fbpx

Primena ultrazvuka kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Uspešno uklanjanje keratoza u našem Kabinetu
19. septembar 2018.
Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija – jedini nehirurški način za reoblikovanje tela
21. septembar 2018.
Uspešno uklanjanje keratoza u našem Kabinetu
19. septembar 2018.
Ultrazvučna kavitacija
Ultrazvučna kavitacija – jedini nehirurški način za reoblikovanje tela
21. septembar 2018.
Prikaži sve

Primena ultrazvuka kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

3D HIFU aparat

KARAKTERISTIKE ULTRAZVUKA

Najprisutnija primena ultrazvuka u kozmetici je kod tretmana vezanim za negu lica, jer ultrazvuk podstiče obnavljanja kolagena i elastina, poboljšava kvalitet kože i podmlađuje je. Pre primene ultrazvuka u kozmetici kod tretmana lica, ultrazvuk se koristio kao terapijsko sredstvo u fizikalnoj terapiji.
Ultrazvuk je zvuk frekvencije preko 20 kHz, što je iznad granice područja čujnosti čoveka. Karakteristika ultrazvučnih talasa je velika energija, koja raste sa porastom frekvencije. Snop ultrazvučnog talasa koji se šalje ka unutrašnjosti tela ograničen je kako po širini tako i po dubini prodiranja. Delovi organizma kroz koje se talas prostire ne predstavljaju idealnu materijalnu sredinu i zato apsorbuju samo deo ultrazvučne energije. To su pozitivni efekti ultrazvuka koji se mogu koristiti u ultrazvučnoj terapiji.
Razvojem tehnologije, postignut je veliki napredak u primeni ultrazvuka u kozmetologiji. Stvoren je 3D HIFU aparat, čiji rad se bazira na duboko i precizno fokusiranom ultrazvuku visokog intenziteta, koji pogađa i najvažniji sloj kože, odgovoran za mladalački izgled – SMAS sloj.

KAKO SE ULTRAZVUK PRIMENJUJE KOD NEHIRURŠKOG SMAS LIFTINGA

3D HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima. 3D HIFU tehnologija se koristi za duboki, nehirurški SMAS lifting - Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.
3D HIFU aparat ima specijalni računarski program, kojim se određuje debljina sloja mekog tkiva (kože, potkožne masti, mišića) na koje se fokusirano deluje ultrazvukom na stimulaciju kolagena. Ova vrsta tehnologije (3D HIFU) omogućava precizno određivanje dubine na kojoj se nalazi muskuloaponeurotički sloj (SMAS sloj) i prilagođavanje parametara fokusa ultrazvuka, tako da se utiče samo na unapred određenu dubinu, prilagođenu individualnim karakteristikama kože klijenta vrlo precizno i garantuje željene rezultate, bez negativnih nuspojava.
Ultrazvučni SMAS lifting je trenutno najsavremenija i najefikasnija neinvazivna metoda povećanja tonusa i zategnutosti kože lice i tela, bazirana na povećanju čvrstine kože zagrevanjem kolagenih vlakana primenom ultrazvuka.
3D HIFU terapija stimuliše i regeneriše kolagen u celosti, što zauzvrat poboljšava teksturu i glatkoću kože i eliminiše pojavu bora i značajno smanjuje opuštenost tretirane regije. 3D HIFU terapija takođe obezbeđuje efikasan, neinvazivan tretman za podizanje i učvršćivanje kože na vratu, na bradi i predelu obrva. Ultrazvučna terapija može biti primenjena ne samo kao lifting lica, već i ostalim delovi tela: noge, stomak, ruke, zadnjica.

Zakažite svoj tretman Ultrazvučni lifting lica i tela u Vita Elos-u po najpovoljnijim cenama u regionu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više