fbpx

Kakva ishrana može da utiče na rezultat tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Oslobodite se keratoza tretmanom nehirurško Uklanjanje keratoza laserom
30. oktobar 2023.
Najpovoljnije cene tretmana Laserska trajna epilacija
3. novembar 2023.
Oslobodite se keratoza tretmanom nehirurško Uklanjanje keratoza laserom
30. oktobar 2023.
Najpovoljnije cene tretmana Laserska trajna epilacija
3. novembar 2023.
Prikaži sve

Kakva ishrana može da utiče na rezultat tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

DEJSTVO ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA NA KOLAGEN

Dejstvo i efekti tretmana Ultrazvučni SMAS lifting ne zavise isključivo od kvaliteta opreme, stručnosti lekara koji radi tretman, već i od ukupnog zdravstvenog stanja organizma pacijenta. Dobar imuni sistem i zdravstveno stanje su povezani. Kako bi se očuvao dobar imuni sistem od najznačajnijeg uticaja su izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost.
Proces obnavljanja kolagena, nakon terapije Ultrazvučni SMAS lifting, je potpuno prirodan. Na rezultate koji se postižu utiču, pored genetskog faktora i imunološkog i zdravstvenog stanja klijenta, u značajnoj meri i način ishrane, koji, ukoliko je pravilan, pospešuje prirodno obnavljanje kolagena.
Suština tretmana Ultrazvučni SMAS lifting se ogleda u činjenici da on podstiče isključivo prirodno obnavljanja kolagena. Proces se oslanja na sposobnost organizma da sam obnavlja kolagen nakon ultrazvučne stimulacije. Tokom perioda regeneracije kolagena, organizam se dodatno troši kako bi se sintetizovao novi kolagen, te je iz tog razloga neophodna adekvatna i zdrava ishrana, kako bi se taj proces očuvao i uspešno nastavio i nakon tretmana, a time produžili i postignuti rezultati.

PRAVILAN NAČIN ISHRANE ZA OČUVANJE I PRODUŽENJE REZULTATA TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Da bi proces prirodnog obnavljanja kolagena bio pospešen, neophodno je poštovati određena pravila u vezi ishrane koje pacijent dobija u Kabinetu posle tretmana Ultrazvučni SMAS lifting.
Pravilna ishrana u ovom slučaju podrazumeva:
- povećan unos vitamina C,
- povećan unos vitamina E,
- povećan unos belančevina životinjskog porekla.
Unošenje potrebne količine vitamina C (paprika i svo drugo voće i povrće bogato vitaminom C) podstiče prirodnu regeneraciju kolagena i sprečava opuštanje kože. Vitamin C je poznati prirodni stimulator regeneracije kolagena. Bez vitamina C, kolagen ne bi mogao da se regeneriše. Nakon tretmana Ultrazvučni SMAS lifting je neophodno da se poveća unos vitamina C na nivo od 1000 mg dnevno u toku perioda rasta kolagena – 6 meseci nakon tretmana.
Vitamin E je veoma dobar antioksidans. Vitamin E povećava elastičnost kože, te ga je potrebno redovno unositi u dovoljnim količinama u periodu 6 meseci posle tretmana.
Povećan unos proteina je neophodan zbog biološke strukture kolagena. Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu, a organizam proteine, kao gradivne elemente kolagena, može najviše iskoristiti iz onih unetih ishranom – zdravih belančevina životinjskog porekla.

Pospešite rezultate tretmana Ultrazvučni SMAS lifting pravilnom ishranom i očuvajte što duže postignute efekte!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više