fbpx

O tretmanu trajna epilacija laserom – Vita Elos

Kako se odvija obuka za tretman Ultrazvučni SMAS lifting u Vita Elos-u
28. septembar 2022.
puder-obrve-trajna-sminka-obrva-u-tehnici-powder-eyebrows
Puder obrve – tretman, prednosti i efekti tretmana
3. oktobar 2022.
Kako se odvija obuka za tretman Ultrazvučni SMAS lifting u Vita Elos-u
28. septembar 2022.
puder-obrve-trajna-sminka-obrva-u-tehnici-powder-eyebrows
Puder obrve – tretman, prednosti i efekti tretmana
3. oktobar 2022.
Prikaži sve

O tretmanu trajna epilacija laserom – Vita Elos

ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA

Trajna epilacija je metod uklanjanja dlačica, koji obezbeđuje trajne rezultate. Epilacija laserom je danas najpopularnija i najdostupnija metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata (tkiva u neposrednoj blizini tretirane regije se ne oštećuju). Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno rešavanje neželjenih dlačica. Laserska trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca.
Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi nemačkim Diod 808 laserom, laserom najnovije generacije (Germany bars) sa pojačanim sistemom hlađenja. Velike dimenzije manipulatora (27x15 mm) ovog lasera omogućavaju brz i komforan tretman, kojim se uklanjanju čak i svetle dlačice. Jedino ograničenje trajne epilacije je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment.
Pre otpočinjanja procesa uklanjanja dlaka tretmanom trajna epilacija, veoma je važno da se dlaka ne čupa pincetom ili voskom u periodu od 4 nedelje, jer se na taj način dlake dovode u različite faze rasta, što samo povećava broj tretmana Trajna epilacija. Regija kože koja se tretira laserom u cilju trajnog otklanjanja dlaka ne može da bude oštećena (bilo da je oštećenje kože nastalo usled izlaganja suncu ili na neki drugi način). Kožno tkivo sa kojeg se uklanjaju dlačice mora biti potpuno zdravo. Nakon samog tretmana trajna epilacija je zabranjeno sunčanje u toku narednih 48 sati, kao i korišćenje saune, parnog kupatila, solarijuma ili kupanja u vreloj vodi.

POSTUPAK TRETMANA TRAJNA EPILACIJA

Tretman trajna epilacija je veoma jednostavan i brz i smatra se najefikasnijim u svetu. Praćen je blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane.
Laserski snop 808 Diod lasera je usmeren na kožu, direktno deluje kroz melanin (pigment) i zagreva folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti. Ovako oštećen koren neželjene dlake više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Svakim sledećim tretmanom trajna epilacija se ovo oštećenje povećava, te posle 8-15 tretmana trajna epilacija (u intervalima koje naš lekar odredi) dolazi do trajnog izostanka rasta dlake.
Tokom tretmana trajna epilacija laserom se oseća blago peckanje na koži, posebno na delovima kože koji su osetljiviji ili su gušće pokriveni dlakama. Laser deluje na pigment dlake, pa je samim tim moguće tretirati isključivo dlake koje imaju pigment (nije moguće tretirati dlake bez pigmenta – sede dlake). trajna epilacija sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera. Tretman trajna epilacija na istoj regiji je neophodno ponoviti u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake.
Ukupan broj tretmana trajna epilacija zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta.
U toku tretmana trajna epilacija koža tretirane zone je bez ikakvog crvenila i ostaje hladna, zbog pojačanog sistema hlađenja, karakterističnog za upotrebu 808 Diod lasera. Nakon tretmana trajna epilacija tretiranu regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana trajna epilacija možete se sunčati. Sve navedeno je upravo i prednost 808 Diod lasera, koji se koristi u našem Kabinetu.

Uklonite neželjene dlačice trajno u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više