fbpx

Trajna epilacija – priprema za tretman u kabinetu Vita Elos Novi Sad

Lifting tela u Vita Elos-u
Radiotalasni lifting tela – o tretmanu
2. februar 2024.
Rizici nestručno rađenog tretmana Ultrazvučni SMAS lifting
7. februar 2024.
Lifting tela u Vita Elos-u
Radiotalasni lifting tela – o tretmanu
2. februar 2024.
Rizici nestručno rađenog tretmana Ultrazvučni SMAS lifting
7. februar 2024.
Prikaži sve

Trajna epilacija – priprema za tretman u kabinetu Vita Elos Novi Sad

Trajna epilacija Elos-om

ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA LASEROM

Trajna epilacija laserom u kabinetu Vita Elos Novi Sad je kozmetički postupak koji koristi 808 Diod laser ili koncentrisani snop svetlosti, kako bi se trajno oslobodili dlačica na različitim delovima tela. Trajna epilacija laserom se preporučuje svima koji su nezadovoljni brijanjem, depilacijom voskom ili bilo kojim drugim kozmetičkim tretmanom za kratkoročno uklanjanje neželjenih dlačica.
Trajna epilacija laserom je danas jedna od najčešće primenjivanih kozmetičkih procedura u svetu. Tretman Trajna epilacija je potpuno bezbedan za kožu sa koje se uklanjanju dlake, jer se radi testiranim, odobrenim i sertifikovanim laserom, koji kao takav ne može da povredi tretiranu regiju. Trajna epilacija, uništava oko 95% dlaka, sa ma koje regije gde se dlačice uklanjanju i jedino mu je ograničenje nemogućnost uklanjanje sedih dlaka, dlaka bez pigmenta. Tretman se radi kao serija tretmana (od 10 do 15, što je individualno) i moguće ga je raditi tokom cele godine bez ikakvog rizika po pacijenta.

PRIPREMA ZA TRETMAN TRAJNA EPILACIJA U KABINETU VITA ELOS NOVI SAD

Pre tretmana Trajna epilacija laserom potrebno je da se na odgovarajući način pacijent pripremi. Sve savete u vezi pripreme za tretman pacijent dobija u kabinetu Vita Elos Bovi Sad od strane stručnog osoblja.
Pripreme za tretman Trajna epilacija laserom obuhvataju, kao najosnovnije, sledeće:
• ne uklanjanje dlaka voskom ili na drugi način, sem brijanjem,
• dužina dlaka za tretman Trajna epilacija mora biti odgovarajuća,
• regija koja se tretira mora biti zdrava i neoštećena,
• izbegavati sunčanje pre tretmana Trajna epilacija i očuvati svetlu boju kože.
Pravilo neuklanjanja dlaka voskom, hemijskim sredstvima i aparatima podrazumeva da se zabranjuju u periodu od 4 nedelje pre tretmana ovi vidovi depilacije, jer se tim načinima uklanjanja neželjenih dlaka one dovode u različite faze rasta, a time se povećava broj tretmana Trajna epilacija laserom.
Za tretman Trajna epilacija je potrebno da dužina dlaka bude između 1-2 mm, kako bi ih laser uspešno prepoznao kao pigment promenu na koži (sem sedih dlaka). Tretman Trajna epilacija se na istoj regiji ponavlja više puta u određenim razmacima zbog različitih faza rasta dlake, ali uvek pri istoj dužini dlake.
Regija kože koja se tretira laserom kako bi se trajno uklonile dlačice ne može da bude oštećena. Kožno tkivo sa kojeg se uklanjaju dlačice tretmanom Trajna epilacija mora biti potpuno zdravo. Nakon samog tretmana Trajna epilacija je zabranjeno sunčanje u toku narednih 48 sati, kao i korišćenje saune, parnog kupatila, solarijuma ili kupanja u vreloj vodi.
Tretman Trajna epilacija laserom daje najbolje rezultate ukoliko je koža svetle puti, odnosno ako se niste sunčali, koristili solarijum ili kreme za potamnjivanje kože. Razlog tome leži je u činjenici da laser prepoznaje dlaku kao tamniji pigment u odnosu na boju kože (sem sedih dlaka), te ukoliko je koža tamna, tretman je daleko manje uspešan.

Pripremite se pravilno za tretman Trajna epilacija, povećajte efekat tretmana i eliminišite sve rizike!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više