fbpx

Zašto je pravilna ishrana važna za Ultrazvučni SMAS lifting

Radiotalasni ligting
Koji face lifting tretmani u ponudi Vita Elos-a
30. januar 2023.
Ultrazvučna kavitacija
Šta je Ultrazvučna kavitacija i čemu je namenjen tretman
2. februar 2023.
Radiotalasni ligting
Koji face lifting tretmani u ponudi Vita Elos-a
30. januar 2023.
Ultrazvučna kavitacija
Šta je Ultrazvučna kavitacija i čemu je namenjen tretman
2. februar 2023.
Prikaži sve

Zašto je pravilna ishrana važna za Ultrazvučni SMAS lifting

DEJSTVO TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING NA TELO

Ultrazvučni SMAS lifting je tretman deluje na telo dvojako – vidljivo (uklanjanje bora) i ono koje se ne vidi (u organizmu podsticanjem rasta kolagena).
Rešavanje estetskog problema i eliminisanje prvih znakova starenja uklanjanjem bora na neinvazivan način je deo koji je svima prioritet kod ovog tretmana. Takođe su nakon tretmana Ultrazvučni lifting lica i tela vidljiva i značajna poboljšanja kvaliteta i turgora kože tretirane regije.
Dejstvom 3D HIFU tehnologije deluje se na nivou ćelija i taj deo nije vidljiv, ali je presudan za uspeh efekta tretmana. On se odvija u organizmu pacijenta nakon tretmana. Usled delovanja 3D HIFU tehnologije (duboko fokusirani ultrazvuk) utiče se na ćelijskom nivou izazivajući prirodnu regeneraciju kolagena. Proces je potpuno prirodan i oslanja se na sposobnost organizma da sam obnavlja kolagen nakon ultrazvučne stimulacije. Tokom perioda regeneracije kolagena, organizam se dodatno troši kako bi se sintetizovao novi kolagen.
Zbog dejstva duboko fokusiranog ultrazvuka na kolagen, elastin i mišiće i dodatnog trošenja metaboličke energije tela, tretman se radi samo ukoliko je pacijent zdrav odnosno ukoliko nema zdravstvenih problema.

PRAVILA U VEZI ISHRANE KOJA SE PREPORUČUJE NAKON TRETMANA ZA POSTIZANJE ŽELJENIH EFEKATA

Ultrazvučni SMAS lifting i 3D HIFU tehnologija zahtevaju određen način ishrane nakon tretmana, jer način ishrane bitno utiče na proces regeneracije kolagena. Da bi proces prirodnog obnavljanja kolagena bio pospešen i ubrzan, potrebno je:
- povećati unos vitaminima C,
- ishrana obogatiti vitaminom E,
- povećati unos belančevina.
Unošenje veće količine vitamina C (paprika ili drugo voće i povrće bogato vitaminom C) podstiče prirodnu regeneraciju kolagena i sprečava opuštanje kože. Bez vitamina C, kolagen ne bi mogao da se regeneriše. Nakon tretmana Ultrazvučni SMAS lifting je neophodno da se poveća unos vitamina C na nivo od 1000 mg dnevno u toku perioda rasta kolagena – 6 meseci.
Vitamin E je važan, jer se smatra idealnim antioksidansom, koji povećava elastičnost kože, te ga je takođe neophodno redovno unositi u dovoljnim količinama tokom 6 meseci od tretmana.
Povećan unos proteina utiče na stanje kolagena zbog njegove biološke strukture – kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu, a organizam ih može najviše iskoristiti iz unetih, zdravih belančevina životinjskog porekla.

Uz pravilnu ishranu do boljih rezultata tretmana Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više