fbpx

Važnost poznavanja morfologije, strukture i anatomije lica za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Lifting lica - Vita Elos
Nehirurško uklanjanje bora sa lica u Vita Elos-u
11. januar 2021.
Uklanjanje tetovaža
Uklanjanje tetovaža – postupak tretmana
15. januar 2021.
Lifting lica - Vita Elos
Nehirurško uklanjanje bora sa lica u Vita Elos-u
11. januar 2021.
Uklanjanje tetovaža
Uklanjanje tetovaža – postupak tretmana
15. januar 2021.
Prikaži sve

Važnost poznavanja morfologije, strukture i anatomije lica za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Morgfologija lica Vita Elos

VAŽNOST POJEDINIH POJMOVA ZA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Poznavanje fizionomije, strukture, morfologije i anatomije lice je od velike važnosti za tretman Ultrazvučni SMAS lifting. Bez poznavanje ove oblasti je gotovo nemoguće ili vrlo rizično raditi pomenuti tretman za prirodno podmlađivanje lica.
Poznavanje svih detalja vezano za lice, kao što su struktura kože i potkožnog tkiva, mišićna struktura, nervna struktura, simetrija, odnosno morfologija lica je važno preciznosti i efekata koji se ovom uslugom postižu u oblasti face lifting procedure.
Kako je ljudsko lice podložno stalnim promenama koje se dešavaju usled brojnih razloga (starosne promene, promene mišićnog tonusa, masti i dlaka tokom vremena, kao i promene elastičnosti tkiva), neophodno je da kozmetičar (ili lekar) bude upoznat sa svim promenama na licu klijenta pre tretmana Ultrazvučni SMAS lifting lica. U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se ovoj temi posvećuje velika pažnja i tim stručnjaka (lekar i specijalizovani kozmetičar) su detaljno upućeni u ovu problematiku.

DETALJNIJE O FIZIONOMIJI, SIMETRIJI I STRUKTURI LICA

Fizionomija (od grčkog physis, što znači "priroda" i gnomon što znači "sudija" ili "tumač") je termin koji se odnosi na izgled ljudskog lica: fizički izgled, izraz, crte lica, obraze čoveka, opšti izgled i skup crta lica. Fizionomija lica obuhvata analizu: oblika i veličina čela, pojavljivanje bora, obrve i boje očiju, veličinu, udaljenost između njih i oblik, oblik i dužinu nosa, usta, usne i bradu (oblik i veličina), uši, kosu i oblik lica.
Oblik lica je važna determinanta lepote, naročito simetrija lica. Potpuno simetrično lice ne postoji, ali za specijaliste koji se bave liftingom lica neophodno je da se izgradi model "normalnog" lica kao „kalupa“ (model potpuno simetričnog lica) za ono što rade. Takvo lice bi bilo dobro izbalansirano i pretpostavka je od koje se polazi pre početka bilo kakve intervencije na licu. Sa slikom "normalnog“ tj. simetričnog lica, lekar ili kozmetičar, donose profesionalnije, preciznije i estetski najprihvatljivije odluke za svoj rad i izgled svog klijenta.
Struktura kože lica je takva da se ona sastoji od tri sloja: epidermisa (površinskog sloja), dermisa (srednjeg sloja) i hipodermisa (dubokog sloja ili potkožnog masnog ćelijskog tkiva). Za Ultrazvučni SMAS lifting je od izuzetne važnosti SMAS sloj kože - površni mišićni aponeurotični sistem. To je sloj tkiva koji pokriva dublje strukture površine obraza i povezan je sa površinskim mišićima, koji opet pokrivaju donji deo lica i vrat i nazivaju se platisma. Kao jedinstvena celina, SMAS ima specifične, visoko elastične karakteristike, a znanje o SMAS anatomiji lica je ključno u tretmanu nehirurškog zatezanja lica – Ultrazvučni SMAS face lifting. Povlačenjem vektora u različitim pravcima, prateći SMAS muskulaturu lica, lice se deli na nekoliko oblasti (važno za neinvazivni, ultrazvučni lifting lica): čeona oblast, oblast u predelu očiju, jagodična, nazolabijalna, vratna oblast.
Poznajući anatomiju lica (osnovne vrste linija lica, kao što su linija koja deli lice u vertikalnu polovinu i linija koja deli lice u dve horizontalne polovine, a koja je pod pravim uglom u odnosu prvu liniju), simetriju i morfologiju lica, u Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos prilikom tretmana Ultrazvučni SMAS lifting lica moguće je odrediti način i tok tretmana, vrstu kertridža koji se koristi, odgovarajući razmak ultrazvučnih linija i broj tačaka dejstva ultrazvuka, kojim se direktno utiče na rast kolagena svake linije, ukloniti bore dejstvom ultrazvuka na dubinama koje one zahtevaju, povećati tonus mišića lica postižući prirodan izgled lica, vratiti najpribližniji izgled lica idealnom obliku lica.

Naša stručnost i vaše poverenje u Vita Elos daju najbolje rezultate kod nehirurškog Ultrazvučnog face lifting-a!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više