fbpx

Kako se obnavlja kolagen tretmanom Ultrazvučni SMAS face lifting

Tretmani namenjeni muškarcima koje je moguće uraditi u Vita Elos-u
22. mart 2021.
Plasma Pen tretmani – cenovnik
25. mart 2021.
Tretmani namenjeni muškarcima koje je moguće uraditi u Vita Elos-u
22. mart 2021.
Plasma Pen tretmani – cenovnik
25. mart 2021.
Prikaži sve

Kako se obnavlja kolagen tretmanom Ultrazvučni SMAS face lifting

Kolagen

ŠTA JE KOLAGEN

Kolagen je protein u ljudskom organizmu, koji daje čvrstoću i stabilnost tkivu. Ljudskom organizmu je kolagen, kao protein, neophodan zbog rasta i zamene istrošenih tkiva, zarastanja i obnove povređenog tkiva.
Ukoliko je kolagen oslabio, on se smanjuje i razređuje, a time se smanjuje i funkciju čitave strukture vezivnog tkiva u čiji sastav ulazi, te dolazi i do pojave prvih znakova starenja - bora.
Uloge kolagena u ljudskom telu su sledeće: povezuje kožu sa strukturama ispod nje, obavija mišiće i pojedine mišićne grupe, oblaže i štiti krvne žile i živce, očuvanje prirodne otpornosti organizma, regenerativna ulogu, jer učestvuje u obnovi svih vrsta potpornih tkiva.
Nedostatak kolagena uzrokuje brojne neželjene pojave, koje nisu samo esteske - dolazi do poremećaja koštano-mišićnog sistema (ukočenost, artritis, česte mišićne povrede), kao i poremećaj u funkciji imunog sistema.

KAKO TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING REGENERIŠE KOLAGEN I VRAĆA MLADALAČKI IZGLED

Rezultat razgradnje kolagena se ogleda u pojavi estetskih problema kao što su bore, a proces starenja je sve vidljiviji. Kako kolagen, kao prirodni gradivni element vezivnog tkiva, omogućava zategnutost kože lice i tela, njegovim obnavljanjem se vraća i mladalački izgled – zateže se koža lica.
Proces obnavljanja kolagena je moguć zahvaljujući napretku iz domena aparatne kozmetike – razvojem 3D HIFU tehnologije i njenom primenom u terapiji Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.
Fokusirani ultrazvučni talasi (3D HIFU tehnologija) deluju direktno na koren kolagena, izazivajući njegovu denaturaciju, nakon čega počinje proces prirodne, postepene regeneracije kolagena i njegovog obnavljanja. Obnovljene grane kolagena u najdubljim slojevima kože (na 4,5 mm) počinju da utiču na dubinsko zatezanje kože i na poboljšavanje metaboličkih, unutrašnjih procesa. Kako se postupak regeneracije nastavlja tj. širi na grane kolagen vlakana, dolazi i do plićih slojeva kože, tako da je čitavo kožno tkivo podmlađeno, zategnuto i promenjena je fizionomija lica (vraćanje mladalačkog oblika lica zatezanjem kože). Ujedno se ultrazvukom utiče i na regeneraciju elastina u koži, te je efekat tretman Ultrazvučni SMAS lifting potpuniji.
Priroda funkcionisanja ljudskog organizma je takva da se proces prirodnog obnavljanja kolagena ne može odvijati u kratkom vremenskom periodu, već postepeno – oko 6 meseci maksimalno, kada su vidljivi i puni rezultati tretmana Ultrazvučni SMAS face lifting.

Ultrazvučni, nehirurški SMAS face lifting regeneriše kolagen na prirodan način uz postizanje dugoročnih efekata!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više