fbpx

Ultrazvučna kavitacija

Radiotalasni lifting
Radiotalasni lifting
July 16, 2016
Uklanjanje akni ELOS-om
Uklanjanje akni ELOS-om
July 16, 2016

Ultrazvučna kavitacija

ŠTA JE ULRAZVUČNA KAVITACIJA?


Ultrazvučna kavitacija je savremeni, neinvazivni i nehirurški metod za oblikovanje tela. Ultrazvučna kavitacija je metoda kojom se za kratko vreme postiže gubitak masnih naslaga u cilju smanjenja obima i reoblikovanja tela.
Ultrazvučna kavitacija je metod koji koristi prednosti i efekte određenih frekvencija ultrazvuka, do sada neprimenjenog u oblasti estetske medicine u cilju uništavanja masnih ćelija. To je bezbolna i efektivna redukcija lokalizovanih masnih naslaga, što direktno rezultira u smanjenju obima tela.
Ultrazvučna kavitacija se najjednostavnije može definisati kao nehiruršku liposukciju, ali uz nekoliko osnovnih razlika u odnosu na taj metod redukcije telesne mase:
- kod ultrazvučne kavitacije nema bola, nema anestezije, nema igala, niti ožiljaka, jer je u pitanju nehirurški i neinvazivni tretman,
- kavitacijom se direktno gube lipociti (mast), pa su samim tim i rezultati koji se postižu trajni,
- kavitacija (lipoliza) se bori protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti.
Tretmani se sprovode svakih 7 do 14 dana dok se ne dosegne željeni obim i izgled tela. Kasnije se savetuje osobama sa sniženim metabolizmom da nastave sa tretmanima kavitacije jednom mesečno, kako bi održavale postignute rezultate.

ULTRAZVUČNA KAVITACIJA KOD OTKLANJANJA CELULITA


Ultrazvučna kavitacija jedan je od savremenijih metoda koji se sve više koriste za eliminaciju celulita. Tretman ultrazvučne kavitacije je namenjen redukciji lokalnih masnih naslaga, te se kao takav može uspešno koristiti za eliminaciju celulita. Praksa je pokazala da tretiranje unutrašnje strane butina i kolena daje najbolje rezultate, što je od izuzetne važnosti, jer su to upravo mesta gde je celulit najčešće lokalizovan. Broj tretmana koji je potreban da bi se otklonio celulit ovom metodom je individualan i u velikoj meri zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Veći broj tretmana ultrazvučne kavitacije je potreban da bi se uklonio duboki i tvrdokorni celulit.
Redukcija celulita ultrazvučnom kavitacijom se postiže na taj način što se tope masne ćelije na tretiranim regijama, bez opasnosti da se jave oštećenja vaskularnog sistema. Ultrazvučna kavitacija dovodi do topljenja masti uz pomoć ultrazvuka, gde se masne ćelije pretvaraju u sitne kapi, koje se potom lako eliminišu putem urinarnog i limfnog sistema. Ovaj estetski i kozmetički postupak je sve više u upotrebi, jer je bezbolna i neinvazivna metoda za uklanjanje celulita prirodnim putem.

KAKO FUNKCIONIŠE TRETMAN?


Ultrazvučna kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka 40 kHz, čijim delovanjem dolazi do razgradnje masne ćelije (lipocita), odnosno do pucanja njene membrane i razlivanja u međućelijske prostore. Razbijanjem membrane masnih ćelija dolazi do oslobađanja masnoća u obliku triglicerida u međućelijsku tečnost. Ostaci razbijenih masnih ćelija eliminišu se putem limfnog sistema i jetre. Nakon toga se pod delovanjem enzima razgrađuju i limfnim putem se eliminišu iz tela.
Niskofrekventni ultrazvučni talasi deluju na tačno određenu dubinu u tkivu, pa se razbijaju masne ćelije bez oštećenja okolnog tkiva (kože, mišići, živci i tetive). Zahvaljujući njihovim specifičnih frekvencijama i amplitudama moguće je pristupiti određenim delovima tela: delovi tela sa intenzivnijim nakupljanjem masnog tkiva tretiraju se talasima veće frekvencije, dok delovi tela sa manje masnog tkiva zahtevaju manju frekvenciju (kako bi se zaštitili mišići). Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.
Trajanje tretmana Ultrazvučna kavitacija je najčešće traje 40 minuta, a zavisi od površine koja se tretira i debljine masnog tkiva. Ukoliko osoba ima zdravstvenih problema poput povišenog holesterola ili enzima jetre, tretman obavezno traje kraće kako bi postepeno otpuštale masne stanice. Kako organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana bi trebao biti najmanje 7 dana. Tretman Ultrazvučna kavitacija je potpuno bezbolan i neinvazivan.
Posle sprovedenog seta tretmana ultrazvučne kavitacije je važno pridržavati se određenih pravila, kako bi rezultati bili što duži: ponavljanje tretmana u određenim razmacima, unošenje dovoljne količine vode svakodnevno, povećana fizička aktivnost, zdrava ishrana.

KOJA SU NAJČEŠĆE TRETIRANA PODRUČJA?


  • stomak (uništavanje masnih naslaga),
  • bokovi (smanjenja obima tretiranog dela),
  • zadnjica (reoblikovanje i zatezanje tretmanom),
  • ruke (poboljšanju vezivnog potkožnog tkiva).

KOJI SE REZULTATI POSTIŽU?


  • gubitak masnih naslaga uz smanjenje obima,
  • reoblikovanja tela na željenim mestima,
  • reaktivacija lokalne cirkulacije i ishrane kože,
  • smanjenje naslaga celulita po zonama.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više