fbpx

Hirurški SMAS lifting vs. nehirurški SMAS lifting

Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Pripremni tretman za nehirurški smas lifting
8. jun 2017.
Akcije u toku - Trajna šminka
U toku je akcija u Vita Elos-u na uslugu trajna epilacija
13. jun 2017.
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Pripremni tretman za nehirurški smas lifting
8. jun 2017.
Akcije u toku - Trajna šminka
U toku je akcija u Vita Elos-u na uslugu trajna epilacija
13. jun 2017.
Prikaži sve

Hirurški SMAS lifting vs. nehirurški SMAS lifting

SMAS lifting

ŠTA JE HIRURŠKI SMAS LIFTING?

Hirurški SMAS lifting lica je dubinski face lifting ili SMAS lifting lica. Hirurški SMAS lifting lica podrazumeva tretiranje operativnim postupkom dublji sloja tkiva i mišića – SMAS sloj (Superficial Muscle-Aponeurotic System). Hirurški SMAS lifting lica je estetski zahvat, koji je tehnički nešto kompleksniji, ali je zato njegov učinak očekivan i dugotrajan.
Hirurškim SMAS lifting-om se, estetskim zahvatom, ne zateže samo koža lica, već se i mišići lica podižu u prvobitnu poziciju. Lice na taj način dobija prirodan izgled, a efekat podmlađivanja je optimalan i daleko trajniji nego kod klasičnog face liftinga. Kasnih sedamdesetih, hirurzi su shvatili da samo otklanjanje viška kože bez tretiranja potkožnog sloja tkiva tzv. SMAS sloja i mišića platizme na vratu, predstavlja zatezanje samo gornjeg sloja lica, dok sve ostalo ispod toga ostaje netretirano, čime su rezultati i njihova trajnost nezadovoljavajući.
Mitz i Peyronie 1976.g. objavljuju prvu primenu SMAS tehnike. Tokom narednih 15 godina postoje samo varijacije koje se odnose, uglavnom, na tip i dužinu rezova. Danas se u okviru hirurškog liftinga lica podjednako radi disekcija SMAS tkiva i platizme, te je efekat face lifting-a postao još prirodniji i dugotrajniji.
Svi dobri estetski hirurzi uključuju neku manipulaciju SMAS-om. Ovo se odnosi na osnovne mišiće kože i omogućava hirurgu da promeni i podigne lice, a ne samo da zategne kožu. Rezultat se ogleda u manjoj tenziju na mestima rezova, što omogućava prirodan mladalački izgled.
Kod hirurškog SMAS lifting-a lica kontrola vektora zatezanja kože i dubljih struktura je od najveće važnosti za dobijanje planiranog operativnog rezultata. SMAS face lifting-om se koriguje dve strukture (mišićno-fascijalne i kože) posebnim vektorima zatezanja, što je velika prednost u odnosu na klasični face-lifting.

NEHIRURŠKI SMAS LIFTING LICA

Razvoj tehnike i tehnologije u oblasti aparatne kozmetike (pojava HIFU tehnologije) je omogućio primenu dubokog, ultrazvučnog, nehirurškog SAMS liftinga lica, kao jedinoj alternativi hirurškom liftingu lica. Ultrazvučni SMAS lifting lica ne daje identične rezultate kao hirurški SMAS lifting, ali su efekti tretmana veoma dobri i u skladu sa očekivanjima pacijenta.
Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurški tretman za zatezanje kože lica (podbratka, vrata i dekoltea) i tela (zatezanje opuštenog stomaka, butina, zadnjice ili ruku). Reč je o svetski priznatoj terapiji za podizanje i učvršćivanje kože, kojom se stimuliše nastanak novih kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Rezultati nehirurškog SMAS liftinga su dugotrajni (između 1,5 i 3 godine, računajući od trenutka kada su postignuti maksimalni efekti terapije (6 meseci nakon procedure).
Postupak nehirurškog SMAS liftinga je gotovo bezbolan i potpuno bezbedan. Koža ne biva oštećena dejstvom ultrazvuka, ne postoji opasnost od infektivnih komplikacija. Efekti ultera SMAS liftinga: maksimalni efekti zategnutosti kože nakon 6 meseci tretmana, prirodan i dugoročan face lifting (između 1,5 i 3 godine, računajući od trenutka dostignutog maksimalnog efekta nakon 6 meseci od tretmana), zategnuta koža na obrazima, podignuti uglovi očiju i usana, vraćanje jasnog i prirodnog oblika lica i brade u celini, značajno poboljšanje izgleda (tonusa i bora) prednje površine vrata, nestajanje dubokih bora na koži, povećanje proizvodnje kolagena prirodnim putem, drastično smanjenje opuštenosti tkiva kože lica (smanjena opuštenost kožnog tkiva na licu prirodnim putem), drastično smanjenje opuštenosti tkiva kože tela (stomaka, ruku, unutrašnji ili spoljašnji deo butina, zadnjica),uspešno rešavanje problema kvaliteta kože uz smanjenje sloja potkožnog masnog tkiva.
Ultrazvučni SMAS lifting se ne preporučuje osobama starijim od 62 godine, jer se kod njih ne mogu postići očekivani rezultati – preporuka za njih je hirurški SMAS lifting. Nehirurški SMAS lifting ne rešava pitanje dubokih bora na čelu (zona čela se ne tretira ultrazvukom zbog nagomilanih nerava u tom predelu), te se takođe za ovaj deo lica preporučuje serija tretmana radiotalasni lifting ili neka druga metoda face liftinga-a.

NEDOSATACI HURURŠKOG SMAS LIFTINGA LICA

Pored brojnih pozitivnih strana hirurškog SMAS lifting-a, kao osnovni nedostaci, ujedno i rizici operativnog SMAS liftinga lice, se navode:
- oko 65% komplikacija face lifting-a se odnosi na pojavu hematoma i otoka,
- povrede nerava i privremena nervna paraliza je drugi po učestalosti rizik hirurškog SMAS face lifting-a (povrede živaca se mogu očekivati u oko 1% slučajeva, a kod SMAS hirurške tehnike i do 4% uz najčešći spontano oporavak paraliza),
- nekroza kože,
- serom reza posle operacije (teško zarastanje reza),
- infekcija u oko 0,2% slučajeva, zbog vanredne cirkulacije lica,
- hipertrofični/keloidni ožiljci u veoma retkim slučajevima,
- dug oporavak,
- visoka cena tretmana.

Eliminišite sve rizike liftinga lica i podmladite se korišćenjem najnovijeg dostignuća u oblasti aparatne kozmetike i face lifting-a – ultrazvučni SMAS lifting u Vita Elos-u! Zakažite svoj termin.
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više