fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting lica – tok tretmana

Uklanjanje strija serijom tretmana Plasma Pen
19 februara, 2019
Uklanjanje akni
Šta su akne, zašto se javljaju i kako ih ukloniti
22 februara, 2019
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting lica – tok tretmana

Ultrazvučni SMAS lifting lica

PRIPREMA ZA TRETMAN

Terapija 3D HIFU tehnologijom – Ultrazvučni SMAS lifting predstavlja terapeutski postupak, koji izazivajući toplotnu koagulaciju proteina (kolagena) u sastavu tkiva, dovodi do efekta podizanja kože - poboljšava teksturu i glatkoću kože uz eliminisanje opuštene kože i bora. Tretman sprovodi lekar uz stalnu komunikaciju sa klijentom.
Pre samog tretmana lekar vrši pregled pacijenta, koji podrazumeva:
- informisanje o zdravstvenom stanju pacijenta i svim eventualnim bolestima i terapijama,
- utvrđivanje stanja kože lica koji se tretira,
- informisanje pacijenta o toku procedure, načinu nege nakon tretmana i efektima koji se mogu postići.
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se na prvo mesto stavlja zdravstveno stanje klijenta, te se Ultrazvučni SMAS lifting neće raditi ukoliko lekar smatra da postoje kontraindikacije za tretman.

SAM TOK TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING LICA

Pre početka tretmana, lice se čisti od šminke i nečistoća i vrši se specijalno označavanje kože u predelu gde se obavlja postupak (crtanje zona belom olovkom). Na lice se zatim nanosi gel, koji poboljšava prolaz ultrazvučnih talasa iz mlaznice aparata u tkivo.
Po proceduri, mogu se koristiti različiti dodaci 3D HIFU aparata, čija je svrha sprovođenje ultrazvučnih talasa na željenu dubinu (4,5 mm ili 3 mm ili 1,5 mm). Kod svakog od njih, dejstvo je na 2,5 cm površine kože sa razmakom između ultrazvučnih linija od 1-2 mm na pomenutoj širini od 2,5 cm. Ukupan broj pulsnih, ultrazvučnih tačaka lica je oko 15.000, što je ujedno i broj tačaka na licu na koje se deluje u cilju stvaranja novog kolagena. Na monitoru aparata se taj broj linija prikazuje u vidu sheme obeleženih linija (11 linija) i tačkica, koje su mesta tretiranja 3D HIFU dodatkom.
Tokom čitavog postupka, lekar prati nivo uticaja ultrazvučnih talasa na monitoru 3D HIFU aparata, čime se isključuje mogućnost bilo kakve greške tokom procedure. Lekar takođe i komunicira sa klijentom tokom izvođenja SMAS liftinga, prateći njegovo stanje (šta oseća, kog je intenziteta osećaj, ostala čula), što je važan faktor za postizanje željenih rezultata.
Prema protokolu postupka se najpre tretira polovina lica, tako da može da proceni učinak promena koje su vidljive odmah nakon delovanja ultrazvučnih talasa. Nakon toga, tretira se druga polovina lica (regije). Nakon završetka postupka, otklanja se gel, brišu sve označene linije i nanosi umirujuća krema ili losion na bazi biljke aloe vera.
Prirodni SMAS lifting ne zahteva mirovanje pacijenta u toku narednih 24 h. U sledeća 2 do 4 meseca nakon tretmana, vidi se zatezanje kože i njeno podizanje. Kontinuirano poboljšanje elastičnosti kože biće vidljivo 6 meseci nakon jedne 30-45 minutne terapije, a trajnost postignutih efekata je od 1,5 do 3 godine, računajući od trenutka kada su postignuti maksimalni efekti terapije (6 meseci nakon procedure).

Dugoročni Ultrazvučni SMAS lifting lica na siguran i bezbedan način u našem Kabinetu – zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više