fbpx

Šta je SMAS sloj i zašto je važan kod tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting

Lifting lica - Vita Elos
Nehirurške face lifting metode – prednosti u odnosu na hirurški face lifting
2. novembar 2020.
Kako tretmanom Plasma olovkom vršimo uklanjanje strija
6. novembar 2020.
Lifting lica - Vita Elos
Nehirurške face lifting metode – prednosti u odnosu na hirurški face lifting
2. novembar 2020.
Kako tretmanom Plasma olovkom vršimo uklanjanje strija
6. novembar 2020.
Prikaži sve

Šta je SMAS sloj i zašto je važan kod tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica

ŠTA JE SMAS SLOJ KOŽE

SMAS je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem” (Superficial Muscular Aponeurotic System). SMAS je područje muskulature lica. Aponeurotik deo lica se još naziva i fascija („fascia“). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani ovom fascijom i čine SMAS sloj jedinstvenom celinom. SMAS je sloj tkiva koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze. SMAS takođe sadrži i deo površnih mišića, koji pokrivaju donji deo lica i vrat.
Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
Face lifting je najefikasniji ukoliko se radi tretman ovog, SMAS fascijalnog sloja lica.

VAŽNOST SMAS SLOJA ZA ULTRAZVUČNI SMAS FACE LIFTING TRETMAN

SMAS sloj predstavlja sloj koji gradi vezivno tkivo iz kog “rastu” vlakna kolagena i elastina. Upravo je to razlog iz kog proističe značaj i važnost SMAS sloja za Ultrazvučni SMAS face lifting tretman.
Kod prvih znakova starenja, SMAS sloj se ponaša kao jedna celina, pa se na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak elastičnosti dovodi do opuštanja kože i pojave bora na licu, jer gubitak elastičnosti kože znači da je prirodna regeneracija kolagena značajno opala.
3D HIFU tehnologija, koja se primenjuje u našem Kabinetu kod tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting, deluje tako što se fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta usmerava na veliki broj tačaka u SMAS sloju kože lica i „pogađajući“ sam koren kolagena, te utiče na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju. Kako kolagen ponovo „raste“ duž svog celog stabla, rastu i njegove “grane”, te se tako vraća elastičnost kože i nestaju bore.
Efekat tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting na kožu i bore je takav da daje niz prednosti u odnosu na hirurški face lifting, uz postizanje sličnih rezultata – lice sa značajnim smanjenjem dubokih bora i gubitak sitnih bora.
Treba naglasiti da se tretmanom Ultrazvučni SMAS face lifting zatezanje kože lica postiže na potpuno prirodan i proveren način, a efekti Ultrazvučnog SMAS face liftinga su dugoročni (od 1,5 do 3 godine).

U našem Kabinetu delujemo na najefikasniji način i najvažnije delove lica u cilju postizanja zavidnih rezultata kod nehirurškog Ultrazvučnog SMAS face liftinga!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više