fbpx

Ultrazvučni smas lifting lica vs. hijaluronski lifting lica

Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke u Vita Elos-u
9. oktobar 2017.
Radiotalasni ligting
Specijalna ponuda – radiotalasni lifting lica dve zone po ceni jedne
14. oktobar 2017.
Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke u Vita Elos-u
9. oktobar 2017.
Radiotalasni ligting
Specijalna ponuda – radiotalasni lifting lica dve zone po ceni jedne
14. oktobar 2017.
Prikaži sve

Ultrazvučni smas lifting lica vs. hijaluronski lifting lica

Fileri vs SMAS lifting lica

HIJALURONSKI LIFTING LICA

Hijaluron je složeni šećer polisaharid, a hijaluronska kiselina se prirodno se stvara u ljudskom organizmu, ulazeći u sastav vezivnog tkiva sa kolagenom i elastinom. U telu odrasle osobe nalazi se oko 15 grama hijalurona, koji čini važan deo hrskavice, očiju i zglobova. Kako starimo, počev od naše 30-te godine života godine koncentracija i kvalitet hijaluronske kiseline polako opada i u dermisu i u svim drugim delovima tela. Hijaluronska kiselina, zbog svoje strukture – sastava koji prirodno prihvata organizam ima široku primenu u mnogim medicinskim i terapijskim oblastima. Najbolje rezultate hijaluronska kiselina je dala u oftamološkim operacijama, reumatologiji, kod upalnih procesa, u stomatologiji i lečenju opekotina. Takođe je vrlo popularna u kozmetologiji i postala je sastavni deo većine kozmetičkih preparata za negu lica i tela.
Hijaluron se već dugo koristi i u estetskoj kozmetici u cilju otklanjanja bora – za lifting lica, najčešće u vidu filera. Hijaluron ili hijaluronski fileri se najčešće koriste za popunjavanje bora na licu i vratu, podizanjem i popunjavanjem jagodica kao i za hidrataciju i ispravljanje neravnina na koži celog lica. Trajni fileri su oni koji traju po više godina. Oni se povlače iz upotrebe, jer su na većini tržišta zamenjeni hijaluronskom kiselinom.

POREĐENJE ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA LICA I LIFTINGA LICA HIJALURONOM

Lifting lica se danas radi na više načina, ali najprirodniji i najsavremeniji način je pomoću fokusiranog ultrazvuka, koji deluje na dubokim SMAS slojevima kože. Ako poredimo Ultrazvučni SMAS lifting lica i lifting lica hijaluronom, možemo istaći sledeće:
1. Prirodni zahvati iz oblasti estetske kozmetike

Hijaluron je prirodan sastojak kože. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala i organizam ga u potpunosti prihvata.

Ultrazvučni SMAS lifting lica je takođe neinvazivna procedura, koja se bazira na prirodnoj stimulaciji obnavljanja kolegana i time popunjavanja bora. Ne podrazumeva nikakvo unošenje u organizam stranih tela (supstanci).
2. Reakcije pacijenata na tretman

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži, pa stoga nema rizika od infekcije, a rizik od prolazne alergijske reakcije je veoma nizak, ali su moguće – javljaju se veoma retko.

Mogućnost infekcija kod ultrazvučnog SMAS liftinga lica je potpuno isključena, jer nema nikakvih invazivnih sredstava kojima bi se podstakao rast kolagena (dok kod hijalurona postoji – unosi se iglama).
3. Nega lica nakon tretmana

Nakon tretmana liftinga lica filerima na bazi hijalurona obično se javljaju otekline, a ponekad i blage modrice (prolazi - u roku od 4 do7 dana). Nakon intervencije potrebno je držati hladne obloge u trajanju od 15 min, kod kuće se takođe povremeno mogu nanositi hladni oblozi u trajanju od po 10 min.

Ultrazvučni SMAS lifting lica ne stvara nikakve modrice ili podlive. Blagi otok je moguć, ali ima potpuno drugu formu u odnosu na filere. Izgleda kao zategnuto lice ili deo lica koji je tretiran i javlja se zbog dejstva ultrazvuka na kolagen – proces otpočinjanja njegovog obnavljanja. Nije potrebno hlađenje, niti bilo kakva nega nakon tretman, jer se radi o zategnutost lica.
4. Trajanje rezultata liftinga lica

Hijaluron aplikovan na mestu izraženih bora posle nekog perioda počinje postepeno da se razgrađuje putem prirodnog metabolizma, te je trajanje efekata po ubrizgavanju u bore ograničeno na 9-15 meseci. Ubrizgavanjem filera, rezultati su vidljivi odmah.

Ultrazvučni SMAS lifting lica daje dugoročne rezultate – od 1,5 do 3 godine. Puni efekti tretmana su vidljivi 180 dana nakon tretmana, jer je toliko vremena potrebno za potpuno prirodno obnavljanje tretiranog kolagena.

Lifting lica na prirodan način je moguć jednostavno, prirodno, bezbolno i sa dugoročnim efektima našem Kabinetu. Zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više