fbpx

Uklanjanje strija serijom tretmana Plasma Pen

Trajna epilacija 808 Diod laserom – po povoljnim cenama oslobodite se trajno dlačica
15 februara, 2019
Ultrazvučni SMAS lifting lica
Ultrazvučni SMAS lifting lica – tok tretmana
20 februara, 2019
Prikaži sve

Uklanjanje strija serijom tretmana Plasma Pen

KAKO NASTAJU STRIJE

Strije (lat. striae) su promene na koži u vidu linearnih, crtastih atrofija kože. Strije se u početku javljaju kao crveno-ljubičaste linearne linije (pruge, brazde) atrofične kože, širine nekoliko milimetara i različitih dužina, paralelno i simetrično raspoređene. Vremenom strije postaju žućkaste i sve svetlije.
Najčešće pogođene regije strijama su: nadlaktice, grudi, butine, stomak, zadnjica, kukovi, unutrašnji deo kolena, listovi.
Strije nastaju usled dejstva dva faktora:
- mehaničkog, podrazumeva naglo i intenzivno rastezanje kože,
- hormonalnog, odnosi na promenu u sintezi hormona glukokortikoida, koji blokira proizvodnju kolagena u fibroblastima i na taj način stvara epidermalnu promenu na koži u vidu strije.
Bilo koji faktor da je uzročnik promena na koži, strije se javljaju usled rastezanje kože, koje nije praćeno adekvatnom proizvodnjom kolagena, a koji bi omogućio znatno veću elastičnost kože pri njenom intenzivnom rastezanju.

EFIKASNO UKLANJANJE STRIJA PLASMA PEN TEHNOLOGIJOM

Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen se izvodi uz poštovanje najviših higijenskih standarda i propisanih proceduralnih koraka.
Prvi korak tretmana Uklanjanje strija podrazumeva da se očistiti koža u području gde su prisutne strije i dezinfikuje antiseptikom. Zatim se područje koje će biti tretirano nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Kada počne dejstvo anestezije, Plasma Pen-om (iglicom) se tretira površina kože pogođena strijama tako što se prave precizni i kratki pokreti, kojima se stvaraju ablacione tačke. One su pozicionirane na udaljenosti od 1 do 2 mm od kože (nema dodira kože i iglica, već na kožu deluje jonizovani gas). Pokretima se formiraju serije tačaka duž linije strija. U svakoj ablacionoj tački, koja se stvara tokom tretmana Uklanjanje strija, počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što će se videti kao efekat tretmana Uklanjanje strija - zatezanje kože tretirane regije i nestanak promene na koži u vidu linearnih, crtastih atrofija.
U oblasti akupresure, tokom tretmana Uklanjanje strija, formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane regije kože u roku od 30 dana.
Nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je nanošenje "pantenol" masti na tretiranu regiju.
Postupak Uklanjanje strija Plasma Pen-om je moguće ponoviti nakon 3 meseca. Preporučen broj tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen zavisi od željenog efekta i stanja promene na koži.

Oslobodite se strija i vratite svoj prirodni izgled kože!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više