fbpx

Uklanjanje nazolabijalnih bora Plasma Pen-om

Pristupačne cene za sve nehirurške face lifting tretmane našeg Kabineta
15. oktobar 2021.
Ultrazvučni SMAS lifting – upoznajte se sa tretmanom
20. oktobar 2021.
Pristupačne cene za sve nehirurške face lifting tretmane našeg Kabineta
15. oktobar 2021.
Ultrazvučni SMAS lifting – upoznajte se sa tretmanom
20. oktobar 2021.
Prikaži sve

Uklanjanje nazolabijalnih bora Plasma Pen-om

O NAZOLABIJALNIM BORAMA

Nazolabijalne bore su bore koje se javljaju u predelu od nosa do usta i najteže se uklanjaju. Njihovo pojavljivanje je povezano sa gubitkom volumena kože i nastaju usled njenog opuštanja. Gubitak volumena u ovom predelu je veoma čest i menja izraz, ali i oblik celog lica. Nazolabijalne bore ne samo da su vidljive kao opuštena koža i gubitak konture lica, već licu daju i tužan izraz.
Osnovni uzročnici njihove pojave su: genetika, slabljenje vezivnog tkiva, gubitak potkožnog masnog tkiva i smanjena proizvodnja kolagena.
Nazolabijalne bore obično nastaju oko 25. godine, te se starenjem produbljuju i povećavaju.

PLASMA PEN TRETMAN ZA UKLANJANJE NAZOLABIJALNIH BORA

Oko područja usta nalazi se mišić kružnog oblika i on omogućava pokrete usana. Na ivicama mišića se nalazi vezivno tkivo, koje se spaja sa susednim mišićima, koji su međusobno isprepletani i povezan sa vezivnim tkivom. Zbog brojnih pokreta usta dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, pri čemu nastaju bore. Istovremeno se odvija i proces gubitka potkožnog masnog tkiva, te dolazi do spuštanja lica, jer masno tkivo podupire kožu i daje joj oslonac. To dodatno produbljuje nazolabijalne bore.
Tretman, efikasan za uklanjanje nazolabijalnih bora, je Plasma Pen tretman – Uklanjanje bora, strija i ožiljaka.
Uklanjanje nazolabijalnih bora Plasma Pen-om se radi uz primenu lokalne anestezije tretirane regije. Oko samih nazolabijalnih bora se deluje plazma zracima (jonizovani gas), ali tako da iglica Plasma olovke ne dodiruje kožu (na 1 do 2 mm udaljena od kože). Uticaj plazme na proizvodnju kolagena, obnavljanje i zatezanje tkiva, se vrši na način strogo i vrlo precizno kontrolisane površinske mikro-opekotine (bez otvorenih rana, ožiljaka, infekcija i gubitka pigmenta). Plazma zraci deluju na mikroregije kože u predelu nazolabijalnih zona, uzrokujući efekat koagulacije - tretirano tkivo se komprimira i sublimira, a koža se obnavlja i zateže zbog povećane proizvodnje kolagena, što rezultira nestajanjem nazolabijalnih bora. Na mestima dejstva plazma zraka se stvaraju krastice, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada i zategnuta koža.
U zavisnosti od starosti pacijenta, izraženosti nazolabijalnih bora i brzine organizma da prirodno regeneriše kolagen nakon stimulacije jonizovanim gasom, predlaže se i potreban broj tretmana za Uklanjanje nazolabijalnih bora Plasma Pen-om.

Uspešno uklanjanje nazolabijalnih bora Plasma Pen-om u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više