fbpx

Zašto je potreban određeni vremenski period za postizanje punog efekta Ultrazvučnog SMAS liftinga

Depigmentacija laserom
Lasersko, efikasno uklanjanje fleka i uklanjanje pega sa lica i tela
22. jul 2019.
Trajna epilacija ELOS-om
Laserska trajna epilacija – kako se pripremiti pravilno za tretman
26. jul 2019.
Depigmentacija laserom
Lasersko, efikasno uklanjanje fleka i uklanjanje pega sa lica i tela
22. jul 2019.
Trajna epilacija ELOS-om
Laserska trajna epilacija – kako se pripremiti pravilno za tretman
26. jul 2019.
Prikaži sve

Zašto je potreban određeni vremenski period za postizanje punog efekta Ultrazvučnog SMAS liftinga

Kolagen

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING LICA I TELA

Revolucija u nehirurškom podmlađivanju lica je nastala razvojem tehnologije, koja je jedinstvena u svojoj sposobnosti da prodre dublje u dermis, čak i do sloja aponeurotic sistema (SMAS sloj), koji je dublji od svih drugih slojeva do kojih su dopirali ostali neinvazivni tretmani lica. SMAS je isti sloj koji se zateže u konvencionalnoj face lift hirurgiji.
Za razliku od operacije, 3D HIFU je više pristupačna i ne zahteva nikakav oporavak. 3D HIFU koristi zrake ultrazvuka. Zagrevanje tkiva ispod površine izaziva formiranje novih kolagen vlakana. Kada starimo, kolagen proteini počinju da gube svoju punu funkciju, što za rezultat daje estetske probleme, kao što su pojave: linije „mrštenja“, viseći obrazi i kesast vrat. Zatezanjem SMAS sloja i dopunom kolagena zateže se koža, vraća joj se tonus, a sve zahvaljujući nehirurškom i neinvazivnom postupku Ultrazvučni SMAS lifting uz pomoć 3D HIFU tehnologije.

KOLAGEN – POTREBAN PERIOD ZA NJEGOVO PRIRODNO OBNAVLJANJE

Nehirurški, ultrazvučni SMAS lifting lica (i tela) daje svoje pune rezultate u vremenskom periodu do 6 meseci nakon tretmana (radi se samo 1 tretman u periodu od 1,5 godine).
Fokusirani ultrazvučni talasi deluju direktno na koren kolagena, izazivajući njegovu denaturaciju, nakon čega počinje proces prirodne, postepene regeneracije kolagena i njegovog prirodnog obnavljanja, počev od korena kolagen vlakna pa nadalje, ka granama kolagen vlakna. Ujedno se utiče i na regeneraciju elastina u koži, te je ultrazvučni SMAS lifting efekat potpuniji.
Priroda funkcionisanja ljudskog organizma je takva da ovaj proces (prirodno obnavljanje kolagena) ne može odvijati u kratkom vremenskom periodu, već postepeno – oko 6 meseci maksimalno.
Obnovljene grane kolagena u najdubljim slojevima kože (na 4,5 mm) počinju da utiču na dubinsko zatezanje kože i na poboljšavanje metaboličkih, unutrašnjih procesa. Kako se postupak regeneracije nastavlja tj. širi na grane kolagen vlakana, dolazi i do plićih slojeva kože, tako da je čitavo kožno tkivo podmlađeno, zategnuto i promenjena je fizionomija lica u pozitivnom smislu. Istovremeno, rezultati tretmana su svakako vidljivi i pre 6 meseci, ali pun efekat je najčešće u pomenutom periodu (govoreći o najvećem broju pacijenata). Na ovaj način, postepenim dejstvom Ultrazvučni SMAS lifting terapije se ujedno obezbeđuju i dugoročni efekti nehirurškog SMAS liftinga – i do 3 godine.
Ono što je važno istaći i naglasiti je to da nehirurški SMAS lifting daje zavidne rezultate kod zatezanja kompletnog lica, vrata i dekoltea, što je „najbolnija tačka“ kada je reč o estetskoj hirurgiji. Kod Ultrazvučni SMAS lifting terapije nema polovičnog estetskog efekta.

Izaberite regiju koju želite da podmladite, uživajte u postepenim promenama vašeg lica i bićete nagrađeni mladolikim izgledom za samo 6 meseci na rok od 3 godine!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više