fbpx

Šta je SMAS sloj kože i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Tretman Uklanjanje ožiljaka u našem Kabinetu
12. septembar 2022.
Vita Elos, Novi Sad
Uštedite tretmanom Laserska trajna epilacija
16. septembar 2022.
Tretman Uklanjanje ožiljaka u našem Kabinetu
12. septembar 2022.
Vita Elos, Novi Sad
Uštedite tretmanom Laserska trajna epilacija
16. septembar 2022.
Prikaži sve

Šta je SMAS sloj kože i zašto je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica

ŠTA JE SMAS SLOJ

SMAS je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem” (Superficial Muscular Aponeurotic System). SMAS je područje muskulature lica. Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponevroza). Iz SMAS sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
Aponeurotik deo lica se još naziva i fascija („fascia“). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani ovom fascijom i čine SMAS sloj jedinstvenom celinom. SMAS je sloj tkiva koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze. SMAS takođe sadrži i deo površnih mišića, koji pokrivaju donji deo lica i vrat.
Lifting lica je najefikasniji ukoliko se radi tretman fascijalnog sloja. Tretman koji to omogućava je Ultrazvučni SMAS lifting, koji deluje direktno na SMAS sloj, te otuda i naziv tretmana – Ultrazvučni SMAS lifting.

ZAŠTO JE VAŽAN SMAS SLOJ ZA TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Kod prvih znakova starenja, SMAS sloj se ponaša kao jedna celina, pa se na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak elastičnosti dovodi do opuštanja kože i pojave bora na licu, jer gubitak elastičnosti kože znači da je prirodna regeneracija kolagena značajno opala.
SMAS sloj je važan za tretman Ultrazvučni SMAS lifting prvenstveno jer je on sloj koji je „zadužen“ za starenje i nastanak bora, a kako se Ultrazvučni SMAS lifting radi u cilju nestanka bora i zatezanja i podmlađivanja kože, SMAS sloj je ključni deo, čijom regeneracijom se postižu željeni efekti – kompletni lifting efekat.
Ostali razlozi zbog kojih je SMAS sloj važan su vezani za samu tehnologiju i način rada ovog tretmana 3D HIFU tehnologijom:
• u SMAS sloju su smešteni elastin, „koren“ kolagena i njegove „grane“ ,
• tretman se radi duboko fokusiranim ultrazvukom na SMAS sloj (3D HIFU tehnologija) delujući direktno na kolagen i elastin u celosti,
• delujući ultrazvukom na kolagen i elastin, koji su kod starijih osoba smanjeni, kolagen može da se regeneriše prirodnim putem dejstvom 3D HIFU tehnologije,
• kolagen, koji je regenerisan tretmanom, počinje da „raste“, lice se zateže, bore bivaju sve manje izražene, dok vremenom ne nestanu,
• prirodna regeneracija kolagena traje prosečno 6 meseci, te je nakon tog perioda SMAS sloj u celosti regenerisan tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting.

Zakažite svoj termin za prirodno podmlađivanje lica i tela!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više