog postupka, lekar prati nivo uticaja ultrazvučnih talasa na monitoru 3D HIFU aparata, čime se isključuje mogućnost bilo kakve greške tokom procedure. Lekar takođe i komunicira sa klijentom tokom izvođenja SMAS liftinga, prateći njegovo stanje (šta oseća, kog je intenziteta osećaj, ostala čula), što je važan faktor za postizanje željenih rezultata. Pre početka tretmana, lice se čisti od šminke i nečistoća posebnim losionom ili penom. Nakon 30 minuta, lice se pere sredstvima za dezinfekciju i vrši se specijalno označavanje kože u predelu gde se obavlja postupak. Na lice se zatim nanosi gel, koji poboljšava prolaz ultrazvučnih talasa iz mlaznice aparata u tkivo. Tokom rada, klijent oseća toplotu i peckanje. Prema protokolu postupka se najpre tretira polovina lica, tako da može da proceni učinak promena koje su vidljive odmah nakon delovanja ultrazvučnih talasa. Nakon toga, tretira se druga polovina lica (regije). Nakon završetka postupka, otklanja se gel i nanosi umirujuća krema na bazi biljke aloe vera. Prirodni SMAS lifting ne zahteva mirovanje pacijenta u toku narednih 24h.

STRUČNOST LEKARA KOJI TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING RADI KAO FAKTOR ZA POSTIZANJE ŽELJENOG USPEHA

Pored aparata, na uspeh tretmana u velikoj meri utiče i stručnost i iskustvo osobe (lekara) koji tretman radi. U Vita Elos-u tretman radi lekar sa preko 10 godina iskustva u aparatnoj kozmetici.
Rezultat tretmana, kod kog se koristi 3D HIFU aparat, zavisi u značajnoj meri i od ljudskog faktora – stručnosti i iskustva lekara koji tretman radi. Lekar je najčešće od presudnog uticaja na efekat tretmana Ultrazvučni SMAS lifting. Nestručno lice ne može pravilno iskoristiti aparat čiji kvalitet je najbolji trenutno dostupan na tržištu ili neće iskoristiti sve mogućnosti aparata u toku jednog tretmana.
Lekar koji radi tretman Ultrazvučni SMAS lifting u Vita Elos-u:
- procenjuje stanje klijenta pre tretmana i odlučuje o tome da li tretman može da se radi ili ne (zavisno od zdravstvenog stanja pacijenta i stanja kože regije koja želi da se tretira),
- određuje i iscrtava potreban broj linija delovanja 3D HIFU aparata na željenu regiju,
- prati stanje klijenta tokom tretmana na monitoru i komunicira sa klijentom,
- koristi performanse 3D HIFU aparata na najbolji način, što će direktno biti od uticaja na rezultat tretmana.

Kvalitet 3D HIFU aparata, poštovanje procedure tretmana i stručnost i iskustvo lekara je ono što nudi Vita Elos kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više