fbpx

Laserska trajna epilacija – kako se pripremiti pravilno za tretman

Kolagen
Zašto je potreban određeni vremenski period za postizanje punog efekta Ultrazvučnog SMAS liftinga
24. jul 2019.
Plasma Pen tretmani – uklanjanje ožiljaka i strija jonizovanim gasom
29. jul 2019.
Kolagen
Zašto je potreban određeni vremenski period za postizanje punog efekta Ultrazvučnog SMAS liftinga
24. jul 2019.
Plasma Pen tretmani – uklanjanje ožiljaka i strija jonizovanim gasom
29. jul 2019.
Prikaži sve

Laserska trajna epilacija – kako se pripremiti pravilno za tretman

Trajna epilacija ELOS-om

LASERSKA TRAJNA EPILACIJA - ČINJENICE

Laserska trajna epilacija sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera.
Ukupan broj tretmana Laserska trajna epilacija zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta.
Nakon tretmana Laserska trajna epilacija tretiranu regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana Laserska trajna epilacija možete se sunčati. Sve navedeno je upravo i prednost 808 Diod lasera, koji se koristi u našem Kabinetu.
Tretman Laserska trajna epilacija je:
- izuzetno efikasan,
- pouzdan,
- bezbedan i
- krajnje isplativ tretman za uklanjanje svih dlaka (sem sedih) sa raznih delova tela i to trajno.

PRAVILNA PRIPREMA ZA TRETMAN LASERSKA TRAJNA EPILACIJA

Pripreme za tretman Laserska trajna epilacija obuhvataju četiri osnovna pravila:

1. Ne uklanjati dlake voskom ili na drugi način, sem brijanjem
Pre otpočinjanja procesa uklanjanja dlaka tretmanom Laserska trajna epilacija, veoma je važno da se dlake sa regije koja će se tretirati ne čupaju pincetom ili voskom u periodu od 4 nedelje (ili na neki drugi način uklanjaju, sem brijanjem). Razlog zbog kog se nikako ne preporučuje depilacija voskom (pincetom) ili drugim hemijskim sredstvima i aparatima je taj što se tim načinom uklanjanja neželjenih dlaka one dovode u različite faze rasta, a time se povećava broj tretmana Laserska trajna epilacija.

2. Dužina dlaka za tretman Laserska trajna epilacija mora biti odgovarajuća
Za tretman Laserska trajna epilacija je potrebno da je dužina dlake između 1-2 mm, kako bi ih laser uspešno prepoznao kao pigment promenu na koži (sem sedih dlaka). Laserska trajna epilacija na istoj regiji se ponavlja više puta u određenim razmacima zbog različitih faza rasta dlake uvek pri istoj dužini dlake. Obično je potrebno oko 6 do 10 tretmana Laserska trajna epilacija sa razmakom od mesec dana (nekada i nešto duže, individualno je). Broj tretmana Laserska trajna epilacija je individualan.

3. Sačuvati regiju koja će se tretirati zdravom i neoštećenom
Regija kože koja se tretira laserom kako bi se trajno uklonile dlačice ne može da bude oštećena iz bilo kog razloga, kao što je oštećenje kože nastalo usled izlaganja suncu ili na neki drugi način (fizički ili hemijski ili iz zdravstvenih razloga). Kožno tkivo sa kojeg se uklanjaju dlačice tretmanom Laserska trajna epilacija mora biti potpuno zdravo. Nakon samog tretmana Laserska trajna epilacija je zabranjeno sunčanje u toku narednih 48 sati, kao i korišćenje saune, parnog kupatila, solarijuma ili kupanja u vreloj vodi.

4. Očuvati svetlu boju kože pre tretmana Laserska trajna epilacija – zabranjeno sunčanje
Laserska trajna epilacija daje najbolje rezultate ukoliko je vaša koža svetle puti, odnosno ako se niste sunčali, koristili solarijum ili kreme za potamnjivanje kože. Razlog tome leži je u činjenici da laser prepoznaje dlaku kao tamniji pigment u odnosu na boju kože (sem sedih dlaka), te ukoliko je koža tamna, Laserska trajna epilacija je daleko manje uspešna. Takođe, svako oštećenje kože i iritacija regije koja treba da se tretira, nastalo usled izlaganja suncu, onemogućava tretman Laserska trajna epilacija.

Pripremite se pravilno za tretman Laserska trajna epilacija i uklonite trajno neželjene dlake na siguran način!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više